تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,230 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,062 |
تأثیر پودر سیر، ویتامین E و آنتیاکسیدان بر عملکرد رشد، تجزیه لاشه و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 12، دوره 18، شماره 3، آبان 1395، صفحه 525-538 اصل مقاله (661.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.58226 | ||
نویسندگان | ||
حسین ایراندوست* 1؛ حمیدرضا وراثی اردکانی2؛ هوشنگ لطف الهیان3؛ محمدرضا وراثی اردکانی2؛ حمیدرضا مصلحی4 | ||
1مدیر گروه علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، تخصص: تغذیه طیور/ تغذیه زنبور عسل | ||
2دانش آموخته گروه علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان | ||
3موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج | ||
4گروه علوم دامی، موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی | ||
چکیده | ||
دو آزمایش به منظور تعیین انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری پودر سیر و همچنین بررسی تأثیر آن، ویتامین E و آنتیاکسیدان تجاری لوکسیدان در جیره بر عملکرد، ترکیب لاشه و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه گوشتی انجام شد. در آزمایش اول، AME پودر سیر با استفاده از خروسهای بالغ لگهورن در جیرههای حاوی سطوح پنج، 10، 15 و 20 درصد پودر سیر برآورد شد. میزان انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری برای سطوح پنج، 10، 15 و 20 درصد پودر سیر بهترتیب 2370، 2300، 2090 و 2065 کیلوکالری بر کیلوگرم بود. در آزمایش دوم، تعداد 384 قطعه جوجه گوشتی در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×2 با دو سطح پودر سیر (صفر و دو درصد)، دو سطح ویتامین E (صفر و 200 میلیگرم در کیلوگرم) و دو سطح آنتیاکسیدان (صفر و 200 میلیگرم در کیلوگرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. استفاده از پودر سیر، ویتامین E و آنتیاکسیدان به طور مجزا بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی، نسبت لاشه میان خالی، سینه، ران و چربی شکم معنیدار نبود، ولی استفاده توأم از پودر سیر و آنتیاکسیدان سبب بهبود افزایش وزن روزانه گردید (05/0P<). تغذیه جیرههای حاوی ویتامین E و آنتیاکسیدان، پایداری اکسیداتیو گوشت را افزایش داد (05/0P<). براساس نتایج حاصل، استفاده از پودر سیر، ویتامین E و آنتیاکسیدان به طور مجزا تأثیری بر عملکرد رشد جوجه گوشتی ندارد، ولی حضور ویتامین E و آنتیاکسیدان در جیره میتواند پایداری اکسیداتیو گوشت مرغ را افزایش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر سیر؛ عملکرد جوجه گوشتی؛ کیفیت گوشت؛ لوکسیدان؛ ویتامین E | ||
مراجع | ||
1 . Basmacıoğlu H, Ozkan S, Koçtürk S, Oktay G and Ergü M (2009) Dietary vitamin E (α-tocopheryl acetate) and organic selenium supplementation: performance and antioxidant status of broilers fed n-3 PUFA-enriched feeds. South African Journal of Animal Science. 39: 274-285. 2 . Bertelsen H, Andersen H and Tvede M (2001) Fermentation of D-tagatose by human intestinal bacteria and dairy lactic acid bacteria. Microbial Ecology in Health and Disease. 13:87-95. 3 . Bjelakovic G, Nikolova D, Simonetti RG and Gluud C (2004) Antioxidant supplements for prevention of gastrointestinal cancers: a systematic review and meta-analysis. Lancet. 364: 1219-1228. 4 . Cherian G, Wolfe FW and Sim JS (1996) Dietary oils with added tocopherols: Effects on egg or tissue tocopherols, fatty acids, and oxidative stability. Poultry Science. 75: 423-431. 5 . Choi IH, Park WY and Kim YJ (2010) Effects of dietary garlic powder and α-tocopherol supplementation on performance, serum cholesterol levels, and meat quality of chicken. Poultry Science. 89: 1724-1731. 6 . Elagib HAA, El-Amin WIA, Elamin KM and Malik HEE (2013) Effect of dietary garlic (Allium sativum) supplementation on broiler performance and blood profile. Journal of Animal Science Advances. 3: 58-64. 7 . Galvin K, Morrissey PA and Buckley DJ (1998) Cholesterol oxidation in processed chicken muscle as influenced by dietary α-tocopherol supplementation. Meat Science. 48: 1-9. 8 . Guo Y, Tang Q, Yuan J and Jiang Z (2001) Effects of supplementation with vitamin E on the performance and the tissue peroxidation of broiler chicks and the stability of thigh meat against oxidative deterioration. Animal Feed Science and Technology. 89: 165-173. 9 . JegedeOB, and Onibi GE (2012) Effects of soybean oil and garlic in water supplementation on performance, carcass traits and blood indices of broiler chickens. Conference on International Research on Food Security, Natural Resource Management and Rural Development. Georg-August UniversitätGöttingen and University of Kassel-Witzenhausen, September. Pp. 19-21. 10 . Jull MA (1979) Poultry Husbandry. New Delhi: Tat McGraw Hill Publishing Co. Tld. 11 . Kim YJ, Jin SK and Yang HS (2009) Effect of dietary garlic bulb and husk on the physico-chemical properties of chicken meat. Poultry Science. 88: 398-405. 12 . Konjufca VH, Pesti GM and Bakalli RI (1997) Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper. Poultry Science. 76: 1264-1271. 13 . Konjufca VK, Bottje WG, Bersi TK and Erf GF (2004) Influence of dietary vitamin E on phagocytic functions of macrophages in broilers. Poultry Science. 83: 1530-1534. 14 . Lawson LD (1998) Garlic: A review of its medicinal effects and indicated active compounds. Pages 176-209 in Phytomedicines of Europe: Chemistry and Biological Activity. ACS Symposium Series. Vol. 691. L. D. Lawson and R. Bauer, ed. American Chemical Society, Washington, DC. 15 . Mariutti LRB, Nogueira GC and Bragagnolo N (2011) Lipid and cholesterol oxidation in chicken meat are inhibited by sage but not by garlic. Journal of Food Science. 76: 909-915. 16 . McCarthy TL, Chen JC, Kim YK and Centrella M (2001) Time- and Dose-Related Interactions between Glucocorticoid and Cyclic Adenosine 3',5'-Monophosphate on CCAAT/Enhancer-Binding Protein-Dependent Insulin-Like Growth Factor I Expression by Osteoblasts. Endocrinology. 141: 127-137. 17 . McNab JM and Blair JC (1988) Modified assay for true and apparent metabolizable energy based on tube feeding. British Poultry Science. 29: 697-707. 18 . Milosevic N, Stanacev V, Peric L, Djukic-Stojcic M and Veljic M (2013) Effects of different levels of garlic powder in the diet on production parameters and slaughter traits of broiler chickens. Archiv Fur Geflugelkunde. 77: 254-259. 19 . Mohamed AB, Jamilah KA and Abbas Rahman AR (2008) A review on lipid oxidation of meat in active and modified atmosphere packaging and usage of some stabilizers. Journal of Food, Agriculture and Environment. 6: 76-81. 20 . Morrissey PA, Buckley DJ, Sheehy PJA and Monahan FJ (1994) Vitamin E and meat quality. The Proceedings of the Nutrition Society. 53: 289-295. 21 . Mustacich DJ, Leonard SW, Patel NK and Traber MG (2010) Alpha-tocopherol β-oxidation localized to rat liver mitochondria. Free Radical Biology and Medicine. 48: 73-81. 22 . Nanari MC, Hewavitharana AK, Becu C and De Jong S (2004) Effect of dietary tocopherols and tocotrienols on the antioxidant status and lipid stability of chicken. Meat Science. 68: 155-162. 23 . National Research Council (1994) Nutrient Requirements of poultry, 9th rev. ed. national Academy press, Washington DC. 24 . Onibi EG, Adebisi EO, Fajemisin NA and Adetunji VA (2009) Response of broiler chickens in terms of performance and meat quality to garlic (Allium sativum) supplementation. African Journal of Agricultural Research 4: 511-517. 25 . Raeesi M, Hoseini-Aliabad SA, Roofchaee A, ZareShahneh A and Pirali S (2010) Effect of periodically use of garlic (Allium sativum) powder on performance and carcass characteristics in broiler chickens. World Academy of Science, Engineering and Technology. 68: 1213-1219. 26 . Ryu YC, Rhee MS, Lee MH, Lee SK and Kim BC (2006) Effects of packaging methods on the meat quality of α-tocopherol supplemented broiler chicks during refrigerated storage. Food Science and Biotechnology. 15: 248-253. 27 . Saladino RV, Neri A, Farina Crestini C, Nencioni L and Palamara AT (2008) A novel and efficient synthesis of tocopherylquinones by homogeneous and heterogenousmethyltrioxorhenium/hydrogen peroxide catalytic systems. Advanced Synthesis and Catalysis. 350: 321-331. 28 . Sallam KI, Ishioroshi M and Samejima K (2004) Antioxidant and antimicrobial effect of garlic in chicken sausage. Lebensmittel-Wissenschaft and Technologie. 37: 849-855. 29 . SAS Institute (2001) “Statistical Analysis Systems User’s Guide (8th. ed.)”, SAS Institute Inc., Cary, NC. 30 . Schmedes A and Holmer G (1989) A new thiobarbituric acid (TBA) method for determination of free malonaldehyde (MDA) and hydroperoxides selectivity as a measure of lipid peroxidation. Journal of American Oil Chemistry Society. 66: 813-817. 31 . Sevcikova S, Skrivan M, Dlouha G and Koucky M (2006) The effect of selenium source on the performance and meat quality of broiler chickens. Czech Journal of Animal Science. 51: 449-457. 32 . Sibbald IR (1986) The TME system of feed evaluation: methodology, feed composition data and bibliography. Tech. Bull. 4 E. Anim. Res. Centre, Res. Branch, Agricultural. Ottawa, Ontario, Canada. 33 . Sohaib M, Anjum FM, Khan MI, Arshad MS and Shahid M (2012) Enhancement of lipid stability of broiler breast meat and meat products fed on alpha lipoic acid and alpha tocopherol acetate supplemented feed. Lipids in Health and Disease, 11: 1-10. 34 . Yalcin S, Onbaşilar Ĺ, Şehu A and Yalcin S (2007) The effects of dietary garlic powder on the performance, egg traits and blood serum cholesterol of laying quails. Asian Australasian Journal of Animal Sciences. 20: 944-947. 35 . Zaboli G, Hosynyan H and Miri A (2013) The effect of dietary antioxidant supplements on abdominal fat deposition in broilers. Life Science Journal. 10: 328-333.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,857 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 917 |