تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,131 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,873 |
بررسی انتشار گازهای گلخانهای در تولید ماکارونی | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 18، دوره 47، شماره 1، اردیبهشت 1395، صفحه 167-174 اصل مقاله (505.32 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2016.58489 | ||
نویسندگان | ||
محمد داوود حیدری1؛ حسین مبلی* 1؛ محمود امید1؛ شاهین رفیعی1؛ وحید جمالی ماربینی2 | ||
1دانشگاه تهران | ||
2گروه صنعتی و پژوهشی زر | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این مطالعه، بررسی انتشار گازهای گلخانهای در مراحل تولید ماکارونی میباشد. در این راستا، اطلاعات مورد نیاز از مراحل مختلف تولید گندم دوروم و اطلاعات خاکشناسی از سه استان عمده تولید کننده، اطلاعات حمل و نقل و کارخانه تولید ماکارونی جمعآوری گردید. اطلاعات جمعآوری شده با استفاده از نرم افزار SimaPro و با بهرهگیری از پایگاه دادههای Ecoinvent و با استفاده از روش پتانسیل گرمایش جهانی 100 ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و گازهای گلخانهای مراحل مختلف تولید محاسبه گردید. برای محاسبه میزان انتشار حاصل از تغییرکاربری زمین، از اطلاعات مکانی مزارع مورد بررسی با استفاده از روش EPIC استفاده گردید. بر اساس نتایج به دستآمده میزان کل انتشار گازهای گلخانهای تولید یک کیلوگرم ماکارونی 64/2 کیلوگرم معادل دیاکسیدکربن محاسبه شد و انتشار گازهای گلخانهای حاصل از تغییر کاربری زمین و مصرف سوخت عملیات کشاورزی بیشترین تاثیر را در میزان کل پتانسیل گرمایشجهانی دارا بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
بررسی چرخه زندگی؛ پتانسیل گرمایش جهانی؛ تغییر کاربری؛ دیاکسیدکربن؛ گندم دوروم | ||
مراجع | ||
Bartl, K., Verones, F. & Hellweg, S. (2012). Life Cycle Assessment Based Evaluation of Regional Impacts from Agricultural Production at the Peruvian Coast. Environmental Science & Technology, 46, 9872-9880. Craswell, E.T. & Lefroy, R.D.B. (2001). The role and function of organic matter in tropical soils. Nutrient Cycling in Agroecosystems, 61, 7-18. Elshout, P.M.F., van Zelm, R., Karuppiah, R., Laurenzi, I.J. & Huijbregts, M.A.J. (2014). A spatially explicit data-driven approach to assess the effect of agricultural land occupation on species groups. The International Journal of Life Cycle Assessment, 19, 758-769. EPA. (2010). Methane and Nitrous Oxide Emissions from Natural Sources . U.S. Environmental Protection Agency, Washington, DC, USA. IPO, International Pasta Organization. (2012). The world pasta industry status report. ISO (International Organization for Standardization). (2006). ISO 14040: Environmental Management – Life Cycle Assessment – Principles and Framework; ISO: Geneva, Switzerland. Kaltsas, A.M., Mamolos, A.P., Tsatsarelis, C.A., Nanos, G.D. & Kalburtji, K.L. (2007). Energy budget in organic and conventional olive groves. Agriculture Ecosystems and Environment, 122, 243-251. Lal, R. (2004). Carbon emission from farm operations. Environment International, 30, 981-990. Meisterling, K., Samaras, C. & Schweizer, V. (2009). Decisions to reduce greenhouse gases from agriculture and product transport: LCA case study of organic and conventional wheat. Journal of Cleaner Production, 17, 222-230. Myhre, G., Shindell, D., Breon, F. M. Collins, W., Fuglestvedt, J., Huang, J., Koch, D., Lamarque, J. F., Lee, D., Mendoza, B., Nakajima, T., Robock, A., Stephens, G., Takemura, T. & Zhang, H. (2013). Anthropogenic and Natural Radiative Forcing. In: Climate Change 2013: The Physical Science Basis. Contribution of Working Group I to the Fifth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change. Cambridge University Press, Cambridge, United Kingdom and New York, NY, USA. Nemecek, T., Schnetzer, J. & Reinhard, J. (2015). Updated and harmonised greenhouse gas emissions for crop inventories. International Journal of Life Cycle Assessment, DOI: 10.1007/s11367-014-0712-7. Rajabi, M. H. (2010). Evaluation of energy balance and greenhouse gases emission in wheat production in Gorgan. Agronomy M.Sc. Thesis, Islamic Azad University of Bojnourd Branch, 110 p (in Farsi). Roos, E., Sundberg, C. & Hansson, P.A. (2011). Uncertainties in the carbon footprint of refined wheat products: a case study on Swedish pasta. The International Journal of Life Cycle Assessment, 16, 338-350. Ruesch, A. & Gibbs, H. K. (2008). New IPCC Tier-1 Global Biomass Carbon Map For the Year 2000. Available online from the Carbon Dioxide Information Analysis Center [http://cdiac.ornl.gov], Oak Ridge National Laboratory, Oak Ridge, Tennessee. Ruini, L. Marino, M., Pignatelli, S., Laio, F. & Ridolfi, L. (2013a). Water footprint of a large-sized food company: The case of Barilla pasta production. Water Resources and Industry, (1-2), 7-24. Ruini, L., Sessa, F., Marino, M., Meriggi, P. & Ruggeri, M. (2013b). Increasing the sustainability of durum wheat cultivation through a life cycle assessment approach. The 6th International conference on Life Cycle Management, Gothenburg, Sweden. UNFCC. (2013). United Nations Framework Convention on Climate Change. http://unfccc.int. Vermeulen, S.J. Campbell, B.M. & Ingram, J.S.I. (2012). Climate Change and Food Systems. Annual Review of Environment and Resources, 37, 195-222. Williams, J. R. (1990). The Erosion Productivity Impact Calculator (EPIC) Model: A Case History. Philosophical Transactions of the Royal Society of London, 329, 421-28. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,282 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 837 |