تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,497 |
تعداد مقالات | 70,219 |
تعداد مشاهده مقاله | 123,420,693 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 96,646,296 |
اثر کاهش یا حذف مکمل ویتامینی از جیره پایانی بر پایه گندم بر عملکرد، خاکستر استخوان و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 14، دوره 19، شماره 3، آبان 1396، صفحه 697-709 اصل مقاله (805.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.229531.623172 | ||
نویسندگان | ||
ناصر خاکشور1؛ حیدر زرقی* 2؛ حسن نصیری مقدم3؛ احمد حسن آبادی4 | ||
1گروه علوم دامی- دانشگاه فردوسی - دانشکده کشاورزی | ||
2دانشگاه فردوسی مشهد- دانشکده کشاورزی - گروه علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور | ||
3دانشگاه فردوسی مشهد - تخصص: تغذیه طیور | ||
4استاد دانشگاه فردوسی مشهد، تخصص: تغذیه طیور | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور مطالعه اثر کاهش و یا حذف مکمل ویتامینی از جیره پایانی برپایهگندم بر شاخصهای عملکردی، راندمان لاشه، خاکستر استخوان درشت نی و پاسخ ایمنی همورالدر جوجههای گوشتی با استفاده از 350 قطعه جوجه خروس گوشتی راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با هفت تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار یک (شاهد)؛ تغذیه با جیرهی بر پایه گندم حاوی 5/2 گرم بر کیلوگرم مکمل ویتامینی در کل دوره پرورش، تیمارهای دو، سه و چهار؛ کاهش سطح مکمل ویتامینی جیره به 25/1 گرم بر کیلوگرم به ترتیب از سنین 25، 31 و 37 روزگی و تیمارهای پنج و شش و هفت؛ حذف کامل مکمل ویتامینی جیره به ترتیب از سنین 25، 31 و 37 روزگی بودند. نتایج نشان داد؛ کاهش سطح مکمل ویتامینیجیره به 25/1 گرم بر کیلوگرم از سن 25 روزگی تأثیر معنیداری بر شاخصهای عملکردی نداشت. حذف کامل مکمل ویتامینی جیره از سن 25 روزگی باعث کاهش معنیدار (05/0P<) شاخصهای عملکردی شد. راندمان لاشه، خاکستر استخوان درشتنی و پاسخ ایمنی همورال جوجههای گوشتی علیه تزریق گلبولهای قرمز گوسفندی تحت تأثیر کاهش و یا حذف کامل مکمل ویتامینی جیره از سنین مختلف (25، 31 و 37 روزگی) قرار نگرفتند. نتیجهگیری میشود که امکان کاهشسطحمکملویتامینی در جیره پایانی بر پایه گندم جوجههای گوشتی وجوددارد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ جوجه های گوشتی؛ جیره پایانی؛ عملکرد رشد؛ مکمل ویتامینی | ||
مراجع | ||
1. Alahyari SM, Moravej H, Shivazad M and Grani A (2011) Study of possible reduction or withdrawal of vitamin premix during finisher period in floor and battery cage broiler raising systems. African Journal of Biotechnology, 33: 6337-6341. 2. Antoniou TC and Marquardt RR (1981) Influence of rye pentosans on the Growth of Chicks. Poultry Science, 60: 1898-1904. 3. Aviagen (2014) Ross 308: broiler nutrition specification, USA. 4. Boa-Amponsem K, Dunnington EA, Pierson FW, Larsen CT and Siegel PB (2000) Antibody responses to different dosages of sheep red blood cells in lines of chickens selected for high and low antibody response to sheep red blood cells. Poultry Science, 79: 159-162. 5. Cheema MA, Qureshi MA and Havenstein GB (2003) A comparison of the immune response of a 2001 commercial broiler with a 1957 random bred broiler strain when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poultry Science, 82: 1519-1529. 6. Choct M, Hughes RJ, Wang J, Bedford MR, Morgan AJ and Annison G (1996) Increased small intestinal fermentation is partly responsible for the anti-nutritive activity of nonstarch polysaccharides in chickens. British Poultry Science, 37: 609-621. 7. Christmas RB, Harms RH and Sloan DR (1995) The absence of vitamins and trace minerals and broiler performance. Journal Applied Poultry Research, 4: 407-410. 8. Coelho MB and McNaughton JL (1995) Effect of composite vitamin supplementation on broilers. Journal Applied Poultry Research, 4: 219-229. 9. Deyhim F and Teeter RG (1993) Dietary vitamin and/or trace mineral premix effects on performance, humeral mediated immunity, and carcass composition of broilers during thermo neutral and high ambient temperature distress. Journal Applied Poultry Research, 2: 347-355. 10. Drinić M, Kralj A and Važić B (2016) Effects of removing vitamins and trace minerals from finisher diets on production parameters, tibia strength and ash content in chicken bones, In: Animal Science Papers and Reports. Institute of Genetics and Animal Breeding, Jastrzębiec, Poland, pp. 279-292. 11. Engberg RM, Hedemann MS, Steenfeldt S and Jensen BB (2004) Influence of whole wheat and xylanase on broiler performance and microbial composition and activity in the digestive tract. Poultry Science, 83: 925-938. 12. Hadorn R, Wiedmer H and Broz J (2001) Effect of an enzyme complex in a wheat-based diet on performance male and female broilers. Journal Applied Poultry Research, 10: 340-346. 13. Kaps M and Lamberson WR (2004) Biostatistics for Animal Science. CABI Publication. 14. Khajali F, Asadi KE and Zamani MAK (2006) Effect of vitamin and trace mineral withdrawal from finisher diets on growth performance and immunocompetence of broiler chickens. British Poultry Science,47: 159-162. 15. Lázaro R, Garcia M, Aranibar MJ and Mateos GG (2003) Effect of enzyme addition to wheat, barley, and rye based diets on nutrient digestibility andperformance of laying hens. British Poultry Science, 44: 256-265. 16. Lesson S and Summers JD (2005) Commercial poultry nutrition. Third, Nottingham University Press, Manor Farm, Church Lane, Thrumpton, Nottingham, NG11 0AX, England. 17. Maiorka A, Laurentiz AC, Santin E, Araujo LF and Macari M (2002) Dietary vitamin or mineral mix removal during the finisher period on broiler chicken performance. Journal Applied Poultry Research, 11: 121-126. 18. Mc Cormiek DB, Green HL and Green HL (1994) Vitamins, in: Tietz textbook of clinical chemistry. published by W.B.Sounders Company, Philadelphia. 19. McDowell LR (2000) Vitamins in Animal and Human Nutrition. 2th ed. Iowa State University Press. pp: 91-153. 20. Mirshekar R, Dastar B, Shabanpour B and Hassani S (2013) Effect of dietary nutrient density and vitamin premix withdrawal on performance and meat quality of broiler chickens. Journal of the Science of Food and Agriculture, 93: 2979-2985. 21. Molitoris BA and Baker DH (1976) The choline requirement of broiler chicks during the seventh week of life. Poultry Science, 55: 220-224. 22. Moravej H, Alahyari SM and Shivazad M (2012) Effects of the reduction or withdrawal of the vitamin premix from the diet on chicken performance and meat quality. Brazilian Journal of Poultry Science, 14: 239-244. 23. Murray R, Bender DA, Botham KM, Kennell PJ, Rodwell VW and Well PA (2009) Harper's Illustrated Biochemistry, 28th Edition (LANGE Basic Science). 24. NRC (1994) Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC. 25. Patel PK, Edwerds HM and Baker DH (1997) Removal of vitamin and trace mineral supplements from broiler finisher diets. Journal Applied Poultry Research, 6: 191-198. 26. Regilda SDR, Moreira JFF, Zapata MDF, Mria DFF, Fuentes EM and Sampaio GAM (1998) The effect of dietary vitamin and mineral supplements withdrawal on broiler carcass yield and meat composition. Ciena Tecnology Alimentary, 18: 192-198. 27. Ruiz N and Harms RH (1990) The lack of response of broiler chickens to supplemental niacin when fed a corn-soya bean meal diet from 3 to 7 weeks of age. Poultry Science, 69: 2231-2234. 28. SAS (2003) SAS user’s guide. Release 9.1. SAS Institute Inc, Cary, NC, USA. 29. Skinner JT, Waldroup AL and Waldroup PW (1992) Affects of removal mineral supplements from grower and finisher diets on live performance and carcass composition of broilers. Journal Applied Poultry Research, 1: 280-286. 30. Waldroup PW, Bowen TE, Morrison HL, Hull SJ and Tollett VE (1991) The influence of EDTA on performance of chicks fed corn-soybean meal diets with and without trace mineral supplementation. Poultry Science, 47: 956-960. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 567 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 257 |