تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,504,728 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,768,767 |
بررسی اثر سطوح فسفولیپید بر عملکرد رشد، هضمپذیری چربی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیرهی حاوی پودر چربی در قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
شیلات | ||
مقاله 1، دوره 69، شماره 3، مهر 1395، صفحه 275-283 اصل مقاله (602.66 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.61604 | ||
نویسندگان | ||
بتول ادهمی* 1؛ عبدالصمد کرامت امیرکلائی2 | ||
1کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
2استادیار، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف فسفولیپید بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی، هضمپذیری مواد غذایی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیرهی قزلآلای رنگینکمان بررسی شد. بدین منظور جیرهای با 20% چربی که 60% از چربی آن از پودر چربی تشکیل شده ساخته شد و فسفولیپید در دو سطح 5 و 15 گرم بر کیلوگرم به جیره اضافه گردید. جیره بدون فسفولیپید به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و در آن به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده شد. 135عدد ماهی قزلآلا با وزن اولیه 88/1±45/27 گرم در 9 تانک 300 لیتری به مدت 8 هفته روزانه 2 بار با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای آزمایش فراسنجههای رشد، برخی فراسنجههای پلاسما، هضمپذیری و فعالیت آنزیمی تعیین گردید. نتایج فراسنجههای رشد نشان داد که بین تیمارها و گروه شاهد از لحاظ درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، شاخص کبدی و ضریب چاقی تفاوت معنیداری وجود نداشت درحالیکه شاخص احشایی در گروه شاهد بهطور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود. همچنین بیشترین میزان تریگلیسیرید در شاهد یافت شد درحالیکه کلسترول بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت. قابلیت هضم مواد غذایی، تفاوت معنیداری را بین تیمارها نشان داد. بیشترین هضمپذیری چربی و پروتئین به ترتیب در شاهد و فسفولیپید 15 بود و کمترین آنها در فسفولیپید 5 مشاهده شد. همچنین افزودن فسفولیپید افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم لیپاز داشت و بیشترین میزان فعالیت آنزیمی در فسفولیپید 15 مشاهده شد. به نظر میرسد فسفولیپید از طریق افزایش هضمپذیری مواد مغذی به بهبود رشد کمک میکند و در سطح 15 گرم بر کیلوگرم جیره موجب بهبود برخی پارامترها در جیرهی حاوی پودر چربی در قزلآلای رنگینکمان میشود | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگینکمان؛ فسفولیپید؛ هضمپذیری؛ رشد؛ فعالیت لیپاز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 885 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 666 |