تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,133,495 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,239,539 |
ارزیابی عوامل و موانع مؤثر بر مصرف سرانه ماهی در شهر ساری | ||
شیلات | ||
مقاله 7، دوره 69، شماره 3، مهر 1395، صفحه 341-350 اصل مقاله (567.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.61629 | ||
نویسندگان | ||
سید مهرداد حسینی1؛ افشین عادلی* 2؛ محسن واحدی3 | ||
1دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2استادیار، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
3استادیار، گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران ، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابیموانع و عوامل مؤثر بر مصرف ماهی در شهر ساری، تحقیقی میدانی با استفاده از پرسشنامۀ محقق ساخته بر روی مصرفکنندگان ساروی صورت گرفت. 266 پاسخدهنده بهطور تصادفی با توجه به نگرش و درکشان از مصرف ماهی در سال 1393 مورد پرسش قرار گرفتند. در ابتدا، تجزیه و تحلیل توصیفی (مثل فراوانی، میانگین و انحراف معیار) بر روی دادهها صورت گرفت. سپس، برای مقاصد تحلیلی از آزمون فریدمن وجهت بررسی فاکتورهای مؤثر بر مصرف ماهی از تحلیل رگرسیون خطی چندگانه بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که قیمت و بوی ماهی موانع عمده مصرف ماهی بودند و درآمد، شغل و تعداد افراد خانوار با مصرف ماهی رابطۀ معنادار داشتند. همچنین، مشخص شده است که خواص و ارزش غذایی ماهی، مهمترین انگیزۀ مصرف ماهی در خانوارهای ساروی میباشد. نتایج تحقیق نشان داد که در زمینۀ موانع مصرف، باورها در مورد قیمت ماهی بیش از ویژگیهای ذاتی آن اهمیت داشته است. در پایان پیشنهاد شده است که سیاستهایی برای کاهش هزینههای تولید ماهیان پرورشی به منظور کاهش قیمت تمام شدۀ ماهی، توسعۀ محصولات شیلاتی بدون بو مثل فیله و ناگت ماهی و ایجاد کمپینهای تبلیغاتی برای مصرفکنندگان مورد توجه فعالان عرصۀ صنعت شیلات و سلامت اجتماعی قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
ساری؛ مصرف سرانه ماهی؛ موانع؛ عوامل مؤثر؛ رگرسیون چندگانه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,081 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 788 |