تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,017 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,735 |
بررسی تاثیر پاربویلینگ برنج به وسیله امواج مایکروویو بر ضریب تبدیل و درصد برنج سالم | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 11، دوره 48، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 299-304 اصل مقاله (502.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.62471 | ||
نویسندگان | ||
داود قنبریان1؛ ماشاالله ولایی* 2؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی3؛ حمید رضا آقا گل زاده1 | ||
1دانشگاه شهرکرد | ||
2دانشجو | ||
3استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه شهرکرد | ||
چکیده | ||
فرآیند تبدیل شلتوک به برنج سفید شامل عملیاتی است که از مرحله خشک کردن تا مرحله درجهبندی روی برنج انجام میگیرد. شکست برنج شاخصترین افت تبدیل در کشور ما به شمار میرود. پاربویلینگ با ژلاتینه کردن نشاسته برنج و پر کردن ترکهای دانه برنج باعث افزایش مقاومت دانه برنج و در نتیجه آن درصد شکستگی به نحو چشمگیری کاهش و ضریب تبدیل و درصد برنج سالم افزایش مییابد. اخیرا استفاده از امواج مایکروویو در عملیات پابویلینگ مورد توجه محققین قرار گرفته است. در این پژوهش اثر چهار فاکتور رقم در دو سطح (شیرودی و هاشمی)، دمای خیساندن در دو سطح (60 و 70درجه سلسیوس)، توان مایکرویو در دو سطح (600 و 900 وات) و مدت گرمادهی در دو سطح (2 و 4 دقیقه) بر ضریب تبدیل و درصد برنج سالم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش دمای خیساندن،ضریب تبدیل به طور معنیداری افزایش یافت. ضریب تبدیل در رقم شیرودی به طور معنیداری بیشتر از هاشمی میباشد. با افزایش توان مایکروویو درصد برنج سالم نیز به طور معنیداری افزایش یافت. بیشترین ضریب تبدیل و درصد برنج سالم در هر دو رقم مربوط به دمای خیساندن 60 درجه سلسیوس، توان 900 وات و مدت گرمادهی 2 دقیقه میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
برنج؛ ضایعات تبدیل؛ پاربویلینگ؛ گرمادهی؛ ژلاتینه شدن | ||
مراجع | ||
Ahmadi Ara, A., Askari Asli Ardeh, E., Dehpoor, M. B., Bagheri, I., & Rahimi Ajdadi, F. (2013). Investigating the effect of some factors involved parboiling on milling yield and whiteness degree in two conventional rice varieties of Guilan province. The 8th National Conference on Agri. Machinery Eng. & Mechanization, Mashhad. (in farsi) Ali, N., & Pandya, A. (1974). Basic concept of parboiling of paddy. Journal of Agricultural Engineering Research, 19(2), 111-115. Andreevska, D., Andov, D., Menkovska, M., Simeonovska, E., & Dimitrovski, T. (2015). Head rice yield of some domestic and foreign rice varieties (oryza sativa L.) grown in the Republic of Macedonia. Macedonian Journal of Animal Science, 5(2), 89-94. Bayat, F. (2004). Factors of Loss of crops at different stages and strategies to deal with it. 01st Symposium of National Resources Loss Prevention, Tehran. (in farsi) Bhattacharya, K. R. (1969). Breakage of rice during milling, and effect of parboiling. Cereal Chem, 46(5), 478-485. Bhattacharya, K. R. (2011). Rice Quality: A Guide to Rice Properties and Analysis: Elsevier Science. Bualuang, O., Tirawanichakul, Y., & Tirawanichakul, S. (2013). Comparative Study between Hot Air and Infrared Drying of Parboiled Rice: Kinetics and Qualities Aspects. Journal of Food Processing and Preservation, 37(6), 1119-1132. Cheenkachorn, K. (2007). Drying of rice paddy using a microwave-vacuum dryer. Paper presented at the Proceedings of European Congress of Chemical Engineering. Copenhagen. Das, I., Das, S. K., & Bal, S. (2004). Specific energy and quality aspects of infrared (IR) dried parboiled rice. Journal of Food Engineering, 62(1), 9-14. Doos, H., Rizk, L., & El‐Shirbeeny, M. (1993). Technological properties of microwave parboiled rice. Food/Nahrung, 37(5), 470-475. Firoozi, S., & Alizadeh, M. R. (2009). Effect of Some Mechanical Parameters of Blade Type Whitener on Broken and Fissured Milled Rice of Hashemi Paddy Variety. Dynamic Agriculture, 6(2), 17-24. (in farsi) Kaasova, J., Kadlec, P., Bubnik, Z., & Pour, V. (2001). Microwave treatment of rice. Czech Journal of Food Sciences, 19(2), 62-66. Kamil, M.M., (2001). Physico-chemical characteristics of egyptian jasmine rice as affected by under-pressure and microwave parboiling methods. Mansoura Journal of Agricultural Science. 26(12), 7853- 7868. Kim, S. Y., & Lee, H. (2012). Effects of quality characteristics on milled rice produced under different milling conditions. Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry, 55(5). Latifi, a., & alizadeh, m. r. (2014). Effect of Parboiling on Qualities and Milling of Iranian Rice. Journal of Agricultural Engineering Research, 15(2), 77-88. (in fasi) Malek, M. M. (2012). Undercooked rice. Internal Monthly Agricultural Organization of Golestan province, 128, 4. (in farsi). Marshall, W., Wadsworth, J., Verma, L., & Velupillai, L. (1993). Determining the degree of gelatinization in parboiled rice: comparison of a subjective and an objective method. Cereal chemistry, 70(2), 226-230. Miah, M.A.K., Hague, A., Douglass, M.P., & Clarke, B. (2002). Parboiling of rice part II: effect of hot soaking time on the degree of starch gelatinization. Food Sci. Technol 37, 539-545. Mir, S.A., & Bosco, S.J.D. (2013). Effect of soaking temperature on physical and functional properties of parboiled rice cultivars grown in temperate region of india. Food and Nutrition Sciences 4, 282. Nasirahmadi, A., Emadi, B., Abbaspour-Fard, M. H., & Aghagolzade, H. (2014). Influence of Moisture Content, Variety and Parboiling on Milling Quality of Rice Grains. Rice Science, 21(2), 116-122. Rajabzadeh, n. (2003). Grain Technology Basics. Vol 2. University of Tehran Press. (in farsi) Roberts, R. L. (1977). Effect of microwave treatment of pre‐soaked paddy, brown and white rice. Journal of Food Science, 42(3), 804-806. Sareepuang, K., Siriamornpun, S., Wiset, L., & Meeso, N. (2008). Effect of soaking temperature on physical, chemical and cooking properties of parboiled fragrant rice. World Journal of Agricultural Sciences, 4(4), 409-415. Smith, C. W., & Dilday, R. H. (2003). Rice: origin, history, technology, and production (Vol. 3): John Wiley & Sons. Zamani, Gh., & Alizadeh, M. R. (2009). Recognition of rice in Iran. Pelk press. (in farsi) Zhang, X. j., Xiong, S. b., & Zhao, S. m. (2009). Effect of Microwave on Paddy Quality. Scientia Agricultura Sinica, 1, 30. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 758 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 612 |