![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,776 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,207 |
اثر شرایط استخراج اسیدی بر بازده و ویژگیهای کیفی پکتین حاصل از پوست نارنج | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 5، دوره 47، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 231-242 اصل مقاله (917.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2016.58773 | ||
نویسندگان | ||
سید سعید حسینی1؛ فرامرز خدائیان* 2؛ محمد سعید یارمند3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران | ||
2دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران | ||
3هیات علمی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
نارنج از جمله محصولات بومی ایران است که به فراوانی در صنعت غذا، دارو و مواد آرایشی- بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. پوست این میوه منبع غنی از پکتین است و عموما بعنوان ضایعات دور ریخته میشود. در این مطالعه، از روش سطح پاسخ و طرح باکس- بنکن، برای بهینه سازی و بررسی اثر متغیرهای مستقل (دما، زمان و pH) بر بازده تولید پکتین و درجه استریفیکاسیون پکتین استخراجی استفاده شد. سپس درصد گالاکتورونیک اسید، خواص امولسیفایری، ویسکوزیته و طیف FT-IR پکتین حاصل از شرایط بهینه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، بازده استخراج و درجه استریفیکاسیون پکتین حاصل از شرایط مختلف استخراج، به ترتیب در دامنه 5/27-5 و 5/46-6/6 درصد متغیر است. بالاترین بازده پکتین در دما ◦C 95، زمان 90 دقیقه و pH برابر با 5/1، 78/28 درصد پیش بینی شد که از طریق آزمایشات اعتبارسنجی، تائید گردید. پکتین استخراجی در شرایط بهینه استخراج دارای درجه استریفیکاسیون 6/24 درصد، بازده گالاکتورونیک اسید 5/75 درصد، فعالیت امولسیفایری برابر با 6/45 درصد و پایداری امولسیون مناسب بوده و همچنین محلول آن در غلظت های پایین (کمتر و مساوی 1 درصد حجمی/ وزنی) دارای رفتار نیوتنی است، اما با افزایش غلظت از نیوتنی به سودوپلاستیک تغییر رفتار میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
پکتین؛ پوست نارنج؛ درجه استریفیکاسیون؛ امولسیون؛ ویسکوزیته | ||
مراجع | ||
Ahmmed, R. (2013). Extraction, characterization and utilization of pectin from jackfruit (Artocarpus heterophyllus L.) Waste. Ms.c. dissertation, University of Bangladesh, Mymensingh. Bagherian, H., Ashtiani, F. Z., Fouladitajar, A. & Mohtashamy, M. (2011). Comparisons between conventional, microwave-and ultrasound-assisted methods for extraction of pectin from grapefruit. Chemical Engineering and Processing: Process Intensification, 50(11), 1237–1243. Basanta, M. F., Ponce, N. M. A., Rojas, A. M. & Stortz, C. A. (2012). Effect of extraction time and temperature on the characteristics of loosely bound pectins from Japanese plum. Carbohydrate Polymers, 89(1), 230–235. Blumenkrantz, N. & Asboe-Hansen, G. (1973). New method for quantitative determination of uronic acids. Analytical Biochemistry, (54), 484–489. Braga, M. E. M., Moreschi, S. R. M. & Meireles, M. A. A. (2006). Effects of supercritical fluid extraction on Curcuma longa L. and Zingiber officinale R. starches. Carbohydrate Polymers, 63(3), 340–346. Canteri-Schemin, M. H., Fertonani, H. C. R., Waszczynskyj, N. & Wosiacki, G. (2005). Extraction of pectin from apple pomace. Brazilian Archives of Biology and Technology, 48(2), 259–266. Chan, S. Y. & Choo, W. S. (2013). Effect of extraction conditions on the yield and chemical properties of pectin from cocoa husks. Food Chemistry, 141(4), 3752–3758. Chen, Y., Zhang, J. G., Sun, H. J. & Wei, Z.-J. (2014). Pectin from Abelmoschus esculentus: Optimization of extraction and rheological properties. International Journal of Biological Macromolecules, 70, 498–505. Dalev, P. G. & Simeonova, L. S. (1995). Emulsifying properties of protein–pectin complexes and their use in oil‐containing foodstuffs. Journal of the Science of Food and Agriculture, 68(2), 203–206. Ebrahimzade, M. A. & Azadbakht, M. (2006). Pectin extraction and comparison of yield, degree of esterification and galacturonic acid in citrus peel. Journal of Mazandaran University of Medical Sciences, 16(54), 52-59. (In Farsi) Huang, Y. T., Wang, G. F., Chen, C. F., Chen, C. C., Hong, C. Y. & Yang, M. C. M. (1995). Fructus aurantii reduced portal pressure in portal hypertensive rats. Life Sciences, 57(22), 2011–2020. Kalapathy, U. & Proctor, A. (2001). Effect of acid extraction and alcohol precipitation conditions on the yield and purity of soy hull pectin. Food Chemistry, 73(4), 393–396. Khodaiyan, F., Razavi, S. H. & Mousavi, S. M. (2008). Optimization of canthaxanthin production by Dietzia natronolimnaea HS-1 from cheese whey using statistical experimental methods. Biochemical Engineering Journal, 40(3), 415–422. Kontogiorgos, V., Margelou, I., Georgiadis, N. & Ritzoulis, C. (2012). Rheological characterization of okra pectins. Food Hydrocolloids, 29(2), 356–362. Kostalova, Z., Hromadkova, Z., Ebringerova, A., Polovka, M., Michaelsen, T. E. & Paulsen, B. S. (2013). Polysaccharides from the Styrian oil-pumpkin with antioxidant and complement-fixing activity. Industrial Crops and Products, 41, 127–133. Li, D., Jia, X., Wei, Z. & Liu, Z. (2012). Box–Behnken experimental design for investigation of microwave-assisted extracted sugar beet pulp pectin. Carbohydrate Polymers, 88(1), 342–346. Li, W., Cui, S. W. & Kakuda, Y. (2006). Extraction, fractionation, structural and physical characterization of wheat β-D-glucans. Carbohydrate Polymers, 63(3), 408–416. Liu, L., Cao, J., Huang, J., Cai, Y. & Yao, J. (2010). Extraction of pectins with different degrees of esterification from mulberry branch bark. Bioresource Technology, 101(9), 3268–73. Ma, S., Yu, S., Zheng, X., Wang, X., Bao, Q. & Guo, X. (2013). Extraction, characterization and spontaneous emulsifying properties of pectin from sugar beet pulp. Carbohydrate Polymers, 98(1), 750–753. Mahmoodi, M., ShamsiMeimandi, M., Foroumadi, A. R., Raftari, Sh. & AsadiShekari, M. (2005). Antidepressant effect of sour orange flowers extract on lipopolysaccharide-i. Journal of Kerman University of Medical Sciences, 4, 244-51. (In Farsi) Maran, J. P., Sivakumar, V., Thirugnanasambandham, K. & Sridhar, R. (2013). Optimization of microwave assisted extraction of pectin from orange peel. Carbohydrate Polymers, 97(2), 703–709. Maran, J. P., Sivakumar, V., Thirugnanasambandham, K. & Sridhar, R. (2014). Microwave assisted extraction of pectin from waste Citrullus lanatus fruit rinds. Carbohydrate Polymers, 101, 786–791. McClements, D. J. (2004). Food emulsions: principles, practices, and techniques (2th ed.). Florida: CRC press. Mollea, C., Chiampo, F. & Conti, R. (2007). Extraction and characterization of pectins from cocoa husks: A preliminary study. Food Chemistry, 107, 1353–1356. Pagan, J. & Ibarz, A. (1999). Extraction and rheological properties of pectin from fresh peach pomace. Journal of Food Engineering, 39(2), 193–201.
Pagan, J., Ibarz, A., Llorca, M., Pagan, A., Barbosa-Canovas, G. V. (2001). Extraction and characterization of pectin from stored peach pomace. Food Research International, 34, 605–612. Ptichkina, N. M., Markina, O. A. & Rumyantseva, G. N. (2008). Pectin extraction from pumpkin with the aid of microbial enzymes. Food Hydrocolloids, 22(1), 192–195. Qiu, L., Zhao, G., Wu, H., Jiang, L., Li, X. & Liu, J. (2010). Investigation of combined effects of independent variables on extraction of pectin from banana peel using response surface methodology. Carbohydrate Polymers, 80(2), 326–331. Samavati, V. & Manoochehrizade, A. (2013). Polysaccharide extraction from Malva sylvestris and its anti-oxidant activity. International Journal of Biological Macromolecules, 60, 427–436. Samavati, V., & Yarmand, M. S. (2013). Statistical modeling of process parameters for the recovery of polysaccharide from Morus alba leaf. Carbohydrate Polymers, 98(1), 793–806. Santos, J. D. G., Espeleta, A. F., Branco, A. & de Assis, S. a. (2013). Aqueous extraction of pectin from sisal waste. Carbohydrate Polymers, 92(2), 1997–2001. Seixas, F. L., Fukuda, D. L., Turbiani, F. R. B., Garcia, P. S., Carmen, L. de O., Jagadevan, S. & Gimenes, M. L. (2014). Extraction of pectin from passion fruit peel (Passiflora edulis f. flavicarpa) by microwave-induced heating. Food Hydrocolloids, 38, 186–192. Towle, G. A. & Christensen, O. (1973). Pectin. In Whistler, R. L. & BeMiller, J. N. (Ed.) Industrial Gums and Their Derivatives. 429–461. Wai, W. W., Alkarkhi, A. F. M. & Easa, A. M. (2009). Optimization of pectin extraction from durian rind (Durio zibethinus) using response surface methodology. Journal of Food Science, 74(8), C637–C641. Wai, W. W., Alkarkhi, A. F. M. & Easa, A. M. (2010). Effect of extraction conditions on yield and degree of esterification of durian rind pectin: An experimental design. Food and Bioproducts Processing, 88(2), 209–214. Xu, Y., Zhang, L., Bailina, Y., Ge, Z., Ding, T., Ye, X. & Liu, D. (2014). Effects of ultrasound and/or heating on the extraction of pectin from grapefruit peel. Journal of Food Engineering, 126, 72–81. Yapo, B. M., Robert, C., Etienne, I., Wathelet, B. & Paquot, M. (2007). Effect of extraction conditions on the yield, purity and surface properties of sugar beet pulp pectin extracts. Food Chemistry, 100(4), 1356–1364. Yin, X., You, Q. & Jiang, Z. (2011).Optimization of enzyme assisted extraction of polysaccharides from Tricholoma matsutake by response surface methodology. Carbohydrate Polymers, 86(3), 1358–1364.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,670 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,070 |