
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,229 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,185,389 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,015,946 |
برآورد فراسنجههای ژنتیکی و فنوتیپی برای سودآوری در سه دورة اول شیردهی گاوهای هلشتاین ایران | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 47، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 531-538 اصل مقاله (467.67 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2017.132186.653353 | ||
نویسندگان | ||
سارا حسنوند جوانمرد1؛ علی صادقی سفیدمزگی2؛ محمد دادپسند* 3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
3دانشیار بخش علوم دامی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
فراسنجههای ژنتیکی و فنوتیپی برای سودآوری در سه دورة اول شیردهی و مجموع سه دوره بهعنوان طول عمر تولیدی در گاوهای هلشتاین ایران، با اطلاعات 82065 گاو از 423 گله که در سالهای 1379 تا 1390 بهوسیلة مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدهای دامی ایران گردآوری شده بود، برآورد شد. دادههای اقتصادی از سه گاوداری بزرگ استان اصفهان گردآوری شد. برآوردها در قالب مدل حیوانی دو صفتی و با نرمافزار 2.VCE.6 انجام شدند. برآورد وراثتپذیریها متوسط و در دامنة 14/0 (سودآوری سومین دورة شیردهی) تا 32/0 (سودآوری طول عمر تولیدی) بود. همبستگیهای ژنتیکی نزدیک به یک و از 88/0 (سودآوری نخستین و سومین دورة شیردهی) تا 99/0 (سودآوری دومین دورة شیردهی و طول عمر تولیدی) و همبستگیهای فنوتیپی در دامنة 38/0 (سودآوری نخستین و سومین دورة شیردهی) تا 82/0 (سودآوری دومین دورة شیردهی و طول عمر تولیدی) بود. همبستگی ژنتیکی و فنوتیپی سودآوری نخستین دورة شیردهی و طول عمر تولیدی به ترتیب 96/0 و 76/0 برآورد شد. این میزانهای بالا از همبستگیها و وراثتپذیری برای سودآوری نخستین دورة شیردهی (31/0) نشان میدهد که سودآوری نخستین دورة شیردهی میتواند پیشبینیکنندة مطلوبی برای سودآوری طول عمر تولیدی باشد. بنابراین، با انتخاب مستقیم برای سودآوری در نخستین دورة شیردهی، میتوان شایستگی ژنتیکی-اقتصادی را بهبود داد. | ||
کلیدواژهها | ||
سود؛ شایستگی ژنتیکی-اقتصادی؛ فراسنجههای ژنتیکی؛ گاو شیری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,181 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 979 |