تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,101,059 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,879 |
اثر استفاده از مکمل کروم - متیونین بر کاهش اثرات منفی ناشی از تنش فیزیولوژیک در جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 19، شماره 3، آبان 1396، صفحه 613-625 اصل مقاله (719.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.232463.623184 | ||
نویسنده | ||
مریم باقری ورزنه* | ||
استادیار پژوهشی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده کشاورزی، تخصص: تغذیه گوساله و گاو شیری/ ارزشیابی مواد خوراکی و افزودنیهای خوراکی دام/ پروبیوتیک | ||
چکیده | ||
هدف این مطالعه بررسی اثر مکمل کروم - متیونین بر فراسنجههای خونی و ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش حاد بود. از 126 قطعه جوجه نر نژاد راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و سه تکرار و 14 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارها عبارت بودند از 1) جیره پایه بدون مکمل کروم و تنش (شاهد منفی)، 2) جیره پایه بدون مکمل کروم و تحت تنش (شاهد مثبت)، 3) جیره پایه با 1000 ppb مکمل کروم و تحت تنش. با افزودن 5/1 میلیگرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره از روز 18 به مدت یک هفته تنش ایجاد شد و بعد از آن آزمایش تا 46 روزگی ادامه یافت. خونگیری در سن 25 و 46 روزگی انجام شد. تنش سبب افزایش غلظت گلوکز و چربی های سرم خون شد. در 25 روزگی، تغذیه جیره حاوی کروم در پرندگان تحت تنش، سبب کاهش مقدار تری گلیسرید، کلسترول، LDL و VLDL خون شد (05/0 > (P. در 46 روزگی، پرندگان تحت تنشی که کروم را در جیره خود مصرف کردند از تری گلیسرید، LDL ،VLDL بیشتر و HDL کمتری نسبت به دو گروه دیگر برخــوردار بود (05/0 > P). در پرندگان تحت تنش تعداد گلبولهای سفید، درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت افزایش یافت (05/0P < ) و در پرندگانی که مکمل کروم مصرف کردند این صفات کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از مکمل کروم در شرایط تنش حاد میتواند نشانههای فیزیولوژیک بروز تنش را کاهش دهد اما ادامه مصرف آن بعد از رفع عامل تنش زا، اثر مثبتی بر این فراسنجهها ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ تنش؛ جوجه گوشتی؛ دگزامتازون؛ کروم آلی | ||
مراجع | ||
1. Braun EJ and Sweazea KL (2008) Glucose regulation in birds. Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology 151: 1-9.
4. Ghazi SH, Habibian M, Moeini MM, and Abdolmohammadi AR (2012) Effects of different levels of organic and inorganic chromium on growth performance and immunocompetence of broilers under heat stress. Biological Trace Element Research 146: 309-317.
9. Kim SW, Han IK, Choi YJ, Kim YH, Shin IS and Chae BJ (1995) Effects of Chromium picolinate on growth performance, carcass composition and serum traits of broilers fed dietary different levels of crude protein. AsianAustralasian Journal of Animal Sciences 8:463-470. 10. Kim YH, Han IK, Choi YJ, Shin IS, Chae BJ and Kang TH (1996) Effects of dietary levels of chromium picolinate on growth performance carcass quality and serum traits in broiler chicks. Asian Australasian Journal of Animal Sciences 9: 341–347.
13. Lin H, Sui SJ, Jiao HC, Buyse J and Decuypere E (2006) Impaired development of broiler chickens by stress mimicked by corticosterone exposure. Molecular and Integrative. Physiology of Comparative Biochemistry and Physiology143: 400–405.
19. Sahin K, Sahin N, Onderci M, Gursu F and Cikim G (2002) Optimal dietary concentration of chromium for alleviating the effect of heat stress on growth, carcass qualities, and some serum metabolites of broiler chickens. Biological Trace Element Research89: 53–64.
23. Uyanik F, Atasever A, Ozdamar S and Aydin F (2002) Effects of dietary chromium chloride supplementation on performance, some serum parameters, and immune response in broilers. Biological Trace Element Research90: 99-115.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 578 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 341 |