تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,091 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,342 |
اثر افزودن خوراکی عصاره پوست انار و آنتیاکسیدان تجاری بر عملکرد، گوارشپذیری مواد غذایی، فلور میکروبی و تیترآنتیبادی جوجههای گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 2، دوره 72، شماره 2، تیر 1396، صفحه 147-156 اصل مقاله (818.85 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2017.62599 | ||
نویسندگان | ||
محمد رضا رضوانی* 1؛ شهرام رحیمی2 | ||
1بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
2دانش آموخته تغذیه دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: استفاده ازآنتیاکسیدانهای تجاری در جیره جوجههای گوشتی دارای چربی به دلیل سرطانزا بودن، تورم جگر و تغییر در فعالیت آنزیمها محدود شده است. جایگزینهای گیاهی دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی،با افزایش خوشخوراکی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و بهبود در سیستم ایمنی سبب بهبود عملکرد پرندگان شدهاند. هدف: بررسی اثر افزودن عصاره پوست انار به جیره دارای روغن سویا بر عملکرد و تیتر آنتیبادی جوجههای گوشتی و مقایسه عصاره پوست انار با آنتیاکسیدان تجاری، هدف این آزمایش بود. روشکار: این پژوهش در قالب آزمایش فاکتوریل 2×2×2 با سه عامل عصاره پوست انار، آنتیاکسیدان تجاری و روغن سویا بر پایهی طرح کاملاًً تصادفی انجام شد. سیصد و بیست قطعه جوجه گوشتی 11 روزه سویه راس 308 به طور تصادفی به هشت تیمار (دارای چهار تکرار و هر تکرار شامل ده پرنده).اختصاص داده شدند. دادهها با رویه GLM نرم افزار SAS واکاوی، و میانگین حداقل مربعات گروهها در سطح معنیداری 5 ٪ مقایسه شدند. نتایج: روغن سویا سبب نا مطلوب شدن ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد و کل دوره شد و فلور میکروبی مضر دستگاه گوارش را افزایش داد. عصاره پوست انار موجب بهبود افزایش وزن روزانه و خوراک مصرفی در کل دوره شد ولی بر ضریب تبدیل خوراک اثری نداشت. عصاره پوست انار سبب بهبود گوارش پذیری مواد مغذی، فلور میکروبی مفید لاکتوباسیلوس و افزایش تیتر آنتیبادی در 39 روزگی شد. آنتیاکسیدان تجاری بر افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی روزانه، ضریب تبدیل خوراک و تیتر آنتیبادی اثری نداشت و فلور میکروبی مفید دستگاه گوارش را کاهش داد. نتیجهگیرینهایی: به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره پوست انار در جیرههای با و بدون چربی میتواند با بهبود خوراک مصرفی روزانه، گوارش پذیری مواد غذایی، فلور میکروبی مفید و سیستم ایمنی، بدون اینکه تأثیر نامطلوبی بر ضریب تبدیل خوراک مصرفی داشته باشد، سبب افزایش وزن روزانه پرندهها شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان تجاری؛ جوجههای گوشتی؛ عصاره پوست انار؛ عملکرد؛ روغن سویا | ||
مراجع | ||
Abarghuei, M.J., Rouzbehan,Y., Alipour, D. (2010) The influence of the grape pomace on the ruminal parameters of sheep. Liv Sci. 132: 73-79.
Ahmed, S., Abood, N., Al-Janabi, A. (2013) Antimicrobial effect of pomegranate peel extract on some pathogenic microorganisms. Eng Technol J. 31: 386-598.
Ahmet, D., Duman, M., Ozgen, S., Dayisoylu, K., Erbil, N., Durgac, C. (2009) Antimicrobial activity of six pomegranate (Punica granatum L.) varieties and their relation to some of their pomological and phytonutrient characteristics. Molecules 14: 1808-1817.
Alçiçek, A., Bozkurt, M., Çabuk, M. (2003) The effect of essential oil combination derived from selected herbs growing wild in Turkey on broiler performance. S Afr J Anim Sci. 33: 89-94.
Allan, W.H., Gough,E.A. (1974) Standard haemagglutination inhibition test for Newcastle disease: A comparison of macro and micro methods. Vet Rec. 95: 120-123.
Ebtisam, M.A., Alsalem, A.M. (2012) Pomegranate (Punica granatum) peel is effective in a murine model of experimental Cryptosporidium parvum. Exp Parasitol. 131: 350-357.
Goni, I., Brenes, A., Centeno, C., Viveros, A., Saura-Calixto, F., Rebole, A., Arija, I., Estevez.R. (2007) Effect of dietary grape pomace and vitamin E on growth performance, nutrient digestibility, and susceptibility to meat lipid oxidation in chickens. Poult Sci. 86: 508-516.
Hashemi, S.R., Zulkifli, I., Davoodi, H., Zunita, Z., Ebrahimi, M. (2012) Growth performance, intestinal microflora, plasma fatty acid profile in broiler chickens fed herbal plant (Euphorbia hirta) and mix of acidifiers. Anim Feed Sc. Technol. 178: 167- 174.
Hassanzadeh, M. (2009) Newapproach for the incidence of ascites syndrome in broiler chickens and managementcontrol the metabolic disorders. Int J Poult Sci. 8: 90-98.
Havenstein, G.B., Ferket, P.R., Qureshi.M.A. (2003) Growth, livability and feed conversion of 1957 versus 2001 broilers when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poult Sci. 82: 1500-1508
Ito, N., Fukushima, S., Hagiwara, A., Shibata, M., Ogiso, T. (1983) Carcinogenicity of butylated hydroxyanisole in F344 rats. J Nati Cancer Inst. 70: 343-352.
Jami, E., Shabtay, A., Nikbachat, M., Yosef, E., Miron, J., Mizrahi, I. (2012) Effects of adding a concentrated pomegranate-residue extract to the ration of lactating cows on in vivo digestibility and profile of rumen bacterial population. J Dairy Sci. 95: 5996-6005.
Labib, F.A.H. (2009) Effect of pomegranate (Punica granatum) peels and it’s extract on obese hypercholesterolemic rats. Pakistan J Nutr. 8: 1251-1257.
Lee, K.W., Everts, H., Kappert, H.J., Frehner, M., Losa, R., Beynen, A.C. (2003) Effects of dietary essentialoil components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. Br Poult Sci. 44: 450-457.
Leusink, G., Rempel, H., Skura, B., Berkyto, M., White, W., Yang, Y., Rhee, J.Y., Xuan, S.Y., Chiu, S., Silversides, F., Fitzpatrick, S., Diarra, M.S. (2010) Growth performance, meat quality, and gut microflora of broiler chickens fed with cranberry extract. Poult Sci. 89: 1514-1523.
Nahashon, S.N., Akaue, H.S.N. (1992) Effect of direct-fed microbial on nutrient retention andproduction parameters of laying pullets. Poult Sci. 71: 111.
Oliveira, R.A., Narciso, C.D., Bisinotto, R.S., Perdomo, M.C., Ballou, M.A., Dreber, M., Santos, J.E.P. (2010) Effects of feeding polyphenols from pomegranate extract on health, growth, nutrient digestion, and immunocompetence of calves. J Dairy Sci. 93: 4280-4291.
Quinn, P.J., Carter, M.E., Markey, B., Carter, G.R. (1994) Clinical Veterinary Microbiol. Wolfe Publishing, London. UK.
Shabtay, A., Eitam, H., Tadmor, Y., Orlov, A., Meir, A., Weinberg, P., Weinberg, Z.G., Chen, Y., Brosh, A., Izhaki, I., Kerem, Z. (2008) Nutritive and antioxidative potential of fresh and stored pomegranate industrial byproduct as a novel beef cattle feed. J Agr Food Chem. 56: 10063-10070.
Sweetie, R., Kanatt, R., Chander, A. (2010) Antioxidant and antimicrobial activity of pomegranate peel extract improves the shelf life of chicken products. Int J Food Sci Technol. 45: 216-222.
Tatli, P.S., Seven, I. (2009) Effects of selenium and vitamin C supplemented with high energy diet on the performance of broilers in cold environment. Bulgarian J Vet Med. 12: 25-32.
Tripathi, K. (1994) Essential of Medical Pharmacology. Jaypee Brothers Medical Publishers, New Delhi, India.
Wang, L., Piao, X.L., Kim, S.W., Piao, X.S., Shen, Y.B., Lees, H.S. (2008) Effects of forsythia suspensa extract on growth performance, nutrient digestibility, and antioxidant activities in broiler chickens under high ambient temperature. Poult Sci. 87: 1287-1294.
Williams, C.H., David, D.J., Iismaa, O. (1962) The determination of chromic oxide in faces samples by atomic absorption spectrophotometry. J Agri Sci. 59: 381-385. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,174 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,968 |