تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,699 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,290 |
ارزیابی فنی، اقتصادی و تغذیهای روشهای مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 13، دوره 48، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 315-323 اصل مقاله (604.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.62473 | ||
نویسندگان | ||
محمد شاکر* 1؛ هدایت اله رحیمی1؛ مریم شاه امیریان2؛ سید منصور علوی منش3 | ||
1عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس | ||
2عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منایع طبیعی فارس | ||
3کارشناس ارشد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منایع طبیعی فارس | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر، عملکرد فنی و اقتصادی شش روش مختلف تبدیل برنج دانه بلند (رقم شمیم) در استان فارس و تاثیر آنها بر ارزش غذائی برنج بررسی شد. در هر روش، توان مورد نیاز، شدت جریان و انرژی الکتریکی مصرفی، ظرفیت سیستم، راندمان تبدیل، میزان شکستگی و ترک برنج، درصدهای پروتئین، خاکستر و چربی، مقدار کلسیم و آهن اندازهگیری شد. برای ارزیابی اقتصادی، از روش تحلیل نهایی منفعت به هزینه، استفاده شد. نتایج ارزیابی فنی نشان داد که تیمار استفاده از دستگاه سفیدکن سایشی افقی + سفید کن تیغهای، مناسبترین روش تبدیل برنج قهوهای به برنج سفید در شلتوک رقم شمیم بود. همچنین در این تیمار، انرژی الکتریکی مصرفی کمتر، ظرفیت سیستم و راندمان تبدیل بیشتر میباشد. از نظر ارزش غذایی برنج، نتایج نشان داد که عناصر چربی، پروتئین و آهن در تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری با یکدیگر داشتند و بیشترین مقدار چربی در تیمار 3 وجود داشت. از نظر پروتئین و آهن بیشترین مقدار به ترتیب در تیمارهای 6 و 5 وجود داشت. نتایج ارزیابی اقتصادی نشان داد که تیمار 6 نسبت به سایر تیمارها اقتصادیتر میباشد و پس از آن به ترتیب تیمارهای 3، 2، 4، 1 و 5 قرار داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش غذائی؛ برنج سفید؛ برنج قهوه ای؛ روش های تبدیل | ||
مراجع | ||
Abbas, A., Murtaza, S., Aslam, F., Khawar, A., Rafique, S. & Naheed, S. (2011). Effect of processing on nutritional value of rice (Oryza sativa). World Journal of Medical Sciences, 6(2), 68-73. Afzalinia, S., Shaker, M. & Zare, E. (2004). Comparison of different rice milling methods. Canadian biosystems engineering, 46, 3.63-3.66. Alizadeh, M. R. (2002). Evaluation of different rice milling systems losses in milling factory of Gilan province and provide ways to reduce it. Final report of Rice Research Institute, Registration number, 230.81 (In Farsi). AOAC. (1990). Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC. 15th ed. Farouk, S. M. & Islam, M. N. (1995). Effect of parboiling and milling parameters on breakage of rice grains. Agricultural mechanization in Asia, Africa and Latin America, 26(4), 33-38 and 43. Ha, T. Y., Ko, S. N., Lee, S. M., Kim, H. R. & Chung, S. H. ( 2006) . Change in nutraceutical lipid components of rice at different degrees of milling, Eur. Journal Lipidsci.Technol, 108, 175-181. Lamberts, L., De Bie, E., Vandeputte, G. E., Veraverbeke, W. S. & Derycke, V. (2007) . Effect of milling on colour and nutritional properties of rice. Food Chemistry, 100, 1496-1503. Park, J. K., Kim, S. S. & Kim, K. O. ( 2001). Effect of milling ratio an sensory properties of cooked rice and on physicochemical properties of milled and cooked rice. Cereal chemistry, 78(2), 151-156. Pedersen, B. & Eggum, B. O. (1983). The influence on the nutritive of flour from cereal grains. Qual Plant Plant Food Hum Nutrition, 33, 267-278. Peyman, M., Tavakkoli, T. & Minaee, S. (1999). Determination of proper distance between rollers in the rubber roller husker for milling of three common rice varieties in Gilan province. Journal of Agricultural Sciences, 5(20), 37-48 (In Farsi). Puri, S., Dhillon, B., & Singh Sodhi, N. (2015). A Study on the Effect of Degree of Milling (DOM) On Color and Physicochemical Properties of Different Rice Cultivars Grown in Punjab. International Journal of Advanced Biotechnology and Research (IJBR), 6(3), 310-319. Rabet, GH. R., Bahrami, H., Sheikhdavoodi, M. J. & Shaker, M. (2004). The optimizing of the paddy milling process in Khozestan cvs. Amol-3 and Champa. Proceedings of the third National Congress of Agricultural Engineering and Mechanization, 31 Aug.–2 Sep., Shahid Bahonar University, Kerman, Iran (In Farsi). Shaker, M. (2005). Effect of the speed variation of abrasive rice whitening on breakage and milling loss of rice in Fars Province. Proceedings of the second student Conference of Iranian Agriculture Machinery Engineering, 24–25 May, Tehran University, Karaj, Iran (In Farsi). Soltani, GH. (1983). Agricultural Economics, Tehran, University Publication Center (In Farsi).
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 622 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 830 |