تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,088,885 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,192,052 |
اثرات اسانس کپسوله شده پونه بر جمعیت میکروبی و ریخت شناسی دستگاه گوارش جوجه گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 17، دوره 19، شماره 2، مرداد 1396، صفحه 467-478 اصل مقاله (664.85 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2017.62175 | ||
نویسندگان | ||
وحید قاسملو1؛ سید عبداله حسینی* 2؛ هوشنگ لطف الهیان3؛ امیر میمندی پور4 | ||
1کارشناس ارشد سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
2سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
3استادیار پژوهشی سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
4پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات اسانس کپسوله شده پونه بر جمعیت میکروبی، مورفولوژی و طول و وزن قسمتهای مختلف دستگاه گوارش جوجههای گوشتی آرین انجام شد. تعداد 625 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار از سن یک تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل: 1- تیمار شاهد بدون افزودنی، 2- تیمار شاهد + پروبیوتیک (1/0 گرم در کیلوگرم پروتکسین)، 3- تیمار شاهد + آنتیبیوتیک (15/0 گرم در کیلوگرم آویلامایسین)، 4- تیمار شاهد + اسانس پونه (2/0 گرم در کیلوگرم) و 5- تیمار شاهد + اسانس پونه کپسوله شده (1 گرم در کیلوگرم) بودند. نتایج نشان داد صفات عملکردی جوجهها در پایان 42 روزگی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. بیشترین جمعیت لاکتوباسیلها در تیمار پونه کپسوله شده مشاهده شد (05/0PP)، طول و وزن سایر قسمتهای دستگاه گوارش تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. بالاترین مقدار طول دئودنوم در تیمار شاهد و کمترین در تیمار پروبیوتیک بود (05/0>P). وزن دئودنوم، طول ژژنوم، وزن ژژنوم و طول ایلئوم تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. بالاترین مقدار وزن ایلئوم در تیمار شاهد و کمترین در تیمار آنتیبیوتیک دیده شد (05/0>P). با توجه به نتایج حاصل، به نظر میرسد فرم کپسوله شده اسانس تأثیر مطلوبی بر سلامت دستگاه گوارش دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس پونه کپسوله شده؛ آنتیبیوتیک؛ جوجه گوشتی؛ مورفولوژی روده؛ میکرو فلور | ||
مراجع | ||
1 . Dakhili M, Zahraei Salehi T, Torabi Goodarzi and Khavari A (2006) Evaluation of Antimicrobial Effects of 4 Medicinal Plants Againts Salmonella typhimurium and Comparison them with Common Antibiotics in Veterinary Medicine. Journal of Medicinal Plants. 4(20): 21-26. ( In Persian). 2. Landy N (2009) The Effect of Echinacea Purpurea in Poultry Nutrition. Fourth Regional Conference of New Ideas in Agriculture. ( In Persian). 3. Alçiçek A, Bozkurt M and Çabuk M (2003) The effect of an essential oil combination derived from selected herbs growing wild in Turkey on broiler performance. South African Journal of Animal Science. 33 (2): 89-94. 4. Alçiçek A, Bozkurt M and Çabuk M (2004) The effects of a mixture of herbal essential oil, an organic acid or a probiotic on broiler performance. South African Journal of Animal Science. 34: 217-222. 5. Botsoglou N A, Florou-Paneri P, Christaki E, Fletouris D J and Spais A B. (2002) Effect of dietary oregano essential oil on performance of chickens and on iron-induced lipid oxidation of breast, thigh and abdominal fat tissues. British Poultry Science. 43: 223-230. 6. Çabuk M, Bozkurt M, Alçiçek A, Akbaş Y and Küçükyılmaz K. (2006) Effect of herbal essential oil mixture on growth and internal organ weight of broilers from young and old breeder flocks. South African Journal of Animal Science. 36: 135-141. 7. Chalchat J C, Gorunovlc M S, Maksimovlc Z A and Petrovlc S D (2000) Essential oil of wild growing Mentha pulegium L from Yugoslavia. Journal of Essential Oil Research. 12: 598–600. 8. Chorianopoulos N, Kalpoutzakis E, Aligiannis N, Mitaku S, Nychas G J and Haroutounian S A (2004) Essential oils of Satureja, Origanum, and Thymus species: Chemical composition and antibacterial activities against foodborne pathogens. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 52:8261–8267. 9. Cross D E, Mc Devitt R M, Hillman K and Acamovic T (2007) The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility and gut microflora in chickens from 7 to 28 days of age. British Poultry Science. 48: 496–506. 10. Denli M, Okan F and Celik K (2003) Effect of dietary organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition. 2:89-91. 11. Dibner JJ and Richards J D (2005) Antibiotic growth promoters in agriculture. Poultry Science. 84: 634-643. 12. Gortzi O, Lalas S, Chinou I, Tsaknis J (2006) Reevaluation of antimicrobial and antioxidant activity of Thymus spp. Extracts before and after encapsulation in liposomes. Journal of Food Protection. 69: 2998-3005. 13. Halle I, Thomann R, Bauermann U, Henning M and Köhler P (2004) Effects of a graded supplementation of herbs and essential oils in broiler feed on growth and carcass traits. Landbauforshung Volkenrode. 54: 219-229. 14. Hernandez F, Madrid J, Garcia V, Orengo J and Megias M D (2004) Influence of two plants extracts on broiler performance, digestibility and digestive organ size. Poultry Science. J. 83: 169-174. 15. Iscan G, Kirimer N, Kurkcuoglu M, Başer K H C and Demirci F (2002) Antimicrobial screening of Mentha piperita essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 50: 3943-3946. 16. Jamroz D, Wertlecki J, Orda A, Wiliczkiewicz A and Skorupinska J ( 2003) Influence of phatogenic extracts on gut microbial status in chickens. In: Proccedings of 14th European Symposium on poultry Nutrition. August. Lillehammer. Norway. pp. 176. 17. Lai F, Wissing, S.A Muller R.H, and Fodda A.M (2006) Artemisia arborescens L. essential oil-loaded solid lipid nanoparticles for potential agricultural application: preparation and characterization. Aaps Pharmscitech 7(1): 1-9. 18. Lynne A M, Kaldhone P, David D, White D G and Foley S L (2009) Characterization of antimicrobial resistance in Salmonella enterica serotype Heidelberg isolated from food animals. Foodborne Pathogens and Disease. 6:207–215. 19. Mathlouthi N, Bouzaienne T, Oueslati I, Recoquillay F, Hamdi M, Urdaci M and Bergaoui R (2013) Use of rosemary, oregano, and a commercial blend of essential oils in broiler chickens: In vitro antimicrobial activities and effects on growth performance. Journal of Animal Science, 90:813-823. 20. Porter R E J (1998) Bacterial enteritides of poultry. Poultry Science. 77: 1159-1165. 21. Ritz C W, Hulet R M, Self B B and Denbow D M (1995) Growth and intestinal morphology of male turkeys as influenced by dietary supplementation of amylase and xylanase. Poultry Science. 74(8): 1329-1334. 22. SAS. SAS/STAT. Software: chang and enhancement through realease 9.1 SAS Instit. Inc., Cary, USA. 2002-2003. 23. Thakar N M, Chairmam D M, McElroy A R, Novak C L and Link R L (2004) Pharmacological screening of some medicinal plants as antimicrobial and feed additives. Msc Thesis. Department of Animal Science. Virginia Polytechnic Institute and State University, Blacksburg, Virgina USA. 73P. 24. Willis WL, Isikhuemhen O S, and Ibrahim S A (2007) Performance assessment of broiler chickens given mushroom extract alone or in combination with probiotics. Poultry Science. 86: 1856-1860 25. Windisch W, Schedle K, Plitzner C, and Kroismayr A (2008) Use of phytogenic products as feed additives for swine and poultry. Journal of Animal Science. 86: 140-148. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 610 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 391 |