تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,563 |
تعداد مقالات | 70,847 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,948,980 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,170,359 |
شناسایی گونه های کمپیلوباکتر از پوست مرغ با استفاده از روشهای مبتنی بر کشت باکتریایی و واکنشهای زنجیرهای پلیمراز | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 9، دوره 71، شماره 4، دی 1395، صفحه 431-436 اصل مقاله (880.75 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2016.59999 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه ابراهیمی لقا* 1؛ فریبا زینالی2؛ محمود رضازاد باری2 | ||
1دانش آموخته صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: عفونتهای غذایی ناشی از کمپیلوباکتر یکی از عوامل گسترده التهابات معدی- رودهای در انسان میباشد که از نظر مسایل بهداشتی و زیانهای اقتصادی در جامعه حائز اهمیت میباشد. هدف: بررسی شیوع آلودگی کمپیلوباکتر در نمونههای پوست مرغهای ارومیه، با استفاده از روشهای کشت باکتریایی و واکنشهای زنجیرهای پلیمراز میباشد. روش کار: 80 نمونه پوست مرغ از کشتارگاه پروتئین گستر سینا واقع در ارومیه به تعداد مساوی در طول فصلهای زمستان و بهار جمع آوری شدند. قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر بعد از 24 ساعت نگهداری نمونهها در شرایط یخچالی بررسی شد. نمونههای مثبت جهت استخراج DNA و انجام PCR مورد استفاده قرار گرفتند. به منظور بررسی فیلوژنتیکی جدایهها، نمونههای مثبت PCR، توالی یابی شدند. نتایج: 75/58 ٪ از نمونههای پوست مرغ با استفاده از روشهای کشتهای باکتریایی، کمپیلوباکتر مثبت تشخیص داده شدند. نتایج مطالعه قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر در شرایط سرد بعد از 24 ساعت، نشان داد که کاهش قدرت زنده مانی کمپیلوباکتر معنیدار نبوده و همچنین میزان آلودگی نمونهها در فصل بهار بطور معنیداری بالاتر از فصل زمستان بود که ممکن است به دلیل بالا بودن درجه حرارت محیط و ایجاد شرایط مناسب برای کمپیلوباکتر باشد. نتیجه گیری نهایی: پوست مرغ از مخازن مهم کمپیلوباکتر بوده و این موضوع از لحاظ کنترل رعایت بهداشت عمومی در کلیه مراحل تولید تا عرضه محصولات طیور و همچنین انتقال آن به سایر قسمتهای لاشه مرغ باید مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پوست مرغ؛ کمپیلوباکتر؛ کشتهای باکتریایی؛ واکنشهای زنجیرهای پلیمراز | ||
مراجع | ||
Al- Dughaym, A., Al- Tabari, G. (2010) Safety and quality of some chicken meat products in Al-Ahsa markets- Saudi Arabia. J Biologic Sci.17: 37-42.
Alter, T., Gaull, F., Froeb, A., Fehlhaber, K. (2005) Distribution of Campylobacter Jejuni strains at different stages of a turkey slaughter line. Food Microbiol. 22: 345-351.
Arritt, F.M., Eifert, J.D., Pierson, M.D., Sumner, S.S. (2002) Efficacy of Anti microbials against Campylobacter jejuni on Chicken Breast Skin. J Appl Poult Res. 11: 358-366.
Berrang, M.E., Buhr, R.J., Cason, J.A., Dickens, J.A. (2001) Broiler carcass contamination with Campylobacter from feces during defeathering. J Food Prot. 64: 2063-2066.
Beumer, R.R., De Vries, J., Rombouts, F.M. (1992) Campylobacter jejuni non-culturable coccoid cells. Int J Food Microbiol. 15: 153-163.
Bolster, C.H., Walker, S.L., Cook, K.L. (2006) Comparison of Escherichia coli and Campylobacter jejuni transport in saturated porous media. J Environ Qual. 35: 1018-1025.
Brown, P.E., Christensen, O.F., Clough, H.E., Diggle, P.J., Hart, C.A., Hazel, S., Kemp, R., Leatherbarrow, A.J.H., Mooke, A., Sutherst, J., Turner, J., Williams, N.J., Wright, E.J., French, N.P. (2004) Frequency and spatial distribution of environmental Campylobacter spp. Appl Environ Microbiol. 70: 6501-6511.
European Food Safety Authority Journal. (EFSA) (2011) Panel on Biological Hazards (BIOHAZ); Scientific Opinion on Campylobacter in broiler meat production: control options and performance objectives and/or targets at different stages of the food chain. EFSA Journal. 9: 2105.
Friedman, C.R., Neimann, J., Wegener, H.C., Tauxe, R.V. (2000) In: American Society for Microbiology, Campylobacter. Nachamkin, I., Blaser, M.J. (eds.). (2nd ed.) Washington, DC. p. 121-138.
Frost, J.A. (2001) Current epidemiological issues in human campylobacteriosis. Journal of Applied Microbiology Symposium Supplement. 30: 85S-95S.
Gunther, N.W., Chen, C.Y. (2009) The biofilm forming potential of bacterial species in the genus Campylobacter. Food Microbiol. 26: 44-51.
Hosseinzadeh, S., Mardani, K., Aliakbarlu, J., Ghorbanzadehghan, M. (2014) Occurrence of Campylobacter in chicken wings marketed in the northwest of Iran. Int Food Res J. 22: 41-45.
Humphrey, T.J., Cruickshank, J.G. (1985) Antibiotic and deoxycholate resistance in Campylobacter jejuni following freezing or heating. J Appl Bacteriol. 59: 65-71.
Humphrey, T., O’Brien, S., Madsen, M. (2007) Review article: Campylobacters as zoonoticpathogens: A food production perspective. Int J Food Microbiol. 117: 237-257.
Jeffrey, J.S., Tanooka, K.H., Lozanot, J. (2001)Prevalence of Campylobacter spp. from skin, crop and intestine of commercial broiler chicken carcasses at processing. Poult Sci. 80: 1390-1392.
Karenlampi, R., Hanninen, M.L. (2004) Survival of Campylobacter jejuni on various fresh produce. Int J Food Microbiol. 97: 187-195.
Kothary, M.H., Buba, U.S. (2001) Infective dose of food borne pathogens in volunteers: A review. J Food Saf. 21: 49-73.
Kozacinski, L., Hadziosmanoviv, M., Zdolec, N. (2006) Micobiological quality of poultry meat on the Croatian market, Vetrinarski Arhiv. J Facul Vet Med. 76: 305-13.
Kovalenko, K., Roasto, M., Liepin, S.E., Mäesaar, M., Hörman, A. (2013) High occurrence of Campylobacter spp. in Latvian broiler chicken production. Food Control. 29: 188-191.
Liu, D. (2008) Preparation of Listeria monocytogenes specimens for molecular detection and identification. Int J Food Microbiol. 122: 229 -242.
Mahendru, M., Prasad, K.N., Dhole, T.N., Ayyagari, A. (1997) Rapid identification of Campylobacter jejuni strains by polymerase chain reaction and their restriction fragment length polymorphism analysis. Indian J Med Res. 105: 9-14.
Musgrove, M.T., Cason, J.A., Feletecher, D.L., Stern, N.J., Cox, N.A., Bailey, J. (1997) Effect of cloacal plugging on microbial recovery from partially processed broilers. Poult Sci. 76: 530-533.
Rodgers, J.D., Clifton-Hadley, F.A., Marin, C., Vidal, A.B. (2010) An evalua-tion of survival and detection of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli in broiler caecal contents using culture-based methods. J Appl Microbiol. 109: 1244-1252.
Rosenquist, H., Sommer, H.M., Nielsen, N.L., Christensen, B.B. (2006) The effect of slaughter operations on the contamination of chicken carcasses with thermotolerant Campylobacter. Int J Food Microbiol. 108: 226-232.
Sampers, I., Habib, I., Berkvens, D., Dumoulin, A., De Zutter, L., Uyttendaele, M. (2008) Processing practices contributing to Campylobacter contamination in Belgian chicken meat preparations. Int J Food Microbiol. 128: 297-303.
Son, I., Engien, M.D., Berrabg, M.E., Fedroka- Cary, P.J., Harrison, M.A. (2007) Prevalence of Acrobacter and Campylobacter on broiler carcasses during processing. Int J Food Microbiol. 113: 16-22.
Stern, N.J., Fedorka- Cray, P., Bailey, J.S., Cox, N.A., Craven, S.E., Hiett, K.L. (2001) Distribution of Campylobacter spp. in selected US poultry production and processing operation. J Appl Microbiol. 64: 1705-1710.
Vandeplas, S., Marcq, C., Dubois, R., Beckers, Y., Thonart, P., Th´ ewis, A. (2008) Contamination of poultry flocks by the human pathogen Campylobacter spp. and strategies to reduce its prevalence at the farm level. Biotechnologie, Agronomie, Soci´ et´ e et Environnement. 3: 317-34.
Wallace, J.S., Stanley, K.N., Jones, K. (1998) The colonization of turkey by thermophilic Campylobacters. J Appl Microbiol. 85: 224-230. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,141 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,204 |