تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,499,344 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,761,825 |
تأثیر عصارۀ آبی اندامهای هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجههای ایمنی زنبورعسل (Apis mellifera) | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 11، دوره 48، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 101-107 اصل مقاله (527.49 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.133536.653366 | ||
نویسندگان | ||
زهرا گرزین1؛ حسین مروج* 2؛ غلامعلی نهضتی پاقلعه3؛ لیلا تیریزی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
2دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | ||
چکیده | ||
این پژوهش بهمنظور بررسی عصارۀ اندامهای هوایی گیاه سرخارگل در تغذیۀ زنبورعسل و تأثیر آن بر سامانة ایمنی از جمله سنجش شمار هموسیتها و آنزیم فنل اکسیداز بر پایۀ آزمایش صحرایی در بهار و تابستان 1393 به مدت چهار ماه انجام شد. شمار 28 کلنی همسانسازی شده بهطور تصادفی به چهار تیمار و هفت تکرار تقسیم شدند، تیمارها عبارت بودند از: 1- شربت شکر خالص بدون عصاره، 2- شربت شکر غنیشده با 10 سیسی عصاره، 3- شربت شکر غنیشده با 20 سیسی عصاره، 4- شربت شکر غنیشده با 30 سیسی عصاره. نتایج نشان داد آنزیم فنل اکسیداز در ایمنی کوتاهمدت و بلندمدت در زنبورهایی که شربت حاوی 30 سیسی عصاره را دریافت کردند بیشتر و در زنبورهایی که شربت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی کوتاهمدت، شمار هموسیتها در زنبورهایی که از شربت حاوی 20 سیسی عصاره استفاده کردند نسبت به دیگر گروهها بیشتر و در زنبورهایی که از شربت شکر خالص استفاده کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی بلندمدت نیز شمار هموسیتها در زنبورهایی که شربت شکر با 30 سیسی عصاره را دریافت کردند بیشتر و آنهایی که شریت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). بر پایۀ نتایج بهدستآمده استفاده از این عصاره سمانة ایمنی زنبورعسل را بهبود میبخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
زنبورعسل؛ تغذیه؛ سرخارگل؛ سامانة ایمنی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 696 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 766 |