تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,069 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,605 |
تخمین پارامترهای کیفی لیموشیرین (Citrus limetta) با استفاده از روش غیرمخرب طیفسنجی Vis/SWNIR | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 2، دوره 47، شماره 4، بهمن 1395، صفحه 603-613 اصل مقاله (376.76 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.61991 | ||
نویسندگان | ||
شهرام موم کش1؛ سید احمد میره ای* 2؛ مرتضی صادقی3؛ مجید ناظری4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
2عضو هیأت علمی | ||
3عضو هیأت علمی، دانشگاه صنعتی اصفهان. | ||
4عضو هیأت علمی، دانشگاه کاشان | ||
چکیده | ||
مؤلفههای مختلفی برای تعیین رسیدگی و کیفیت لیموشیرین معرفی شدهاند که از مهمترین آنها میتوان به مقدار مواد جامد محلول (SSC)، اسیدیته قابل تیتر (TA) و رطوبت (MC) اشاره کرد. در این تحقیق، با استفاده از روش غیرمخرب طیفسنجی مرئی-فروسرخ نزدیک طول موج کوتاه (Vis/SWNIR)، تخمین پارامترهای SSC، MC و TA لیموشیرین مورد مطالعه قرار گرفت. طیف 120 نمونه لیموشیرین در محدودهی طول موج 400 تا 1100 نانومتر در دو وضعیت تقابلی و عبوری جمعآوری شدند. اثر پیش پردازشهای مختلف نظیر الگوریتم ساویتسکی-گولای (SG)، تصحیح پراکنش افزاینده (MSC)، تصحیح خط پایه (BC)، متغیر نرمال استاندارد (SNV)، مشتق اول (1st Derivatives) و ترکیبی از این روشها مورد بررسی و پیش پردازش مناسب برای مدلسازی با روش حداقل مربعات نسبی (PLS) انتخاب شد. براساس نتایج بدست آمده، مدلهای تخمین SSC و MC در مد تقابلی و TA در مد عبوری منجر به بهترین نتایج شدند. همچنین در بین سه پارامتر مورد بررسی، بهترین نتایج به ترتیب برای SSC، MC و TA حاصل شد. SSC با ضریب همبستگی (rp) 87/0 و ریشه میانگین مربعات خطای پیشگویی (RMSEP) 5/0 درجه بریکس، MC با rp برابر 88/0 و RMSEP برابر 57/0 درصد و TA نیز با rp برابر 74/0 و RMSEP برابر 0076/0 درصد پیشگویی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
"تقابلی"؛ "عبوری"؛ "پیش پردازش"؛ "حداقل مربعات نسبی"؛ "ضریب همبستگی" | ||
مراجع | ||
Abbasi, H., M. Nazeri & S. A. Mireei (2016). Design and development of a LabVIEW-based LED-induced fluorescence spectroscopy system with applications in non-destructive quality assessment of agricultural products. Journal of Physics: Conference Series, 672, 012010. Abbasi, H., M. Nazeri, S. A. Mireei & A. Balooch (2014). LIF spectroscopy of fruits: study of excitation wavelength independence. The third Iranian Conference on Engineering Electromagnetic (ICEEM), 3-4 Dec., Tehran, Iran. Antonucci, F., F. Pallottino, G. Paglia, A. Palma, S. D’Aquino & P. Menesatti (2011). Non-destructive estimation of mandarin maturity status through portable VIS-NIR spectrophotometer. Food and Bioprocess Technology, 4(5), 809-813. ASABE. 1982. Moisture measurement: grain and seeds. ASABE Standard S352. American Society of Agricultural and Biological Engineers, St Joseph, MI 49085, UAS. Cayuela, J. A. & C. Weiland (2010). Intact orange quality prediction with two portable NIR spectrometers. Postharvest Biology and Technology, 58(2), 113-120. Cen, H., Y. Bao, Y. He & D.-W. Sun (2007). Visible and near infrared spectroscopy for rapid detection of citric and tartaric acids in orange juice. Journal of Food Engineering, 82(2), 253-260. Cen, H., Y. He & M. Huang (2006). Measurement of soluble solids contents and pH in orange juice using chemometrics and Vis-NIRS. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(20), 7437-7443. Chen, P. & Z. Sun (1991). A review of non-destructive methods for quality evaluation and sorting of agricultural products. Journal of Agricultural Engineering Research, 49, 85-98. Daryaei, M. (2005). Nutritional and curative marvels of citrus fruits. Tajassom Khallagh publications, Tehran, Iran. (In Farsi). FAOSTAT (2013). Statistical Year Book of FAO. Available in: http://faostat.fao.org. Fotohi Ghazvini, R. & J. Fattahi Moghaddam (2010). Citrus growin in Iran. Rasht: University of Guilan. (In Farsi) Gómez, A. H., Y. He & A. G. Pereira (2006). Non-destructive measurement of acidity, soluble solids and firmness of Satsuma mandarin using Vis/NIR-spectroscopy techniques. Journal of Food Engineering, 77(2), 313-319. Grasser, L. A., J. G. Fadel, I. Garnett & E. J. Depeters (1995). Quantity and Economic Importance of Nine Selected By-products Used in California Dairy Rations. Journal of Dairy Science, 78(4), 962-971. Greensill, C. V. & K. B. Walsh (2002). Calibration transfer between miniature photodiode array-based spectrometers in the near infrared assessment of mandarin soluble solids content. Journal of near infrared spectroscopy, 10(1), 27-36. Guthrie, J., D. Reid & K. B. Walsh (2005a). Assessment of internal quality attributes of mandarin fruit. 2. NIR calibration model robustness. Crop and Pasture Science, 56(4), 417-426. Guthrie, J., K. B. Walsh, D. Reid & C. Liebenberg (2005b). Assessment of internal quality attributes of mandarin fruit. 1. NIR calibration model development. Crop and Pasture Science, 56(4), 405-416. Houk, L. G., J. F. Jenner & B. E. Mackey (1990). Seasonal variability of the response of desert lemons to rind injury and decay caused by quarantine cold treatments. Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 65, 611-617. Jamshidi, B., S. Minaei, E. Mohajerani & H. Ghassemian (2012). Reflectance Vis/NIR spectroscopy for nondestructive taste characterization of Valencia oranges. Computers and Electronics in Agriculture, 85, 64-69. Kawano, S., T. Fujiwara& M. Iwamoto (1993). Nondestructive determination of sugar content in satsuma mandarin using near infrared (NIR) transmittance. Journal of the Japanese Society for Horticultural Science, 62(2), 465-470. Kim, G. Y., K. J. Lee, K. H. Choi, J. R. Son, D. S. Choi & S. W. Kang (2004). Defect and ripeness inspection of citrus using NIR transmission spectrum. Key engineering materials, Switzerland, Trans Tech Publications, 1008-1013. Kimball, D. (2012). Citrus processing: a complete guide. Maryland: Springer Science & Business Media. Ladaniya, M. S. (2008). Citrus Fruit, Biology, Technology and Evaluation. San Diego, USA: Academic Press. Lammertyn, J., A. Peirs, J. De Baerdemaeker & B. Nicolaı (2000). Light penetration properties of NIR radiation in fruit with respect to non-destructive quality assessment. Postharvest Biology and Technology, 18(2), 121-132. Lee, K. J., G. Y. Kim, S. W. Kang, J. R. Son, D. S. Choi & K. H. Choi (Year). Measurement of sugar contents in citrus using near infrared transmittance. Key Engineering Materials, Switzerland, Trans Tech Publications, 1014-1019. Liu, Y., X. Sun, H. Zhang & O. Aiguo (2010). Nondestructive measurement of internal quality of Nanfeng mandarin fruit by charge coupled device near infrared spectroscopy. Computers and Electronics in Agriculture, 71(S10-S14. Lu, H.-s., H.-r. Xu, Y.-b. Ying, X.-p. Fu, H.-y. Yu & H.-q. Tian (2006). Application Fourier transform near infrared spectrometer in rapid estimation of soluble solids content of intact citrus fruits. Journal of Zhejiang University, Science, 7(10), 794-799. Magwaza, L. S., U. L. Opara, L. A. Terry, S. Landahl, P. J. R. Cronje, H. H. Nieuwoudt, A. Hanssens, W. Saeys & B. M. Nicolaï (2013). Evaluation of Fourier transform-NIR spectroscopy for integrated external and internal quality assessment of Valencia oranges. Journal of Food Composition and Analysis, 31(1), 144-154. McGlone, V. A., D. G. Fraser, R. B. Jordan & R. Kunnemeyer (2003). Internal quality assessment of mandarin fruit by vis/NIR spectroscopy. Journal of Near Infrared Spectroscopy, 11(5), 323-332. McGlone, V. A., R. B. Jordan & P. J. Martinsen (2002). Vis/NIR estimation at harvest of pre-and post-storage quality indices for ‘Royal Gala’apple. Postharvest Biology and Technology, 25(2), 135-144. Mireei, S. A., S. S. Mohtasebi, M. Sadeghi & S. Rafiee (2013). Comparison between reflectance, transmission and interactance modes of NIR spectroscopy in non-destructive moisture content determining of Mazafati date fruit. Iranian Journal of Biosystems Engineering, 43(2), 133-141. (In Farsi) Miyamoto, K. & Y. Kitano (1995). Non-destructive determination of sugar content in satsuma mandarin fruit by near infrared transmittance spectroscopy. Journal of Near Infrared Spectroscopy, 3, 227-238. Nicolai, B. M., K. Beullens, E. Bobelyn, A. Peirs, W. Saeys, K. I. Theron & J. Lammertyn (2007). Nondestructive measurement of fruit and vegetable quality by means of NIR spectroscopy: A review. Postharvest Biology and Technology, 46(2), 99-118. Schaare, P. & D. Fraser (2000). Comparison of reflectance, interactance and transmission modes of visible-near infrared spectroscopy for measuring internal properties of kiwifruit (Actinidia chinensis). Postharvest Biology and Technology, 20(2), 175-184. Tsuchikawa, S., E. Sakai, K. Inoue & K. Miyamoto (2003). Application of time-of-flight near-infrared spectroscopy to detect sugar and acid content in Satsuma mandarin. Journal of the American Society for Horticultural Science, 128(3), 391-396. Williams, P. & K. Norris (2001). Near-infrared technology in the agricultural and food industries. USA: American Association of Cereal Chemists. Xia, J.-F., X.-Y. Li, P.-W. Li, M. Qian & X.-X. Ding (2007). Application of wavelet transform in the prediction of navel orange vitamin C content by near-infrared spectroscopy. Agricultural Sciences in China, 6(9), 1067-1073. Xudong, S., Z. Hailiang & L. Yande (2009). Nondestructive assessment of quality of Nanfeng mandarin fruit by a portable near infrared spectroscopy. International Journal of Agricultural and Biological Engineering, 2(1), 65-71. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 693 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 643 |