تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,083 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,662 |
استخراج اتانولی و جزءگیری حلال-حلال ترکیبات ضد اکسیدانی جلبک سبز (Enteromorpha intestinalis) | ||
شیلات | ||
مقاله 12، دوره 69، شماره 3، مهر 1395، صفحه 385-396 اصل مقاله (780.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.61635 | ||
نویسندگان | ||
الهام هاشم دباغیان1؛ مسعود رضائی* 2؛ مهدی طبرسا3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی ، دانشگاه تربیت مدرس، نور | ||
2استاد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور | ||
3استادیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور | ||
چکیده | ||
ترکیبات ثانویه جلبک سبز Enteromorpha intestinalis استخراج و خواص ضد اکسیدانی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. عصاره خام جلبک با اتانول 96 درصد در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت استخراج و سپس به ترتیب توسط حلال های هگزان، کلروفرم، اتیل استات، بوتانول و آب جزءگیری گردید. بازده استخراج برای عصاره خام 17/3٪ و برای فراکسیون های بدست آمده بین 83/40٪-07/4٪ متغییر بود. عصاره خام و فراکسیون های تهیه شده واجد پتانسیل مهار کنندگی رادیکال آزاد DPPH (72%-22%)، رادیکال ABTS (62%-25%)، کاهندگی آهن (82%-25%) و ضد اکسیدانی کل (34/0-17/0 Abs) بودند که در این میان فراکسیون اتیل استات بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی را در کلیه آزمایشات از خود نشان داد. بعلاوه، در بین نمونه های عصاره خام و فراکسیون ها، بوتانول (24 میلی گرم تانیک اسید در گرم عصاره) و اتیل استات (22 میلی گرم تانیک اسید در گرم عصاره) واجد بیشترین میزان ترکیبات فنولی تشخیص داده شدند. به طور کل نتایج مطالعه حاضر نشان داد، که عصاره اتیل استات جلبک E. intestinalis واجد ترکیبات زیست فعال عمده بوده و می تواند به عنوان ضد اکسیدان در صنایع غذایی مطرح باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبک های دریایی؛ Enteromorpha intestinalis؛ ترکیبات فنولی؛ استخراج؛ ضد اکسیدان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,103 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,954 |