تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,592 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,228,752 |
تاثیر خشککردن با هوای داغ بر مقدار هیپریسین استخراج شده از برگ گیاه دارویی علفچای Hypericum perforatum L. | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 11، دوره 47، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 301-306 اصل مقاله (298.05 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2016.58779 | ||
نویسندگان | ||
حسین احمدی چناربن* 1؛ سیده معصومه هاشمی نیا2 | ||
1دانشگاه آزاداسلامی، واحد ورامین- پیشوا، گروه زراعت و اصلاح نباتات | ||
2گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاداسلامی، رودهن، ایران. | ||
چکیده | ||
خشککردن یکی از مهم ترین فرآیندهای پس از برداشت گیاهان محسوب میشود که نقش مهمی در حفظ کمیت و کیفیت مواد موثرهی آنها دارد. در این تحقیق، تاثیر سه تیمار شامل دما در سه سطح 40 ، 50 و 60 درجه سلسیوس، سرعت جابجایی هوا در دو سطح 3/0 و 1 متر بر ثانیه و عمق بستر در دو سطح 1 و 2 سانتیمتر بر مقدار هیپریسین استخراج شده مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به نتایج، بیشترین مقدار هیپریسین طی فرآیند خشککردن در دمای 50 درجه سلسیوس و در سرعت هوای داغ 1 متر بر ثانیه و در عمق بستر 1 سانتیمتر و به میزان 41/865 میکروگرم در گرم وزن خشک و کمترین مقدار آن طی فرآیند خشککردن در دمای 60 درجه سلسیوس و در سرعت هوای داغ 3/0 متر بر ثانیه و در عمق بستر 2 سانتیمتر و به میزان 31/587 میکروگرم در گرم وزن خشک بهدستآمد. | ||
کلیدواژهها | ||
خشککردن؛ هیپریسین؛ علفچای؛ Hypericum perforatum L | ||
مراجع | ||
Ahmadi Chenarbon, H., Minaei, S., Bassiri, A. R., Almassi, M.& Arabhosseini A. (2010). Moisture desorption isotherms of St. John’s wort (Hypericum perforatum L.) leaves at three temperatures. International Journal of Food, Agriculture & Environment (JFAE), 8,132-135. Ahmadi Chenarbon, H., Minaei, S., Bassiri, A. R., Almassi, M.& Arabhosseini A. (2011a). Modeling of drying of St. John's Wort (Hypericum perforatum L.) leaves. Journal of Medicinal Plants Research, 5,126-132. Ahmadi Chenarbon, H., Minaei, S., Bassiri, A. R., Almassi, M.& Arabhosseini A. (2011b). Effective Parameters on drying of Hypericum perforatum L. leaves. Journal of Medicinal Plants Research, 5,4530-4536. Ahmadi Chenarbon, H., Minaei, S., Bassiri, A. R., Almassi, M.& Arabhosseini A. (2011c).Moisture Sorption Isotherms inSt. John’s Wort (Hypericum Perforatum L.) Flowers.Journal of Agricultural Engineering Research, 12(4), 73-86. Ahmadi Chenarbon, H., Minaei, S., Bassiri, A. R., Almassi, M., Arabhosseini, A. & A. Motevali. (2012a). Effect of drying on the color of St. John’s wort (Hypericum perforatum L.) leaves. International Journal of Food Engineering, 8,452-463. Ahmadi Chenarbon, H., Minaei, S., Bassiri, A. R., Almassi, M., Arabhosseini, A. & A. Motevali. (2012b).Determination of moisture adsorption isotherm of St. John’s wort (Hypericum perforatum L.) leaves. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 28, 142-152. Ahmadi, K., Sefidkon, F. & Assareh, M.H. (2008). The effects of different drying methods on essential oil content and composition of three genotypes of Rosa damascena Mill. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 24(2), 162-176. Arabhosseini, A., Huisman, W., van Boxtel, A. J. B. & Mueller, J.(2005). Modeling of the equilibrium moisture content (EMC) of tarragon(Artemisia dracunculus L.). Journal of Food Engineering, 1, art7. Arabhosseini, A., Huisman, W., van Boxtel, A. J. B. & Mueller, J. (2009). Modeling of thin layer drying of tarragon (Artemisia dracunculus L.). Journal of Industrial Crops and Products, 29, 53-59. Azizi, M., Rahmati, M. , Ebadi T. & Hasanzadeh khayyat M. (2009). The effects of different drying methods on weight loss rate, essential oil and chamazolene contents of chamomile (Matricaria recutita) flowers. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 25, 182-192. Buter, B., Orlacchio, C., Soldati, A. & Berger, K. (1998). Significance of genetic and environmental aspects in the field cultivation of Hypericum perforatum L. Journal of Planta Medica, 64, 431- 437. Chan, E. W. C., Lim, Y. Y., Wong, S. K., Tan, S. P., Lianto, F. S. & Yong, M. Y. (2009). Effects of different drying methods on the antioxidant properties of leaves and tea of ginger species. Food Chemistry, 113, 166-172. Crockett, S. 2010. Essential oil and volatile components of the genus Hypericaceae. Natural Product Communications, 5,493-506. Doymaz, I. (2007). Air drying characteristics of tomatoes. Journal of Food Engineering,78, 1291-1297. Lim, Y. Y. & Murtijaya, I. (2007). Antioxidant properties of Phyllantus amarus extracts as affected by different drying methods.LWT-Food Science Technology, 40, 1664-1669. Mahanom, A., Walter R. S. & Dughty, R. M. (1999). A Guide to Medicinal Plants of Appalachia, USDA, Forest Service Research Paper.Washington, 291p. Naghdi,H.A., Ziai, S. A., Mirjalili, M. H., Ahvazi, M., Khalighi Sigarodi, F., Habibi Khaniani, B.&Farahani, A. (2004). Changes in yeild and mass hypercin content of medicinal plant St. John’s wort (Hypericum perforatum L.).Journal of Medicinal Plants, 11. Sirvent, T. M., Walker, L., Vance, N. & Gibson, D. M. (2002). Variation in hypericins from wild populations of Hypericum perforatum L.In the Pacific Northwest of the U.S.A., Economic Botany, 56, 41- 48. Sirvent, T. & Gibson, D. M. (2012). Rapid isocratic HPLC analysis of hypericins.Journal of Liquid Chromatography & Related Technologies, 23, 251-259. Tsami, E., Maroulis, Z. B., Morunos-Kouris, D. & Saravacos G. D. (1990). Heat of sorption of water in dried fruits. International Food Science Technology, 25, 350-359. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,110 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 984 |