تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,088,953 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,192,114 |
بررسی اثر نوع مکمل چربی و نوع افزودنی محرک رشد در جیره بر عملکرد تولیدی مرغهای تخمگذار و خصوصیات کیفی تخممرغ در مراحل پایانی تولید | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 18، دوره 19، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 479-491 اصل مقاله (763.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.62187 | ||
نویسندگان | ||
مونا یاوری1؛ فرید شریعتمداری* 2؛ محسن شرفی3 | ||
1دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس | ||
2گروه غلوم طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسکشاورزی | ||
3گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی داشنگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر نوع مکمل چربی و نوع افزودنی محرک رشد در جیره مرغهای تخمگذار، بر عملکرد تولیدی و خصوصیات کیفی تخممرغ از تعداد 108 قطعه مرغ تخمگذارهای لاین سویه 36-W با سن 96 هفته در یک آزمایش فاکتوریل (3×2) با دو منبع چربی (روغن گیاهی و پودر چربی) و سه حالت افزودنی محرک رشد (بدون افزودنی، پروبیوتیک و آنتیبیوتیک) در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 12 هفته استفاده شد. پرندگان به طور تصادفی در شش تیمار و با شش تکرار(تعداد سه پرنده در هر تکرار) توزیع شدند. نتایج بهدست آمده نشان داد که هیچ یک از متغیرهای عملکردی (درصد تولید، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، توده تخم مرغ تولیدی و متوسط وزن تخم مرغ) تحت تأثیر نوع مکمل چربی قرار نگرفتند (05/0<P). افزودن مکمل پروبیوتیک به جیره باعث کاهش معنیدار مصرف خوراک، درصد تولید، توده تخم مرغ تولیدی و وزن نسبی زرده شد (05/0< .(P اثرات متقابل منبع چربی و افزودنی محرک رشد، همچنین اثر اصلی منابع چربی برضخامت پوسته معنیدار بود (05/0< .(P بنابراین میتوان نتیجه گرفت نوع منبع چربی در جیره مرغهای تخمگذار مشکلات کیفی پوسته در مراحل پایانی تولید را تحت قرار میدهد. البته نمیتوان نادیده گرفت که افزودن پروبیوتیک به جیره با کاهش مصرف خوراک، درصد تولید و توده تخممرغ تولیدی همراه بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب؛ آنتیبیوتیک؛ پروبیوتیک؛ روغن سوخته؛ کیفیت تخممرغ | ||
مراجع | ||
Anderson DB (2002) Intestinal microbes: when does normality change into a health and performance insult The elanco global enteritis symposium (July 9-11), Greenfield, Indiana USA. 2 Bell DD and Weaver WD (2002) Commercial chicken meat and egg production. Springer Science & Business Media. 3 . Da Silva Filardi R, Junqueira OM, De Laurentiz AC, Casartelli EM, Aparecida Rodrigues E and Francelino Araujo L (2005) Influence of different fat sources on the performance, egg quality, and lipid profile of egg yolks of commercial layers in the second laying cycle. The Journal Applied Poultry Research. 14:258–264. 4 . DSM, yolk color fan (2004) HMB 51548. Printed in Switzerland (1/0404:35). 5 . Eyssen H and DeSomer P (1963) Effect of antibiotics on growth and nutrient absorption of chicks. The Journal of Poultry Science. 42: 1373-1379. 6 . Ferket PR, Parks CW and Grimes JL (2002) Benefits of dietary antibiotic and mannanoligo-saccharide supplementation for poultry. Multi state poultry meeting, Indiana. May 14-16. 7 . Folch J, Lees M and Sloane-Stanley GH (1957) A simple method for the isolation and purification of total lipides from animal tissues. Journal of Biological Chemistry: 226(1): 497-509. 8 . Grobas S, Me´ndez J, La´zaro R, Blas C and Mateos GC (2001) Influence of source and percentage of fat added to diet on performance and fatty acid composition of egg yolks of two strains of laying hens. The Journal of Poultry Science. 80:1171–1179. 9 . Hay-Line (2011) Hay-Line W-36 Performance Standards Manual, Hy-Line International, available at: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiWqIGkwe7MAhULM8AKHZliDwYQFghJMAc&url=http%3A%2F%2Fwww.thepoultrysite.com%2Fdownlads%2Fdownload%2F162%2F&usg=AFQjCNFuTNyFkcskA6Czbh0vzSVwN36Gw&bvm=bv.122676328,d.ZGg. 10.Hay-Line )2016( Hay-Line W-36 ManagementGuide, Hy-Line International. available at: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiWqIGkwe7MAhULM8AKHZliDwYQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.hyline.com%2FUserDocs%2FPages%2F36_COM_ENG,pdf&usg=AFQjCNGipuP0n60rfXO_1spS7PpsFSKAiw&bvm=bv.122676328,d.ZGg. 11 . Isolauri E, Suitias Y, Kankaanpaa P and Salmienen S (2001) Effect Probiotics on immunity. TheAmerican Journal of Clinical Nutrition. 73:444-450. 12 . Jin LZ, Ho YW, Abdullah N and Jalaludin S (1997) Probiotics in poultry: Mode of action. World’s Poultry Science Journal. 53:351–368. 13 . Kalsum U, Soetanto H, Achmanu and Sjofjan O (2012) Effect of probiotic containing Lactobacillus salivarius on the laying performance and egg quality of Japanese quails [online]. Available at: http:// www .lrrd.org/lrrd24/12/kals24217.htm 14 . Kurtoglu V, Kurtoglu F, Seker E, Coskun B, Balevi T and Polat ES (2004) Effect of probiotic supplementation on laying hendiets on yield performance and serum and egg yolk cholesterol. Food Additives Contaminants. 21:817–823. 15 . Mazalli MR, Faria DE, Salvador D and Ito DT (2004) A comparison of the feeding value of different sources of fat for laying hens: 2. Lipid, cholesterol and vitamin E profiles of egg yolk. The Journal of Applied Poultry Research. 13(2): 280-290. 16 . Mikulski D, Jankowski J, Naczmanski J, Mikulska M and Demey V (2012) Effects of dietary probiotic (Pediococcus acidilactici) supplementation on performance, nutrient digestibility, egg traits, egg yolk cholesterol, and fatty acid profile in laying hens. Journal of Poultry Science. 91: 2691–2700. 17 . Miles RD, Butcher GD, Henry PR and Littell RC (2006) Effect of antibiotic growth, promoters on broiler performance intestinal growth parameters and quantitative morphology. Journal of Poultry Science. 85: 476- 485 18 . Morrison WR, Smith ML (1964) Preparation of fatty acid methyl esters and dimethylacetates from lipid with boron. Journal of lipid research. 5:600-608. 19 . Nemati Z, Naghizadeh A, and Tahmasebi P (1385). Effect of Zaylanaz and fat sources on digestive tract viscosity of broiler chicken. Agricultural Science. 16(2):229-238 (In Persian). 20 . Perez-Bonilla A, Frikha M, Mirzaie S, Garcia J and Mateos GG (2011) Effects of the main cereal and type of fat of the diet on productive performance and egg quality of brown-egg laying hensfrom 22 to 54 weeks of age. Journal of Poultry Science. 90 :2801–2810. 21 . Saadia M, Hassanein SM and Soliman NK (2010) Effect of probiotic (Saccharomyces cerevisiae) adding to diets on intestinal microflora and performance of Hy-Line layers hens. The Journal of American Science. 6: 159-169. 22 . Shalaei M, Hosseini SM and Zergani E (2014) Effect of different supplements on eggshell quality, some characteristics of gastrointestinal tract and performance of laying hens. Veterinary research forum. 5(4):277-286. 23 . Sharifi SD, Tavazoei E, Khadem AA and Barin A (2010) The effects of different levels of fat and additives (antibiotic and probiotic) onblood biochemical properties and performance of broilers. Journal of Animal Production. Vol. 12(2):11-20.(In Persian). 24 . Speake BK, Surai PF and Wood NAR (2012) Fatty acids of eggs of wild and domesticated birds and their roles in embryonic development. In Gita Cherian and Reza Poureslami (Eds), University of Nottingham, Nottingham, United Kingdom. 25 . Wu G, Gunawardana P, Bryant MM and Roland DA (2008) Influence of Dietary Energy and Antibiotic on Performance, Egg Solids and Egg Quality in Bovans White and Dekalb White Hens. The Journal Applied Poultry Research. 17(3): 323-330. 26 . Youssef AW, Hassan HMA, Ali HM and Mohamed MA (2013) Effect of probiotics, prebiotics and organic acids on layer performance and egg quality. Asian Journal Poultry Science.7(2): 1-10. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 505 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 264 |