
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,229 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,178,846 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,006,882 |
مطالعه بافت شناسی دستگاه گوارش کپور معمولی واریته سازان (Cyprinus carpio Var. Sazan) در طی مراحل اولیه تکوین | ||
شیلات | ||
مقاله 9، دوره 70، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 95-105 اصل مقاله (1003.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2017.219519.956 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه مشیدی1؛ سهیل ایگدری* 2؛ مسعود ایری3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. | ||
3گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران. | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی تکوین اولیه سیستم گوارش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) (واریته سازان) بهعنوان یک گونه با ارزش اقتصادی دریای خزر از زمان تفریخ تا 55 روز بعد از آن براساس روش بافتشناسی پارافینه و رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که باز شدن حفره دهانی و ظهور پانکراس در روز دوم، لایه های اپیتلیومی دهانی و مری همراه با سلولهای تولید کننده موکوس آنها در روز سوم، رکتوم در روز هشتم و حلقه روردهای در روزهای 13-12 پس از تفریخ وقوع می یابند. همچنین براساس خصوصیات ریختی و بافت شناسی، مراحل تکوین دستگاه گوارش این گونه به سه مرحله اصلی (1) از زمان تفریخ تا روز 3 بعد از آن که با باز شدن دهان و آمادگی گوارش برای پذیرش غذا همراه است، (2) تا روز 8 بعد از تفریخ که مرحله انتقالی از تغذیه داخلی به خارجی است که سیستم تغذی های لارو ماهی هم از نظر ساختاری و هم از لحاظ عملکردی برای دریافت، هضم و جذب غذای خارجی پیش از جذب کامل کیسه زرده توسعه می یابد و (3) مرحله سوم از روز 9 بعد از تفریخ که عملکردی شدن بخش درون ریز پانکراس ویژگی بارز این مرحله بوده و به عنوان یک تشخیص حیاتی برای تبدیل لارو به ماهی جوان لازم است، تقسیم می شوند. توسعه دستگاه گوارش این گونه طی مراحل اولیه تکوین مشابه سایر ماهیان استخوانی با تفاوت هایی در زمان توسعه و عملکرد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آلومتری؛ فردزایی؛ دستگاه گوارش؛ رشد؛ کپور | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 767 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 635 |