تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,121,775 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,229,212 |
ترک خوردگی تنشی شلتوک تحت تأثیر شرایط فرآیندهای خشک کردن و استراحتدهی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 8، دوره 47، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 278-269 اصل مقاله (634.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2016.58776 | ||
نویسندگان | ||
مرتضی صادقی* 1؛ علی قاسمی2؛ سیداحمد میره ای1 | ||
1عضو هیئت علمی | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر فرآیندهای خشک کردن متناوب و پیوسته بر ترکخوردگی شلتوک ارقام هاشمی و کوهسار بررسی شد. ترکخوردگی دانهها بر مبنای شاخص ترک تنشی ارزیابی شد. آزمایشها در دماهای خشک کردن و استراحتدهی 30، 45 و °C 60، زمانهای خشک کردن 20، 40 و min 60 و زمان استراحتدهی ثابت min 80 انجام شد. شاخص ترک تنشی هنگام خشک کردن به روش متناوب نسبت به روش پیوسته به طور معنیداری در دماهای 30، 45 و °C 60 به ترتیب از 5/43 به 17، 25/74 به 3/28 و 83 به 4/58 کاهش پیدا کرد. همچنین مقدار شاخص ترک تنشی بلافاصله پس از عملیات خشک کردن نسبت به مقدار آن پس از گذشت 48 ساعت از زمان عملیات به صورت معنیداری از 78/28 به 73/46 افزایش یافت. افزایش دمای استراحتدهی به علت یکنواخت کردن سریعتر رطوبت درون دانه، سبب کاهش کل زمان فرآیند خشک شدن و شاخص ترک تنشی شد. بنابراین، با انجام عملیات استراحتدهی مناسب میتوان ضمن حفظ کیفیت محصول کل زمان خشک شدن دانه را نیز به طور قابلملاحظهای کاهش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
خشک کردن متناوب؛ رقم؛ شاخص ترک تنشی؛ گرادیانهای رطوبتی | ||
مراجع | ||
Aquerreta, J., Iguaz, A., Arroqui, C. & Vírseda, P. (2007). Effect of high temperature intermittent drying and tempering on rough rice quality. Journal of Food Engineering, 80, 611–618. ASAE Standards. (1982). Moisture measurement-grain and seeds, S352.129thed, St. Joseph, Mich. Cnossen, A. G., Siebenmorgen, T. J. & Yang, W. (2002). The glass transition temperature concept in rice drying and tempering: effect of drying rate. Transactions of the American Society of Agricultural Engineers, 45, 759–766. Dong, R., Lu, Z., Liu, Z., Koide, S. & Cao, W. (2010). Effect of drying and tempering on rice fissuring analyzed by integrating intra-kernel moisture distribution. Journal of Food Engineering, 97, 161-167. Hedayatipour, A. & Rahmati, M. (2007). Study of the effect of drier temperature and paddy moisture content on broken percentage and milling yield in high varieties of Mazandaran Province. Journal of Agricultural Sciences and Natural Researchers, 13(6), 93-100. (In Farsi) Iguaz, A., Rodriguez, M. & Virseda, P. (2006). Influence of handling and processing of rough rice on fissures and head rice yields. Journal of Food Engineering, 77, 803-809. Jia, C. C., Sun, D. W. & Cao, C. W. (2000). Mathematical simulation of stresses within a corn kernel during drying. Drying Technology, 18, 887-906. Kermani, A. M., Tavakol-Hashjin, T. & Khoshtaghaza, M. H. (2006). Stress cracking susceptibility of rice kernels (Hashemi and Khazar) during thin-layer drying of rough rice. Iranian Journal of Agricultural Sciences, 37, 697-705. (In Farsi) Khoshtaghaza, M. H., Sadeghi, M. & Amirichayjan, R. (2007). Study of rough rice drying process in fixed and fluidized bed conditions. Journal of Agricultural Sciences and Natural Researchers, 14(2), 127-137. Lee, K. W. (1979). Fissuring of the rice grain after heated air drying. Transactions of the ASAE, 22, 1197-1199. Minaei, S., Roohi, G. R. & Alizadeh, M. R. (2005). Investigation of the effects of drying parameters on rice cracking and breakage during milling. Journal of Agricultural Engineering Research, 6, 97-112. (In Farsi) Nasrnia, E., Sadeghi, M. & Masoumi, A. A. (2012). Effect of drying and tempering conditions on degree of milling during the two-stage drying, Iranian Food Science and Technology Research Journal, 8, 40-48. (In Farsi) Sarker, N. N., Kunze, O. R. & Strouboulis, T. (1996). Transient moisture gradients in rough rice mapped with finite element model and related to fissures after heated air drying. Transactions of the ASAE, 39(2), 625-631. Steffe, J. F. & Singh, R. P. (1980). Theoretical and practical aspect of rough rice tempering. Transactions of the American Society of Agricultural Engineers, 23, 775–782. Toshizo, B. (1971). Rice cracking in high rate drying. Japan Agricultural Research Quarterly, 6, 113-116. Tajaddodi Talab, K. (2005). The effect of multi passes drying on milling yield and drying time of paddy. Journal of Agricultural Engineering Research, 6, 113-124. (In Farsi) Yang, W., Jia, C. C., Siebenmorgen, T. J. & Cnossen, A. G. (2000). Intra-kernel moisture gradients and glass transition temperature in relation to head rice yield variety on during heated air drying of rough rice. Paper No. 069, Proceedings of the 12th International Drying Symposium IDS2000.Noordwijkerhout. The Netherlands. Yang, W., Jia, C. C., Siebenmorgen, T. J., Pan, Z. & Cnossen, A. G. (2003). Relationship of kernel moisture content gradients and glass transition temperatures to head rice yield. Biosystems Engineering, 85, 467–476. Zamani, GH. & Alizadeh, M. (2007). Characterization and processing of different varieties of rice in Iran. Pelke Publication. Tehran. (In Farsi) Zhang, Q., Yang, W. & Sun, Z. (2005). Mechanical properties of sound and fissured rice kernels and their implication for rice breakage. Journal of Food Engineering, 68, 65-72.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,047 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 888 |