تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,445 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,096 |
تاثیر اضافه کردن کلرید کلسیم و گلوتامین به جیره و نقش آنها در غذاگیری و شاخصهای رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
شیلات | ||
مقاله 3، دوره 69، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 155-162 اصل مقاله (516.19 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.59847 | ||
نویسندگان | ||
ولی الله جعفری11؛ شیدا گلی2*2؛ گلی نوری33 | ||
11. دانشیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران | ||
22. دانشجوی دکترا شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران | ||
33. دانشآموخته کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
استفاده از محرکهای غذایی در جیره آبزیان علاوه بر افزایش غذاگیری، منجر به کاهش مدت زمان تغذیه و در نتیجه کاهش هدر رفت غذا میشود. در این مطالعه اثرات افزودن کلریدکلسیم و اسیدآمینه آزاد گلوتامین بر میزان مصرف غذا، پارامترهای رشد و ترکیبات لاشه در کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای غذایی مورد آزمایش شامل: غلظت 9/0 مولار کلرید کلسیم، غلظت 1/0 مولار اسید آمینه گلوتامین و غلظت ترکیبی از 9/0 مولار کلرید کلسیم با 1/0 مولار اسید آمینه گلوتامین و تیمار شاهد بودند که هر کدام در 3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن این ترکیبات به غذای کپور معمولی میتواند باعث تغییر در پارامترهای رشد گردد. بطوریکه بالاترین میزان افزایش وزن و درصد افزایش وزن بدن در تیمار حاوی گلوتامین مشاهده شد که با شاهد تفاوت معنیدار داشت (05/0P≤). بالاترین ضریب رشد روزانه و کمترین ضریب تبدیل غذایی بدون اختلاف معنیدار با شاهد مربوط به تیمار اسید آمینه گلوتامین بود(05/0P≥). با توجه به نتایج بدست آمده میتوان بیان داشت که اسید آمینه فوق میتواند به عنوان محرک غذایی در جیره کپور معمولی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آمینه آزاد؛ کپور معمولی؛ کلرید کلسیم؛ گلوتامین | ||
مراجع | ||
Ahmadi, F.H., Ershad, L.H., Tolouei, G.M., 2009. Comparison and effect of vegetable and animal oils in different levels on growth performance and biochemistry indices of Huso huso. Journal of Fisheries 3, 37-44. Allen, V. J., et al. 2006. The effects of tactile stimulants on feeding, growth, behaviour, and meat quality of cultured Blackfoot abalone, Haliotis iris. Aquaculture 257, 294-308. AOAC. 1990. Official methods of analysis of the Association of Analytical Chemistry Maryland. 15th edition, 870 p. Ayazi, M., 2014. The effect of dietary Glutamine supplementation on performance and blood parameter, carcass characteristics, quality and characteristics meat of broiler chickens under continuous heat stress condition. International Journal of Farming and Allied Sciences 3, 1234-1242. Carr, W.E., JC, I.N., Gleeson, R.A., Derby, C.D., 1996. Stimulants of feeding behavior in fish: analyses of tissues of diverse marine organisms. The Biological Bulletin 190, 149-160. Cheng, Z., Buentello, A., Gatlin, D.M., 2011. Effects of dietary arginine and glutamine on growth performance, immune responses and intestinal structure of red drum, Sciaenops ocellatus. Aquaculture 319, 247-252. Fleming, A. E., et al. 1996. The development of artificial diets for abalone: a review and future directions. Aquaculture 140, 5-53. Gunasekera, R.M., De Silva, S.S., Collins, R.A., Gooley, G., Ingram, B.A., 2000. Effect of dietary protein level on growth and food utilization in juvenile Murray cod Maccullochella peelii peelii (Mitchell). Aquaculture Research 31, 181-187.
Heinsbroek, L., Kreuger, J., 1992. Feeding and growth of glass eels, Anguilla anguilla L.: the effect of feeding stimulants on feed intake, energy metabolism and growth. Aquaculture Research 23, 327-336. Hong, X., Qing, Z., Chang-an, W., Zhi-gang, Z., Ling, L., Lian-sheng, W., Jin-nan, L., Qi-you, X., 2014. Effect of dietary alanyl-glutamine supplementation on growth performance, development of intestinal tract, antioxidant status and plasma non-specific immunity of young mirror carp (Cyprinus carpio L.). Journal of Northeast Agricultural University (English Edition) 21, 37-46. Houlihan, D., Boujard, T., Jobling, M., 2008. Food intake in fish. John Wiley and Sons. Johnsen, P.B., Adams, M.A., 1986. Chemical feeding stimulants for the herbivorous fish, Tilapia zillii. Comparative Biochemistry and Physiology Part A: Physiology 83, 109-112. Kamstra, A., Heinsbroek, L., 1991. Effects of attractants on start of feeding of glass eel, Anguilla anguilla L. Aquaculture Research 22, 47-56. Kasumyan, A., Morsi, A.K., 1996. Taste sensitivity of common carp Cyprinus carpio to free amino acids and classical taste substances. Journal of Ichthyology 36, 391-403. Kasumyan, A., Nikolaeva, E., 2002. Comparative analysis of taste preferences in fishes with different ecology and feeding. Journal of Ichthyology 42, S203. Kasumyan, A., Prokopova, O., 2001. Taste preferences and the dynamics of behavioral taste response in the tench Tinca tinca (Cyprinidae). Journal of Ichthyology 41, 640-653. Kasumyan, A., Sidorov, S., 2010. Taste preferences and behavior of testing gustatory qualities of food in stone loach Barbatula barbatula (Balitoridae, Cypriniformes). Journal of Ichthyology 50, 682-693. Kasumyan, A.O., Doving, K.B., 2003. Taste preferences in fishes. Fish and Fisheries 4, 289-347. Liu, J., Mai, K., Xu, W., Zhang, Y., Zhou, H., Ai, Q., 2015. Effects of dietary glutamine on survival, growth performance, activities of digestive enzyme, antioxidant status and hypoxia stress resistance of half-smooth tongue sole (Cynoglossus semilaevis Günther) post larvae. Aquaculture 446, 48-56. Mearns, K.J., Ellingsen, O.F., Døving, K.B., Helmer, S., 1987. Feeding behaviour in adult rainbow trout and Atlantic salmon parr, elicited by chemical fractions and mixtures of compounds identified in shrimp extract. Aquaculture 64, 47-63. Metailler, R., Cadena‐Roa, M., Ruyet, J., 1983. Attractive chemical substances for the weaning of Dover sole (Solea vulgaris): qualitative and quantitative approach. Journal of the World Mariculture Society 14, 679-684. Nasr, J., Kheiri, F., 2012. Effects of lysine levels of diets formulated based on total or digestible amino acids on broiler carcass composition. Revista Brasileira de Ciência Avícola 14, 249-258. Papatryphon, E., Soares, J.H., 2000. Identification of feeding stimulants for striped bass, Morone saxatilis. Aquaculture 185, 339-352. Soudagar, M., Jafari, S.V., Hosseini, S.A., Gorgin, S., Aghili, K., 2008. Effect of amino acids aspartic and alanine as a feed attractant affecting growth and feed conversion of juvenile beluga (Huso huso Linnaeus 1758). Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources 15, 44-53 (in Persian). Takeda, M., Takii, K., 1992. Gustation and nutrition in fishes: application to aquaculture. In: T.J. Hara (Ed.), Fish chemoreception. Springer, pp.271-287. Wood, J.D., Arce Azócar, P.S., 2013. Gustatory response of common carp Cyprinus carpio to variable concentrations of two stimulatory amino acids. Croatian Journal of Fisheries 71, 1-10. Xie, S., Zhang, L., Wang, D., 2003. Effects of several organic acids on the feeding behavior of Tilapia nilotica. Journal of Applied Ichthyology 19, 255-257. Yang, S.-D., Liou, C.-H., Liu, F.-G., 2002. Effects of dietary protein level on growth performance, carcass composition and ammonia excretion in juvenile silver perch (Bidyanus bidyanus). Aquaculture,213, 363-372. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,316 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,147 |