![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,694,111 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,923,613 |
مطالعه مولکولی کلستریدیوم دیفیسیل جداشده از گوشت گوساله توزیع شده در سطح عرضه شهراصفهان | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 8، دوره 71، شماره 4، دی 1395، صفحه 423-429 اصل مقاله (894.88 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2016.59998 | ||
نویسندگان | ||
زهرا اسفندیاری* 1؛ محمد جلالی2؛ حمید عزت پناه3؛ اسکات ویز4؛ محمد چمنی5؛ پریسا شعاعی6؛ مجید یاران6؛ بهروز عطایی6 | ||
1مرکزتحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران و واحد تحقیق و توسعه، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
3گروه تخصصی علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
4دانشکده پاتوبیولوژی و مرکز سلامت جامعه و بیماریهای زئونوز، دانشکده دامپزشکی اونتاریو، دانشگاه Guelph، اونتاریو، کانادا | ||
5گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
6مرکزتحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: در حال حاضر عفونت کلستریدیوم دیفیسیل در محیطهای درمانی و جامعه یکی از بیماریهای مورد بررسی در سطح جهانی است. دو ریبوتایپ مهم این باکتری باعناوین 027 و 078 از قدرت ویرولانس بالاتر به دلیل تولید زهرابههای بیشتر برخوردار میباشند و در اکثر مطالعات بیمارستانی و غذایی مرتبط با مواد خام دامی شناسایی شده اند. جهت دستیابی به ارتباط سویه کلستریدیوم دیفیسیل در نمونههای غذایی با ایزولههای محیط درمانی از تایپینگ مولکولی با روش PCR استفاده میشود. هدف: در این مطالعه ژن باینری توکسین ب (cdtB) و الگوی ریبوتایپ کلستریدیوم دیفیسیل توکسیژنیک جداشده در گوشت گوساله توزیع شده در سطح عرضه شهر اصفهان مورد ارزیابی قرار گرفت. روشکار: ژن cdtB در 12 ایزوله کلستریدیوم دیفیسیل توکسیژنیک (دارای ژنهای زهرابه A و B) شناسایی شده در نمونههای گوشت گوساله جمع آوری شده در سطح عرضه شهر اصفهان با روش مولکولی PCR مورد بررسی قرار گرفت. همچنین الگوی ریبوتایپ ایزولههای مثبت کلستریدیوم دیفیسیل با روش PCR-Ribotyping تعیین گردید و مقایسه آن با دو الگوی ریبوتایپ 027 و 078 کلستریدیوم دیفیسیل انجام شد. نتایج: ژن cdtB در کلیه ایزولههای مثبت کلستریدیوم دیفیسیل در مطالعه حاضر مشاهده نشد. ده الگوی متفاوت ریبوتایپ کلستریدیوم دیفیسیل در 12 ایزوله مثبت توکسیژنیک تشخیص داده شد. تشابهی ما بین الگوهای ریبوتایپ مطالعه حاضر با دو ریبوتایپ 027 و 078 وجود نداشت. نتیجهگیرینهایی: اگرچه در مطالعه حاضر دو ریبوتایپ 027 و 078 کلستریدیوم دیفیسیل شناسایی نشد اما جداسازی سویههای توکسیژنیک این باکتری با الگوی ریبوتایپ جدید در ایران، نشان دهنده خطرات احتمالی این باکتری در سلامت جامعه میتواند باشد. انجام پژوهشهای بیشتر در سطح ملی در ارتباط با بررسی وضعیت این باکتری در منابع مختلف غذایی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
کلستریدیوم دیفیسیل توکسیژنیک؛ ژن cdtB؛ تایپینگ؛ گوشت گوساله | ||
مراجع | ||
Bidet, P., Lalande, V., Salauze, B., Burghoffer, B., Avesani, V., Delmée, M., Rossier, A., Barbut, F., Petit, J.D. (2000) Comparison of PCR-ribotyping, arbitrarily primed PCR, and pulsed-field gel electrophoresis for typing Clostridium difficile. J Clin Microbiol. 38: 2484-2487.
Bouttier, S., Barc, M.C., Felix, B., Lambert, S., Collignon, A., Barbut, F. (2010) Clostridium difficile in ground meat, France. Emerg Infect Dis.16:733-735.
de Boer, E., Zwartkruis-Nahuis, A., Heuvelink, A.E., Harmanus, C., Kuijper, E.J. (2011) Prevalence of Clostridium difficile in retailed meat in the Netherlands. Int J Food Microbiol. 144:561-564.
Esfandiari, Z., Jalali, M., Ezzatpanah, H., Weese, J.S., Chamani, M. (2014) Examination of Clostridium difficile contamination in beef meat distributed in Isfahan using culture and multiplex-PCR method. Biol J Microrganism. 11: 109-116.
Esfandiari, Z., Weese, J.S., Ezzatpanah, H., Jalali, M., Chamani, M. (2014) Occurrence of Clostridium difficile in seasoned hamburgers and seven processing plants in Iran. BMC Microbiol. 14: 283.
Esfandiari, Z., Jalali, M., Ezzatpanah, H., Weese, J.S., Chamani, M. (2014) Prevalence and Characterization of Clostridium difficile in beef and mutton meats of Isfahan region, Iran. Jundishapur J Microbiol. 7: e16771. DOI: 10.5812/jjm.16771.
Esfandiari, Z., Weese, J.S., Ezzatpanah, H., Chamani, M., Shoaei, P., Yaran, M., Ataei, B., Maracy, M.R., Ansariyan, A., Ebrahimi, F., Jalali, M. (2015) Isolation and characterization of Clostridium difficile in farm animals from slaughterhouse to retail stage in Isfahan, Iran. Foodborne Pathog Dis. 12: 10.
Esfandiari, Z., Jalali, M., Safaeian, L., Weese, J.S. A review on epidemiology of Clostridium difficile infection. Tehran Univ Med J. 74: 305-313.
Hasanzade, H., Rahimi, E. (2013) Isolation of Clostridium difficile from turkey and ostrich meat sold in meat stores of Isfahan city. Int J Advanced Biolog Biomed Res. 1: 963-967.
Jalali, M., Khorvash, F., Warriner, K., Weese, J.S. (2012) Clostridium difficile infection in an Iranian hospital. BMC Res Notes. 5: 1-5.
Jank, T., AktoriesK, K. (2008) Structure and mode of action of clostridial glucosylating toxins: the ABCD model. Trends Microbiol. 16:222-229.
Jhung, M.A., Thompson, A.D., Killgore, G.E., Zukowski, W.E., Songer, G., Warny, M., Johnson, S., Gerding, D.N., McDonald, L.C., Limbago, B.M. (2008) Toxinotype V Clostridium difficile in humans and food animals. Emerg Infect Dis.14:1039-1045.
Jobstl, M., Heuberger, S., Indra, A., Nepf, R., Kofer, J., Wagner, M. (2010) Clostridium difficile in raw products of animal origin. Int J Food Microbiol. 138:172-175.
Keel, K., Brazier, J.S., Post, K.W., Weese, S., Songer, J.G. (2007) Prevalence of PCR ribotypes among Clostridium difficile isolates from pigs, calves and other species. J Clin Microbiol. 45. 1963-1964.
Kuehne, S.A., Cartman, S.T. (2011) Both, toxin A and toxin B are important in Clostridium difficile infection. Gut Microbes. 2: 252-255.
Kutty, P.K., Woods, C.W., Sena, A.C., Benoit, S.R., Naggie, S., Frederick, J., Evans, S., Engel, J., McDonald, L.C. (2010) Risk factors for and estimated incidence of community-associated Clostridium difficile infection, North Carolina, USA. Emerg Infect Dis.16:197-204.
Popoff, M.R., Rubin, E.J., Gill, D.M., Boquet, P. (1988) Actin-specific ADP-ribosyltransferase produced by a Clostridium difficile strain. Infect Immun. 56, 2299-2306.
Quesada-Gomez, C., Mulvey, M.R., Vargas, P., Gamboa-Coronado Mdel, M., Rodriguez, C., Rodriguez-Cavillini, E. (2013) Isolation of a toxigenic and clinical genotype of clostridium difficile in retail meats in Costa Rica. J Food Prot. 76:348-351.
Rahimi, E., Jalali, M., Weese, J.S. (2014) Prevalence of Clostridium difficile in raw beef, cow, sheep, goat, camel and buffalo meat in Iran. BMC Public Health. 14:119. 10.1186/1471-2458-14-119.
Rahimi, E., Momtaz, H., Hemmati, M. (2014) Occurrence of Clostridium difficile in raw bovine, ovine, caprine, camel and buffalo milk in Iran. Kafkas Univ Vet Fak Derg. 20: 371-374.
Rahimi, E., Khaksar, F. (2015) Detection of toxigenic Clostidium difficile strains isolated from meat and meat products in Iran. Bulgarian J Vet Med. 18:277-281.
Rahimi, E., Sadat Afzali, Z., Torki Baghbadorani, Z. (2015) Clostridium diffiicle in ready-to-eat foods in Isfahan and Shahrekord, Iran. Asian Pac J Trop Biomed. 5: 128-131.
Rodriguez-Palacios, A., Staempfli, H.R., Duffield, T., Weese, J.S. (2007) Clostridium difficile in retail ground meat, Canada. Emerg Infect Dis. 13:485-487.
Rodriguez-Palacios, A., Reid-Smith, R.J., Staempfli, H.R., Daignault, D., Janecko, N., Avery, B.P., Martin, H., Thomspon, A.D., McDonald, L.C., Limbago, B., Weese, J.S. (2009) Possible seasonality of Clostridium difficile in retail meat, Canada. Emerg Infect Dis. 15: 802-805.
Songer, J.G., Trinh, H.T., Killgore, G.E., Thompson, A.D., McDonald, L.C., Limbago, B.M. (2009) Clostridium difficile in retail meat products, USA, 2007. Emerg Infect Dis. 15:819-21.
Stubbs, S., Rupnik, M., Gibert, M., Brazier, J., Duerden, B., Popoff, M. (2000) Production of actin-specific ADP-ribosyltransferase (binary toxin) by strains of Clostridium difficile. FEMS Microbiol Lett. 186:307 312.
Warny, M., Pepin, J., Fang, A., Killgore, G., Thompson, A., Brazier, J., Frost, E., McDonald, L.C. (2005) Toxin Production by an emerging strain of Clostridium difficile associated with outbreaks of severe disease in North America and Europe. Lancet. 366:1079-1084.
Weese, J.S., Avery, B.P., Rousseau, J., Reid-Smith, R.J. (2009) Detection and enumeration of Clostridium difficile spores in retail beef and pork. Appl Environ Microbiol. 75:5009 5011.
Yamoudi, M., Mirlohi, M., Isfahani, B.N., Jalali, M., Esfandiari, Z., Hosseini, N.S. (2015) Isolation of toxigenic Clostridium difficile from ready-to-eat salads by multiplex polymerase chain reaction in Isfahan, Iran. Advanced Biomed Res. 4:87. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,136 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 963 |