تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,337 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,862 |
بستهبندی فعال پنیر لیقوان با فیلمهای نانوکامپوزیت پلیاتیلن حاوی نانوذرات فلزی و مدلسازی مهاجرت نانوذرات نقره | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 47، شماره 4، بهمن 1395، صفحه 676-667 اصل مقاله (951.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2017.60261 | ||
نویسندگان | ||
پریسا عبدالستاری* 1؛ سیدهادی پیغمبر دوست2؛ آیناز مولایی2؛ سید جمال الدین پیغمبردوست3؛ میریوسف هاشمی4 | ||
1دانشگاه تبریز | ||
2دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
3دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه تبریز | ||
4دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
چکیده | ||
پنیر لیقوان از جمله معروفترین پنیرهای ایرانی است که به دلیل روشهای سنتی تولید همواره با مشکلات میکروبیولوژیکی فراوانی همراه است. در این پژوهش اثر بستهبندی با دو فیلم نانوکامپوزیت پلیاتیلن سبک حاوی نانوذرات نقره، اکسید مس و اکسید روی با درصدهای متفاوت بر افزایش عمر نگهداری پنیر در دمای C° 4 بررسی شد. آزمونهای میکروبی پنیر بستهبندی شده در بستههای فوقالذکر بلافاصله پس از تولید، 7، 14، 21، 28 و 60 روز پس از تولید صورت گرفتند. نتایج نشان دادند که بعد از 60 روز نگهداری سرعت رشد کلیفرم و استافیلوکوکوساورئوس در پنیر تازه، با استفاده از فیلم ترکیبی حاوی درصدهای مساوی از نقره، اکسید مس و اکسید روی (نمونه شماره 1) نسبت به سایر فیلمها به صورت معنیداری (05/0p<) کمتر است. در صورتیکه تاثیری بر روند کلی تغییرات باکتریهای اسیدلاکتیک نداشتند. نتایج آزمون مهاجرت نانوذرات فلزی از بستههای حاوی نانوذرات فلزی به مشابه ماده غذائی نیز با توجه به استانداردهای اتحادیه اروپا و اداره غذا و داروی آمریکا بر ایمن بودن استفاده از نانوکامپوزیتهای حاوی نانوذرات فلزی دلالت داشتند. همچنین مدلسازی مهاجرت برای نانوذره نقره در مدت 12 ماه نیز صورت گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی فعال؛ پنیر لیقوان؛ نانوکامپوزیت؛ مهاجرت نانو ذرات فلزی؛ مدلسازی | ||
مراجع | ||
Beigmohammadi F., Peighambardoust S. H., Hesari J., Azadmard-Damirchi S., Peighambardoust S. J. & Karimian Khosrowshahi N. (2015). Antibacterial properties of LDPE nanocomposite films in packaging of UF cheese. LWT - Food Science and Technology. doi: 10.1016/j.lwt.2015.07.059. Bruna J. E., Penloza A., Guarda A., Rodrdguez F. & Galotto, M. J. (2012). Development of MtCu2+/LDPE nanocomposites with antimicrobial activity for potential use in food packaging. Applied Clay Science, 58, 79-87. Commission Regulation (EU). (2011). Plastic Materials and Articles Intended to Come in Contact with Food. Office Journal of the European Union, 10/2011 of 14 of January 2011. Dukalska L., Muizniece-Brasava S., Murniece I., Dabina-Bicka I., Kozlinskis E. & Sarvi S. (2011). Influence of PLA Film Packaging on the Shelf Life of Soft Cheese Kleo. World Academy of Science, Engineering and Technology, 56, 295-301. Echegoyen Y. & Nerin C. (2013). Nanoparticle release from nano-silver antimicrobial food containers. Food and Chemical Toxicology, 62, 16-22. Emamifar A., Kadivar M., Shahedi M. & Soleimanian-Zad, S. (2010). Evaluation of nanocomposite packaging containing Ag and ZnO on shelf life of fresh orange juice. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 11, 742-748. European Commission. (1982). Council Directive 82/711/EEC of 18 October 1982 Laying down the basic rules necessary for testing migration of the constituents of plastic materials and articles intended to come into contact with foodstuffs. Office Journal European Communication, 297, 26–30. European Commission. (1985).Council Directive 85/572/EEC of 19 December 1985 Laying down the list of simulants to be used for testing migration of constituents of plastic materials and articles intended to come into contact with foodstuffs. Office Journal European Communication, 372, 14–21. Gonzalez-Tello P., Camacho F., Guadix E. M., Luzon G.& Gonzalez P. A. (2009). Density, viscosity and SURFACE tension of whey protein concentrate solution. Journal of Food Process Engineering, 32, 235–247. Gumiero M., Peressini D., Pizzarielo A., Sensidoni A., Lacumin L., Comi G. & Toniolo R. (2013). Effect of Tio2 photocatalytic activity in a HDPE-based food packaging on the structural and microbiological stability of a short-ripened cheese. Food Chemistry, 138, 1633-1640. Han J. H. (2013). antimicrobial packaging systems. Plastic Films in Food Packaging, 151-180. Huang Y., Chen S., Bing X., Gao C., Wang T., & yuan, B. (2011). Nanosilver migrated into food- simulating solution from commercially available food fresh container. Packaging Technology and Science, 24, 291-297. Incoronato A. L.,Conte A., Buonocore G. G. & Del Nobile M. A. (2011). Agar hydrogel with silver nanoparticles to prolong the shelf life of Fior di Latte cheese. Journal of Dairy Science, 94(4), 1697-1704. IRIPO. 83198. (2014). Manufacture of antimicrobial nanocamposite films for active packaging foodstuff. ISIRI. 2406. (1994). Microbiological Specification for milk products. Available on the Internet: htpp://www.isiri.org. Jokar M., Rahman R. A., Ibrahim N. A., Abdullah L. C. & Tan C. P. (2012). Melt production and antimicrobial efficiency of low density polyethylene (LDPE) silver nanocomposite films. Food Bioprocess and Technology, 5, 719-728. Llorens A., Lloret E., Picouet P. A., Trbojerich R. & Fernandez A. (2012a). Metallic-based micro and nanocomposites in food contact materials and active food packaging. Trends in Food Science and Technology, 24, 19-29. Llorens A., Picouet P., Trbojevich R. & Fernandez A. (2012). Metallic-based micro and nanocomposites in food contact materials and active food packaging. Trends in Food Science and Technolog, 24, 19-29. Magana S. M., Quintana P., Aguilar D. H., Toledo J. A., Angeles-Chavez M. A., Leon L., Freile- Pelegrin T. & Sanchez R. M. (2008). Antibacterial activity of montmorillonites modified with silver. Journal of Molecular Catalysis, 281, 192-199. Nigmatullin R., Gao F. & Konovalova V. (2008). Polymer-layered silicate nanocomposites in the design of antimicrobial materials. Journal of Material Science, 43, 5728–5733. Panea B., Ripoll G., Gonzalez J., Fernandez-Cuello A. & Alberti P. (2013). Effect of nanocomposite packaging containing different proportions of ZnO and Ag on chicken breat meat quality. Journal of Food Engineering, 123, 104-112. Panfil-Kuncewicz H., Stanieewski B., Szpendowski J. & Nowak, H. (2006). Application of active packaging to improve the shelf life of fresh white cheeses. Polish Journal of Food and Nutrition Science, 15(56), SI 1, 165-168. Rai M. & Yadav A. (2009). Silver nanoparticles as a new generation of antimicrobials. Biotechnology Advance, 27(1), 76-83. Reynolds O. (1886). On the theory of lubrication and it,s application to Mr. Beauchamp Tower,s experiments, including an experimental determination of viscosity of olive oil. Phil Trans Royal Soc, London. 177, 157-160. Sawai J. (2003). Quantitative evaluation of antibacterial activities of metallic oxide powders (ZnO, MgO and CaO) by conductimetric assay. Journal of Microbioligical Methods, 54, 177-182. Sinigaglia M., Bevilacqua a., Corbo M. R., pati S. & Del Nobile M. A. (2008). Use active compounds for prolonging the shelf life of Mozzarella cheese. International Dairy Journal, 18, 624-630. Tong G., Yulong M., Peng G. & Zirong X. (2005). Antibacterial effects of the Cu (II)-exchanged montmorillonite on Escherichia coli K88 and Salmonella choleraesuis. Veterinary Microbiology, 105, 113–122. Valipoor Motlagh N., Hamed Mosavian M. T. & Mortazavi S. A. (2012). Effect of Polyethylene Packaging Modified with Silver Particles on the Microbial, Sensory and Appearance of Dried Barberry. Packaging Technology and Science. DOI: 10.1002/pts.1966 Yam K. L. & Papadakis S. E. (2004). A digital imaging method for measuring and analyzing color of food surfaces. Journal ofFood Engineering, 61, 137-142. Zapata P. A., Tamayo L., Paez M., Cerda E., Azocar I. & Rabagliati F. M. (2011). Nanocomposite based on polyethylene and nanosilver particles produced by metallocenic "in situ" polymerization: synthesis, characterization and antimicrobial behavior. European Polymer Journal, 47, 1541-1549. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,464 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,265 |