تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,984 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,204,525 |
مدلسازی انرژی مصرفی تولید آلو شابلون در استان گلستان | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 16، دوره 47، شماره 3، آبان 1395، صفحه 541-549 اصل مقاله (573.78 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2016.59363 | ||
نویسندگان | ||
سعید شاقوزایی1؛ فاطمه نادی* 2 | ||
1دانش آموخته کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، بخش مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران | ||
2بخش مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش بررسی جریان مصرف انرژی و مدلسازی آن در تولید آلو شابلون در استان گلستان میباشد. اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسشنامه و مصاحبه حضوری با باغداران جمعآوری شد. برای بررسی اثر انرژیهای ورودی بر عملکرد از مدل کاب داگلاس و تحلیل حساسیت استفاده شد. نتایج نشان داد که مجموع انرژی ورودی و کارایی انرژی تولید آلو شابلون در منطقه به ترتیب 33/25870 مگاژول بر هکتار و 04/1 بود. سوخت دیزل و کودهای شیمیایی به ترتیب با سهم 33 و 30 درصد به عنوان پرمصرفترین منابع انرژی در تولید بودند. سهم انرژیهای تجدیدپذیر و غیرتجدیدپذیر در تولید به ترتیب 88 و 12 درصد به دست آمد. نتایج استفاده از تابع کاب داگلاس نشان داد که تأثیر نهادههای انرژی نیروی انسانی، ماشینهای کشاوری، سوخت دیزل، سموم شیمیایی و کود حیوانی بر روی عملکرد آلو شابلون مثبت و تأثیر نهاده انرژی کودهای شیمیایی بر عملکرد منفی محاسبه شد. نتایج تحلیل حساسیت نشان داد که در محدودهی مورد بررسی در این مطالعه، با افزایش یک مگاژول در انرژی ورودی نهادههای نیروی انسانی، ماشینهای کشاورزی، سوخت دیزل، سموم شیمیایی و کود حیوانی عملکرد به ترتیب معادل 34/0، 46/0، 12/0، 26/0 و 21/0 کیلوگرم بر هکتار افزایش مییابد و با افزایش یک مگاژول در انرژی نهاده انرژی کودهای شیمیایی عملکرد آلو شابلون معادل 87/0 کیلوگرم بر هکتار کاهش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
ورودیهای انرژی؛ کاب داگلاس؛ کارایی انرژی؛ تحلیل حساسیت | ||
مراجع | ||
Almasi, M., Kiani, S., & loiemi, N. (2008). Principles of agricultural mechanization. forest publications. (In Farsi). Banaeian, N. & Zangeneh, M. (2011). Modeling energy flow and economic analysis for walnut production in Iran. Res. J. Appl. Sci. Eng. Technolgy, 3(3):194-201. Emadi, B., Nikkhah, A., Khojastehpour, M., & Payman, S.H. (2015). Effect of farm size on energy consumption and input costs of peanut production in Guilan province, Iran. Agricultural Machinery, 5 (1), 217-227. Erdal, G., Esengun, K., Erdal, H., & Gunduz, O. (2007). Energy use and economical analysis of sugar beet production in Tokat province of Turkey. Energy, 32:35–41. Hatirli, S.A., Ozkan, B., Fert, C. 2006. Energy inputs and crop yield relationship in greenhouse tomato production. Renew Energy, 31: 427-438. Khojastehpour, M., Nikkhah, A., & Hashemabadi, D. (2015). A comparative study of energy use and greenhouse gas emissions of canola production, International Journal of Agricultural Management and Development, 2015, 5 (1): 51-58. Mobtaker, H. G., Keyhani, A. Mohammadi, A. Rafiee S. & Akram. A. (2010). Sensitivity analysis of energy inputs for barley production in Hamedan Province of Iran. Agriculture, Ecosystems & Environment, 137: 367-372. Mohammadi A, Rafiee S, Mohtasebi S.S. & Rafiee H. (2010). Energy inputs – yield relationship and cost analysis of kiwifruit production in Iran. Renewable Energy, 35: 1071-1075. Namdari, M., Kangarshahi, A.A. & Amiri, N.A. (2011). Econometric model estimation and sensitivity analysis of inputs for mandarin production in Mazandaran province of Iran. Research Journal of Applied Sciences Eng Technol., 3(5):464-470. Nikkhah, A., Emadi, B., Shabanian, F., & Hamzeh-Kalkenari, H. (2014). Energy sensitivity analysis and greenhouse gas emissions for tea production in guilan province, Iran. Agroecology, 2015, 6 (3): 622-633. Pishgar-Komleh, S. H. Omid, M. Heidari, M.D. (2013). On the study of energy use and GHG (greenhouse gas) emissions in greenhouse cucumber production in Yazd province. Energy 59(15): 63–71. Pishgar-Komleh, S. H., Sefeedpari, S., and Rafiee, Sh. (2011). Energy and economic analysis of rice production under different farm levels in Guilan province of Iran. Energy 36: 5824-5831. Rajabi-Hamedani, S., Shabani, Z., Rafiee. S. 2011. Energy inputs and crop yield relationship in potato production in Hamadan province of Iran, Energy, 36(5):2367-2371. Ramedani, Z., Rafiee, S. & Heidari. M.D. (2011). An investigation on energy consumption and sensitivity analysis of soybean production farms. Energy, 36, 6340-6344. Royan, M., Khojastehpour, M., Emadi, B., & Ghasemi Mobtakr, H. (2012). Investigation of energy inputs for peach production using sensitivity analysis in Iran. Energy Conversion and Management, 64: 441-446. Sefeedpari P, Shokoohi Z, Behzadifar Y. (2014). Energy use and carbon dioxide emission analysis in sugarcane farms: a survey on Haft-Tappeh Sugarcane Agro-Industrial Company in Iran. Journal of Cleaner Production 83(15):212-219. Singh, G., Singh, S. & Singh, J. (2004). Optimization of energy inputs for wheat crop in Punjab. Energy Convers Manage, 45:453-465. Singh, S., & Mittal. J. P. (1992). Energy in Production Agriculture. Mittal Publications. Snedecor, G.W. & Cochran, W.G. (1989). Statistical methods. Iowa State University Press. Soltanali, H., Emadi, B., Rohani, A., Khojastehpour, M., & Nikkhah, A. (2016). Optimization of energy consumption in milk production units through integration of DEA approach and sensitivity analysis, Iranian Journal of Applied Animal Science 6 (1), 15-29. Tabatabaie, S. M. H., Rafiee, Sh., and Keyhani, A. (2012) . Energy consumption flow and econometric models of two plum cultivars productions in Tehran province of Iran. Energy, 44: 211-216. Tabatabaie, S. M. H., Rafiee, Sh., Keyhani, A., and Heidari, M. D. (2013). Energy use pattern and sensitivity analysis of energy inputs and input costs for pear production in Iran. Renewable Energy 51: 7-12. Taheri-Rad, A., Nikkhah, A., Khojastehpour, M., & Shahram Noroozie, S. (2015). Assessing the GHG emissions, the energy and economic analysis of cotton production in Golestan province. Agricultural Machinery, 5 (2),428-445. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,013 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,066 |