تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,854 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,474 |
بررسی فعالیت سیستم ایمنی متعاقب استفاده از سیستمهای مختلف بیان انرژی و اسیدهای آمینهی جیره در جوجههای گوشتی سویه آرین | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 5، دوره 72، شماره 1، فروردین 1396، صفحه 33-42 اصل مقاله (832.32 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2017.61288 | ||
نویسندگان | ||
پویا یاری1؛ اکبر یعقوبفر* 2؛ نادر پاپی2؛ سارا میرزایی گودرزی3؛ منصور احمدی4 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران | ||
2مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران | ||
4گروه علوم دامی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: علیرغم اینکه پاسخهای سیستم ایمنی و فیزیولوژیک بدن تحت تأثیر نوع و سطح مواد مغذی جیره هستند، جیرهنویسی در طیور عمدتاًً براساس شاخصهای تولیدی انجام میشود و از شاخصهایی ایمنی چشمپوشی میشود. هدف: تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات تنظیم جیره غذایی مطابق با سیستمهای مختلف بیان انرژی (انرژی قابل متابولیسم حقیقی و ظاهری تصحیح شده برای ازت) و اسیدآمینه (کل و قابل هضم) بر عملکرد و پاسخهای سیستم ایمنی جوجههای گوشتی سویه آرین طراحی و اجرا شد. روش کار: در این پژوهش تعداد 1440 قطعه جوجه گوشتی آرین در 8 گروه آزمایشی (تیمار) با 6 تکرار و هر تکرار(واحد آزمایشی) شامل 30 قطعه جوجهی یکروزه آرین، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل (2×2×2) شامل دو معیار بیان انرژی خوراک (TMEn و AMEn)، دو معیار بیان اسیدآمینه خوراک (TAAFوDAAF) و دو شیوهی بیان نیاز اسیدآمینهای پرنده (TAAR و DAAR) طی دو دوره پرورش (21-1 و 42-22 روزگی) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد هنگامی که مبنای جیرهنویسی استفاده از سیستم انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده برای ازت و اسیدآمینه قابل هضم متناسب با نیاز پرنده باشد، بازدهی تولیدی بیشتری حاصل میشود. اگرچه بهترین پاسخ آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفندی و کمترین نسبت هتروفیل به لمفویست مربوط به تیمارهایی بود که با جیرههای تنظیمی مطابق با سیستم انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت تغذیه شده بودند و سطوح بالاتری از مقدار اسیدآمینه استاندارد مورد نیازدریافت کرده بودند. نتیجهگیری نهایی: بهگزینی برای افزایش سرعت رشد در طیور، باعث تقویت فرایندهای متابولیک و فیزیولوژیک در راستای استفاده از خوراک شده و سهم کمتری از مواد مغذی جیره به سایر سیستمهای حیاتی بدن اختصاص داده خواهد شد. استفاده از سیستمهای TMEn و DAA جهت جیرنویسی، باعث بهبود عملکرد تولیدی و تضعیف پاسخهای ایمنی میشود. لذا پیشنهاد میشود در شرایط عادی پرورش، جیرههای غذایی براساس سیستمهای TMEnوDAA تنظیم شوند، ولی در مواقعی که احتمال ایجاد تنش وجود دارد جهت اطمینان از تقویت و بهبود سیستم ایمنی از سطوح بالاتر انرژی و اسیدآمینه در جیره استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ جیرهنویسی؛ سیستم ایمنی | ||
مراجع | ||
Bateman, A., Roland, D.A., Bryant, M. (2008) Optimal methionine + cysteine / lysine ratio for first cycle of egg production in commercial leghorns. In J Poult Sci. 7: 932-939. Boa-Amponsem, K., Dunnington, E.A., Baker, K.S., Siegel, P.B. (1999) Diet and immunological memory of lines of white Leghorn chickens divergently selected for antibody response to sheep red blood cells. Poult Sci. 78: 165-170. Cheema, M.A., Qureshi, M.A., Havenstein G.B. (2003) A comparison of the immune response of 2001 commercial broiler with a 1957 random bred broiler strain when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poult Sci. 82: 1519-1529. Cook, M.E. (1991) Nutrition and the immune response of the domestic fowl. Crit Rev Poultry Biol. 3: 167-189. Dasgupta, M., Shaekey, J.R., Wu, G. (2005) Inadequate intakes of indispensable amino acids among homebound older adults. J Nut Elderly. 24: 85-99. Davison, F., Kaspers, B., Schat, K.A. (2008) Avian Immunology. (1th ed.) Published by Elsevier Ltd. San Diego, USA. Davison, T.F. (2003) The immunologists’ debt to the chicken. British Poultry Science. 44: 6-21. Dozier, W.A., Corzo, A., Kidd, M.T., Branton S.L. (2007) Dietary apparent metabolizable energy and amino acid density affects on growth and carcass traits of heavy broilers. Poul Sci. 16: 192-205. Emara, M.G., Lapierre, R.R., Greene, G.M., Knieriem, M., Rosenberger, J.K. Pollock, D.L., Sadjadi, M., Kim, C.D., Lillehoj, H.S. (2002) Phenotypic variation among three broiler pure lines for Marek;s disease, coccidiosis and antibody response to sheep red blood cells. Poult Sci. 81: 642-648. Farrell, D.J., Mannion, P.F., Perez-Maldonado, R.A. (1999) A comparison of total and digestible amino acid in diets for broilers and layers. Anim Feed Sci Technol. 82: 131-142. Friedman, A., Sklan, D. (1997) Effects of retinoids on immune responses in birds. World Poult Sci J. 53:186-195. Golian, A., Zaghari, M., Pilevar, M. (2010) Influence of various levels of energy and protein on performance and humoral immune responses in broiler chicks. Global Veterinaria. 4: 434-440. Harms, R.H., Russell, G.B., Sloan, D.R. (2000) Performanceof four strains of commercial layers withmajor changes dietary energy. J Appl Poult Res. 9:535 - 541. Havenstein, G.B., Ferket. P.R, Scheideler, S.E., Larson. B.T. (1994) Growth livability and feed conversion of 1957 vs. 1991 broiler when fed typical 1957 and 1991 broiler diets. Poult Sci. 73: 1785-1794. Humphrey, B.D., Stephensen, C.B., Calvert, C.C., Klasing, K.C. (2006) Lysine deficiency and feed restrition independently alter cationic amino acid transporter expression in chickens. Comparative Biochemistry and Physiology. Part A. 143: 218- 227. Isakov, N., Feldmann, M., Segel, S. (2005) The mechanism of modulation of humoral immune responses after injection of mice with SRBC. J Immunology. 128: 969-975. Javanrouh Aliabad, A., Seyedabadi, H., Taheri Dezfuli, B. (2011) Association of insulin-like growth factor-I gene with body comosition traits in Iranian commercial broiler lines. World App Sci J. 14: 71-76. Jiachang Y., Lei, L., Sheikhahmadi, A., Yufeng, W., Congcong, L., Hongchao, J., Hai, L., Zhigang, S. (2015) Effects of Corticosterone and Dietary Energy on Immune Function of Broiler Chickens. PLOS ONE. 10: e0119750. Kamran, Z., Sarwar, M., Nisa, M., Nadeem, M.A., Mahmood, S., Babar, M.E., Ahmed, S. (2008) Effect of low-protein dietshaving constant energy-to-protein ratio on performance andcarcass characteristics of broiler chickens from one to thirty-fivedays of age. Poult Sci. 87: 468-474. Khaksar, V., Golian, A. (2009) Comparison of ileal digestibleversus total amino acid feed formulation on broiler performance. J Anim Vet Adv. 8: 1308-1311. Kidd, M.T. (2004) Nutritional modulation of immune function in broilers. Poult Sci. 83: 650-657. Klasing, K.C. (2007) Nutrition and the immune system. Gordon Memorial Lecture. Br Poult Sci. 48: 525-537. Klasing, K.C. (1998) Nutritional modulation of resistance to infectious disease. Poult Sci. 77: 1119-1125. Konashi, S., Takahashi, K., Akiba, Y. (2000) Effects of dietary essential amino acid deficiencies on immunological variables in broiler chickens. Br J Nut. 83: 449-456. Korver, D.R., Roura, E., Klasing, K.C. (1998) Effect of dietary energy level and oil source on broiler performance and response to an inflammatory chanllenge. Poult Sci. 77: 1217-1227. Kreukniet, M.B., Nieuwland, M.G.B., Van Der Zijpp, A.J. (1994) Phagocytic activity of two lines of chichens divergently selected for antibody production. Vet Immunol Immunopathol. 44: 377-387. Leeson, L. (2011) Feed Stuffs and Reference Issue and Buyer Guide 2012: Nutr and Heal Poult. p. 52-60. Lesson, S., Caston, L., Summers J.D. (1996) Broiler response to diet energy. Poult Sci. 75: 529-535. Lochmiller, R.L., Deerenberg, C. (2000) Trade-offs in evolutionary immunology: Just what is the cost of immunity. Oikos. 88: 87-98. Maiorka, A., Dahlke, F., Santin, E., Kessler, A.M., Penz, J.R.A.M. (2004) Effect of energy levels of diets formulated ontotal digestible amino acid basis on broiler performance. Braz J Poult Sci. 6: 87-91. Mashaly, M.M., Heetkamp, M.J.W., Parmentier, H. K., Schrama, J.W. (2000) Influence of genetic selection for antibody production against sheep blood cells on energy metabolism in laying hens. Poult Sci. 79: 519- 524. Miller, L.L., Siegel, P.B., Dunnington, E.A. (1992) Inheritance of antibody response to sheep erythrocytes in line of chickens divergently selected for fifty six days body weight and their crosses. Poult Sci. 71: 47-52. Paraharaj, N.K., Dunnigton. E.A, Gross., Siegel, W.B. (1997) Dietary effects on immune response of fat fast growing chicks to inoculation of sheep erythrocytes and Escherichia coli. Poult Sci. 76: 244-247. Parmentier, H.K., Nieuwland, M.G.B, Rijke., E. De Vries Reilingh, G., Schrama, J.W. (1996) Divergent antibody responses to vaccines and divergent body weight of chicken line selected for high and low humoral responsiveness to sheep red blood cells. Avian Dis. 40: 634-644. Roa, S.V., Praharaj, N.K., Reddy, M.R., Sridevi, B. (1999) Immune competence resistant to Escherichia coli and growth in male broiler parent chicks fed different levels of crude protein. Vet Res Commun. 23: 323-326. Sheldon, B.L. (2000) Research and development in 2000: Directions and priorities for the World’s Poultry Science Community. Poult Sci. 78: 147-158. Sklan, D., Melamed, D., Friedman, A. (1994) The effect of varying levels of dietary vitamin A on immune response of the chick. Poultry Sci. 73: 843-847. Sturkie, P.D. (1995) Avian Physiologhy (4th ed.) New York: Springer Verlag. Wolynetz, M.S., Sibbald, I.R. (1984) Relationship between apparent and true metabolizable energy and the effect of the nitrogen correction. Poul Sci. 63: 1386-1399. Zaghari, M. (2006) Formulation of broiler diets on a totalamino acid versus a digestible amino acid basis. J Appl Poult Res. 8: 534 - 539. Zalkifli, I., Nor Azah, A. (2004) Fear and stress reactions and the performance of commercial broiler chickens subjected to regular pleasant and unpleasant contacts with human being. Appl Anim Behav Sci. 88: 77-87. Zeng, L., Long, Y., Defa, L., Sung W. K., Guoyao, W. (2007) Amino acids and immune function. Br J Nutr. 98: 237252. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 962 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,397 |