![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,699,368 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,933,294 |
بررسی اثرات تغذیه ای پودر سیاه دانه (Nigella sativa) بر فعالیت ضد باکتریایی و شاخص های موکوس ماهی کلمه (Rutilus caspicus) | ||
شیلات | ||
مقاله 5، دوره 69، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 443-451 اصل مقاله (528.01 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2017.223483.965 | ||
نویسندگان | ||
حسن صحرایی* 1؛ فاضل ظهیری1؛ محمدرضا ایمانپور2؛ احمدرضا پیرعلی زفره ئی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده شیلات ومحیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
2استاد گروه شیلات، دانشکده شیلات ومحیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
3دانشجوی دکتری، دانشکده شیلات ومحیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
چکیده | ||
در این مطالعه تاثیر سطوح متفاوت سیاه دانه Nigella sativaجیره بر فعالیت ضد باکتریایی موکوس، برخی آنزیمهای موکوس در بچه ماهی کلمه Rutilus caspicus مورد بررسی قرار گرفت. 420 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 0/11±4/49 گرم در 4 تیمار شاهد (0)، 0/5، 1 و 2 درصد پودر سیاه دانه به ازاء هر کیلوگرم جیره غذایی با 3 تکرار بهمدت 60 روز غذادهی شدند. در پایان دوره آزمایش سطوح پروتئین محلول موکوس، فسفاتاز قلیایی و فعالیت ضد باکتریایی با روش میکرودیلوشن، علیه دو باکتری گرممثبت Streptococcus faecalisو aureus Staphylococcusو گرممنفیEscherchia coliوPseudomonas aeruginosa اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد فعالیت ضد باکتریایی موکوس با افزایش سطوح سیاه دانه افزایش یافته و قطر هاله عدم رشد در ماهیان تغذیه شده با سطح 2 درصد سیاه دانه در مقایسه با گروه شاهد به صورت معنی دار افزایش یافت (0/05>P) و بیشترین قطر هاله عدم رشد در برابر باکتریی Streptococcus faecalis مشاهده شد. همچنین سطوح پروتئین محلول موکوس، آنزیم لیزوزیم و آلکالین فسفاتاز ماهیان تغذیه شده تا سطح 0/5 سیاه دانه در مقایسه با گروه شاهد به صورت معنیداری افزایش یافت (0/05>P). حداقل غلظت بازدارندگی رشد در غلظت 50 میکرولیتر در میلیلیتر و در غلظت های بالاتر موکوس، فعالیت ضد باکتریایی نیز بیشتر بود و در غلظت 200 میکرولیتر در میلیلیتر بیشترین فعالیت ضد باکتریایی دیده شد. به طور کلی نتایج نشان داد جیره حاوی سیاه دانه دارای اثرات مثبتی بر فعالیت ضد باکتریایی موکوس ماهی کلمه دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
فعالیت ضد باکتریایی؛ موکوس؛ ماهی کلمه؛ سیاه دانه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 608 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 426 |