تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,144 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,719 |
بهینهسازی تولید دکستران توسط لوکونوستوک مزنتروئیدس و نقش همافزایی لاکتوکوکوس لاکتیس در تولید آن در نوشیدنی لبنی تخمیری | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 2، دوره 48، شماره 4، دی 1396، صفحه 399-406 اصل مقاله (721.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.63805 | ||
نویسندگان | ||
فریبرز آقاجان پور وشکی1؛ سید هادی رضوی* 2؛ فرامرز خدائیان چگنی2؛ زینب السادات ابراهیم زاده موسوی2 | ||
1پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تهران | ||
2دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
برخی از باکتریهای اسیدلاکتیکی پلیساکاریدهای خارج سلولی تولید میکنند که علاوه بر توانایی اتصال با آب و افزایش ویسکوزیته، خصوصیات سلامتی بخش مفیدی از قبیل کاهش کلسترول، ارتقای سیستم ایمنی و نقش پریبیوتیکی دارند. در این تحقیق تولید اگزوپلیساکارید دکستران در نوشیدنی لبنی تخمیری توسط باکتری لوکونوستوک مزنتروئیدس و نقش همافزایی لاکتوکوکوس لاکتیس بر تولید آن مورد بررسی قرار گرفت. بهینهسازی تولید دکستران در شیر با استفاده از روش سطح پاسخ با چهار فاکتور مستقل دمای گرمخانه گذاری (C°40-20(، زمان گرمخانه گذاری (35-15 ساعت)، نسبت تلقیح ل. مزنتروئیدس به ل. لاکتیس (90:10-10:90) و درصد ساکارز (6-0 درصد) انجام شد. بر اساس آزمابشات انجام شده دمای C°25، زمان 20 ساعت، نسبت تلقیح 50:50 و ساکارز 5/4 درصد شرایط بهینه تولید دکستران بودند و نتایج آزمونهای تجربی مقدار تولید دکستران پیشبینی شده توسط مدل در شرایط بهینه را تائید کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اگزوپلیساکارید؛ دکستران؛ لوکونوستوک مزنتروئیدس | ||
مراجع | ||
Ai, L., Zhang, H., Guo, B., Chen, W., Wu, Z., & Wu, Y. (2008). Preparation, partial characterization and bioactivity of exopolysaccharides from Lactobacillus casei LC2W. Carbohydrate Polymers, 74(3), 353-357. Azarikia, F., & Abbasi, S. (2010). On the stabilization mechanism of Doogh (Iranian yoghurt drink) by gum tragacanth. Food Hydrocolloids, 24(4), 358-363. Bellengier, P., Richard, J., & Foucaud, C. (1997). Associative growth of Lactococcus lactis and Leuconostoc mesenteroides strains in milk. Journal of Dairy Science, 80(8), 1520-1527. Boquien, C. Y., Corrieu, G., & Desmazeaud, M. J. (1988). Effect of fermentation conditions on growth of Streptococcus cremoris AM2 and Leuconostoc lactis CNRZ 1091 in pure and mixed cultures. Applied and Environmental Microbiology, 54(10), 2527-2531. Duenas, M., Munduate, A., Perea, A., & Irastorza, A. (2003). Exopolysaccharide production by Pediococcus damnosus 2.6 in a semidefined medium under different growth conditions. International Journal of Food Microbiology, 87(1), 113-120. Enikeev, R. (2012). Development of a new method for determination of exopolysaccharide quantity in fermented milk products and its application in technology of kefir production. Food Chemistry, 134(4), 2437-2441. Hamasaki, Y., Ayaki, M., Fuchu, H., Sugiyama, M., & Morita, H. (2003). Behavior of psychrotrophic lactic acid bacteria isolated from spoiling cooked meat products. Applied and Environmental Microbiology, 69(6), 3668-3671. Hassan, A. N., Ipsen, R., Janzen, T., & Qvist, K. B. (2003). Microstructure and rheology of yogurt made with cultures differing only in their ability to produce exopolysaccharides. Journal of Dairy Science, 86(5), 1632-1638. Hemme, D., & Foucaud-Scheunemann, C. (2004). Leuconostoc, characteristics, use in dairy technology and prospects in functional foods. International Dairy Journal, 14(6), 467-494. Joudaki, H., Mousavi, M., Safari, M., Razavi, S. H., Emam-Djomeh, Z., & Gharibzahedi, S. M. T. (2013). Scrutinizing the different pectin types on stability of an Iranian traditional drink “Doogh”. International Journal of Biological Macromolecules, 60, 375-382. Kiani, H., Mousavi, M. E., & Mousavi, Z. E. (2010). Particle stability in dilute fermented dairy drinks: Formation of fluid gel and impact on rheological properties. Food Science and Technology International, 16(6), 543-551. Koksoy, A., & Kilic, M. (2004). Use of hydrocolloids in textural stabilization of a yoghurt drink, ayran. Food hydrocolloids, 18(4), 593-600. Mende, S., Peter, M., Bartels, K., Dong, T., Rohm, H., & Jaros, D. (2013). Concentration dependent effects of dextran on the physical properties of acid milk gels. Carbohydrate Polymers, 98(2), 1389-1396. Mende, S., Rohm, H., & Jaros, D. (2016). Influence of exopolysaccharides on the structure, texture, stability and sensory properties of yoghurt and related products. International Dairy Journal, 52, 57-71. O’sullivan, L., Ross, R. P., & Hill, C. (2002). Potential of bacteriocin-producing lactic acid bacteria for improvements in food safety and quality. Biochimie, 84(5), 593-604. Onilude, A. A., Olaoye, O., Fadahunsi, I. F., Owoseni, A., Garuba, E. O., & Atoyebi, T. (2013). Effects of cultural conditions on dextran production by Leuconostoc spp. International Food Research Journal, 20(4). Özer, B. H., & Kirmaci, H. A. (2010). Functional milks and dairy beverages. International Journal of Dairy Technology, 63(1), 1-15. Pham, P. L., Dupont, I., Roy, D., Lapointe, G., & Cerning, J. (2000). Production of exopolysaccharide by Lactobacillus rhamnosus R and analysis of its enzymatic degradation during prolonged fermentation. Applied and Environmental Microbiology, 66(6), 2302-2310. Purama, R. K., & Goyal, A. (2008). Identification, effective purification and functional characterization of dextransucrase from Leuconostoc mesenteroides NRRL B-640. Bioresource Technology, 99(9), 3635-3642. Ruas-Madiedo, P., Hugenholtz, J., & Zoon, P. (2002). An overview of the functionality of exopolysaccharides produced by lactic acid bacteria. International Dairy Journal, 12(2), 163-171. Samaržija, D., Antunac, N., & Havranek, J. L. (2001). Taxonomy, physiology and growth of Lactococcus lactis: a review. Mljekarstvo, 51(1), 35-48. Shao, L. I., Wu, Z., Zhang, H., Chen, W., Ai, L., & Guo, B. (2014). Partial characterization and immunostimulatory activity of exopolysaccharides from Lactobacillus rhamnosus KF5. Carbohydrate Polymers, 107, 51-56. Stiles, M. E. (1994). Bacteriocins produced by Leuconostoc species. Journal of Dairy Science, 77(9), 2718-2724. Teimouri, S., Abbasi, S. and Scanlon, M. G. (2017), Stabilisation mechanism of various inulins and hydrocolloids: Milk–sour cherry juice mixture. Int J Dairy Technol. doi:10.1111/1471-0307.12376. Welman, A. D. (2014). Exopolysaccharides from fermented dairy products and health promotion. Advances in Fermented Foods and Beverages: Improving Quality, Technologies and Health Benefits, 23. Yilmaz, M. T., Dertli, E., Toker, O. S., Tatlisu, N. B., Sagdic, O., & Arici, M. (2015). Effect of in situ exopolysaccharide production on physicochemical, rheological, sensory, and microstructural properties of the yogurt drink ayran: An optimization study based on fermentation kinetics. Journal of Dairy Science, 98(3), 1604-1624. Majumder, A., Bhandari, S., Purama, R. K., Patel, S., & Goyal, A. (2009). Enhanced production of a novel dextran fromLeuconostoc mesenteroides NRRL B-640 by Response Surface Methodology. Annals of Microbiology, 59(2), 309-315. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,808 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 858 |