تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,086,965 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,190,152 |
تأثیر افزودن پروبیوتیک، پریبیوتیک و مخلوط آنها به جیره های با کاهش پروتئین بر عملکرد و هیستومورفومتری روده بلدرچینهای ژاپنی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 13، دوره 18، شماره 4، دی 1395، صفحه 775-788 اصل مقاله (719.17 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.58180 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا اسدی1؛ رسول شهروز* 2؛ شاپور حسن زاده3؛ سید داود شریفی4؛ فرهاد سلطانعلی نژاد3 | ||
1lدانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه | ||
2دانشکده دامپزشکی - دانشگاه ارومیه | ||
3دانشکده دامپزشکی- دانشگاه ارومیه | ||
4دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
تأثیر پروبیوتیک، پریبیوتیک و مخلوط آنها در جیرههای با کمبود پروتئین بر عملکرد و هیستومورفومتری روده در یک آزمایش فاکتوریل 2 × 4 با دو سطح پروتئین (توصیه شده و 10 درصد کمتر) و چهار نوع افزودنی (بدون افزودنی، پروبیوتیک گالیپرو، پریبیوتیک تکنوموس و مخلوط آنها) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 4 تکرار و 25 قطعه بلدرچین در هر تکرار بررسی شد. پرندگان از جیرههای کم پروتئین به مقدار بیشتری مصرف نمودند و ضریب تبدیل بالاتری داشتند (05/0P <). ضریب تبدیل پرندگانی که در جیره خود افزودنی (پریبیوتیک، پروبیوتیک و مخلوط آنها) دریافت کردند، کمتر بود (05/0P <). وزن نسبی روده کور در پرندگانی که با جیرههای با پروتئین کمتر تغذیه شدند، بیشتر بود (05/0P <). افزایش معنیدار در عمق کریپت در دوازدهه و کاهش معنیدار در طول پرز در ژژونوم و نسبت طول پرز: عمق کریپت در دوازدهه و ژژنوم با تغذیه جیرههایی با کمبود پروتئین مشاهده شد (05/0P<). طول پرز در دوازدهه پرندگان با جیره فاقد افزودنی، کمتر از پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی پریبیوتیک و مخلوط آنها بود (05/0P<). نسبت طول پرز: عمق کریپت در ژژنوم پرندگانی که با جیره حاوی پروتئین توصیه شده و مخلوط پروبیوتیک و پریبیوتیک تغذیه شدند، بالاتر از سایر پرندگان بود (05/0P<). افزودن مخلوط پروبیوتیک و پریبیوتیک به جیره سبب افزایش طول پرزهای ایلئوم شد (05/0P<). براساس نتایج حاصل، استفاده از پروبیوتیک، پریبیوتیک و مخلوط آنها در جیرههایی با کمبود پروتئین، با بهبود فراسنجههای هیستومورفومتریک روده بلدرچین ژاپنی، موجب بهبود ضریب تبدیل در آنها میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
بلدرچین؛ پروبیوتیک؛ پریبیوتیک؛ روده باریک؛ سینبیوتیک؛ هیستومورفولوژی | ||
مراجع | ||
3. Ai Q, Xu H, Mai K, XuW,Wang J and Zhang W (2011) Effects of dietary supplementation of Bacillus subtilis and fructooligosccharide on growth performance, survival, non-specific immune response and disease resistance of juvenile large yellow croaker, Larimichthys crocea. Aquaculture. 317: 155-161. 4. Angel CR (1991) Long segment filamentous organism observed in poults experimentally infected with stunting syndrome agent. Avian Diseases. 34: 994-1001. 5. Applegate TJ, Dibner JJ, Kitchell ML, Uni Z and Lilburn MS (1999) Effect of turkey (Meleagridis gallopavo) breeder hen age and egg size on poult development. 2. Intestinal villus growth, enterocyte migration and proliferation of the turkey poult. Comparative Biochemistry and Physiology. 124: 381-389. 6. Babazadeh D, Vahdatpour T, Nikpiran H, Jafargholipour MA and Vahdatpour S (2011) Effects of probiotic, prebiotic and synbiotic intake on blood enzymes and performance of Japanese quails (Coturnix japonica). Indian Journal of Animal Sciences. 81: 870-874. 7. Bayer RC (1975) Cahractristics of the absorptive surface of the small intestine of chicks. Poultry Science. 54: 155-169. 8. Biochem C (2014) Products for poultry. Feed safety for food safety. www.biochem.net. 9. Choudhury K, Das J, Saikia S, Sengupta S and Choudhury SK (1998) Supplementation of broiler diets with antibiotic and probiotic fed muga silk worm pupae meal. Indian Journal of Poultry Science. 33: 339-342. 10. Coates ME and Fuller R (1977) The gnotobiotic animal in the study of gut microbiology, in: Microbiol Ecology of the Gut (Clarke RTJ and Bauchop T, eds.). Academic press New York. Pp. 311-346. 11. Collins JK, O'sullivan GC, Thornton GM, O'sullivan MM and Geraldin E (2007) Probiotic strains from Lactobacillus salivarius and antimicrobial agents obtained there from. United States Patent. 18: 65-45. 12. Fuller R (1989) A review: Probiotics in man and animals. Journal of Applied Bacteriology. 66: 365-378. 13. Garsia V, Catalagregori P, Herrnand Z, Megiase MD and Madrir J (2007) Effect of formic acid and plant extract on growth, nutrient digestibility،intestine mucosa morphology and meat yield of broilers. The Journal of Applied Poultry Research. 16: 555-62. 14. Hampson DJ (1986) Alteration in piglet small intestinal structure at weaning. Research in Veterinary Science. 40: 19-40. 15. Jin LZYW, Abdullah N and Jalaludin S (1996) Probiotics in poultry: modes of action World’s Poultry Science Journal. 53: 251-268. 16. Leeson S and Summers JD (2008) Commercial Poultry Nutrition. Nuthingham University press, England. 17. Macari M (1998) Aspectos fisiolo´gicos do sistema digestivo dasaves. Semana Acad Medicina Veterinária e Zootecnia FMVZ-USP, Sa˜o Paulo, Brazil. 8: 4-18. 18. Marioka A, Santin E, Sugeta SM, Almeida JG and Macari M (2000) Utilization of probiotics, probiotics or synbiotics in broiler chicken diets. Revista-Brasileria-de-Cinecia-Avicola. 3: 75-82. 19. Marks HL (1993) The influence of dietary protein level on body weight of Japanese quail lines selected under high- and low-protein diets. Poultry Science. 72: 1012-1017. 20. Mehdizadeh SM, Lotfolahian H, Mirhadi SA and Hosseini SA (2009) Effect of probiotic on morphology of digestive system and immune system in broiler chicks. Veterinary Journal (Pajouhesh & Sazandegi). 88: 27-33. 21. Mikulec Z, Sermen V, Mas N and Lukac Z (1999) Effect of probiotic on production results of fattened chickens fed different quantities of protein. Veterinary Archives. 69: 109-209. 22. Minvielle F (2004) The future of Japanese quail for research and production. World’s Poultry Science. 60: 500-507. 23. Panada AK, Reddy MR, Rama Rao SV, Raju MVLN and Paraharaj NK (2000) Growth carcass caracteristics, immunocomponente and response to Escherichia coli of broiler fed diets with various level of probiotic. Archive fur geflugelkunde. 64: 152-156. 24. Patterson JAand Burkholder KM (2003) Application of Prebiotics and Probiotics in Poultry Production. Poultry Science. 82: 627-631. 25. Rolfe RE (2000) The role of probiotic cultures in the control of gastrointestinal health. Journal of Nutrition. 130: 396-402. 26. Sissons JW (1989) Potential of probiotic organisms to prevent diarrhea and promote digestion in farm animal: a review. Journal of Food and Agicultural Science. 49: 1-13. 27. Taksande PE, Zanzad AA, Ramteke BN, Lanjewar RD, Sirsat PR and Patankar RB (2009) Effect of Various Probiotics on Growth Performance of Japanese Quails. Veterinary World. 8: 321-322. 28. Teshfam M, Rahimi SH and Karimi K (2004) Effect of various levels of Probiotic on Morphology of Intestinal Mucosa in Brioler chicks. Journal of Tehran Veterinary Faculty. 60: 205-211. 29. Uni Z, Platin R and Sklan D (1998) Cell proliferation in chicken intestinal epithelium occurs both in the crypt and along the villus. Journal of Comparative Physiology. 168: 241-247. 30. Xu ZR, Hu CH, Xia MS, Zhan XA and Wang MQ (2003) Effects of dietary fructo oligosaccharide on digestive enzyme activities, intestinal microflora and morphology of male broilers. Journal of Animal Science. 82: 1030-1036. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,284 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 370 |