تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,118,406 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,224,443 |
اثر سطح مصرف و اندازه ذرات پوسته جو بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی و هزینه تولید جوجه گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 15، دوره 18، شماره 3، آبان 1395، صفحه 563-573 اصل مقاله (525.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.58141 | ||
نویسندگان | ||
مهدى افرا1؛ بهمن نویدشاد* 2؛ فرزاد میرزایی آقجه قشلاق2؛ نعمت هدایت ایوریق3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
2دانشیار گروه علوم دامى، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
3استادیار گروه علوم دامى، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
در این آزمایش از 200 قطعه جوجه گوشتی از سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفى با پنج تیمار و چهار تکرار استفاده شد. انرژی متابولیسمی حقیقی پوسته جو با استفاده از خروسهای بالغ سسکتومی شده اندازه گیری شد. میزان ماده خشک، انرژی متابولیسمی حقیقی، خاکستر، عصاره اتری، پروتئین خام، فیبر خام، NDF، ADF، کلسیم و کل فسفر در پوسته جو به ترتیب برابر با 92 درصد، 978 کیلوکالری در کیلوگرم، 53/3 درصد، 26/4 درصد، 26/12 درصد، 6/12 درصد، 1/52 درصد، 5/23 درصد، 9/0 درصد و 6/0 درصد بود. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره شاهد (فاقد پوسته جو)، 2- جیره حاوی 75/0 درصد پوسته جو با اندازه ذرات کمتر از یک میلیمتر، 3- جیره حاوی 75/0 درصد پوسته جو با اندازه ذرات بین یک تا دو میلی متر، 4- جیره حاوی 5/1 درصد پوسته جو با اندازه ذرات کمتر از یک میلی متر، 5- جیره حاوی 5/1 درصد پوسته جو با اندازه ذرات بین یک تا دو میلی متر. پرنده-هایی که با جیره حاوی پوسته جو تغذیه شدند افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهتری داشتند و به ویژه جیره حاوی سطح 5/1 درصد پوسته جو با اندازه بین یک تا دو میلیمتر در این زمینه موثرتر بود (05/0 >P). چنین بهبودی در وزن سنگدان نیز مشاهده شد (05/0 >P). پوسته جو باعث بهبود قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام و خاکستر گردید (05/0 >P). تغذیه جوجههای گوشتی با جیرههای حاوی پوسته جو، هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن را کاهش داد. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، استفاده از 5/1 درصد پوسته جو با اندازه ذرات بین یک تا دو میلیمتر در جیره ضمن بهبود عملکرد، هزینه خوراک در جوجههای گوشتی را کاهش میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
اندازه ذرات؛ پوسته جو؛ جوجه گوشتی؛ صفات لاشه؛ ضرایب هضمی؛ عملکرد رشد | ||
مراجع | ||
1 . AACC )2000( American Association of Cereal Chemists Approved Methods of the AACC (10th ed.). Methods 44-17, 76- 13, 08-16, and 35-05. The Association: St. Paul, MN. 2 . AOAC International (2000) Official Methods of Analysis. 18th ed. AOAC International, Gaithersburg, MD. 3 . Bach-Knudsen KE (1997) Carbohydrates and lignin contents of plant materials used in animal. Animal Feed Science and Technology. 67: 319–338. 4 . Ferket PR and Gernat AG (1996) Factors that affect feed intake of meat birds: a review. International Journal of Poultry Science. 5: 905–911. 5 . Fenton T and Fenton M (1979) An important procedure for the determination of chromic oxid in feed and feces. Canadian Journal of Animal Science 59: 631-634. 6 . Gabriel I, Mallet S and Leconte M. 2003. Differences in the digestive tract characteristics of broiler chickens fed on complete pelleted diet or on whole wheat added to pelleted protein concentrate. British Poultry Science 44: 283–290. 7 . Gonzalez-Alvarado JM, Jiménez-Moreno E, Lozaro R and Mateos GG (2007) Effects of type of cereal, heat processing of the cereal, and inclusion of fiber in the diet on productive performance and digestive traits of broilers. Poultry Science 86: 1705–1715. 8 . Gonzalez-Alvarado JM, Jimenez-Moreno E, Valencia DG, Lazaro R and Mateos GG (2008) Effects of fiber source and heat processing of the cereal on the development and pH of the gastrointestinal tract of broilers fed diets based on corn or rice. Poultry Science 87: 1779–1795. 9 . Gonzalez-Alvarado JM, Jiménez-Moreno E, Gonzalez-Sanchez D, Lozaro R and Mateos GG (2010) Effect of inclusion of oat hulls and sugar beet pulp in the diet on productive performance and digestive traits of broilers from 1 to 42 d of age. Animal Feed Science and Technology 162: 37–46. 10 . Hetland H, Svihus B and Krogdalhl A (2003) Effects of oat hulls and wood shaving on digestion in broilers and layers fed diets based on whole or ground wheat. British Poultry Science 44: 275–282. 11 . Hetland H, Choct M and Svihus B (2004) Role of insoluble non-starch polysaccharides in poultry nutrition. World’s Poultry Science Journal 60: 415–422. 12 . Hetland H, Svihus B and Choct M (2005) Role of insoluble fiber on gizzard activity in layers. Journal of Applied Poultry Research 14: 38–46. 13 . Jimenez-Moreno E, Gonzalez-Alvarado JM, Gonzalez-Sanchez D, Lazaro R and Mateos GG (2010) Effects of type and particle size of dietary fiber on growth performance and digestive traits of broilers from 1 to 21 days of age. Poultry Science 89 :2197–2212. 14 . Jimenez-Moreno E, Gonzalez-Alvarado JM, Gonzalez-Serrano A, Lazaro R, and Mateos GG (2009) Effect of dietary fiber and fat on performance and digestive traits of broilers from one to twenty-one days of age. Poultry Science 88: 2562–2574. 15 . Kudou S, Fleury Y, Welti D, Magnolato D, Uchida T, Kitamura K and Okubo K (1991) Malonyl isoflavone glycosides in soybean seeds (glycine max MERRILL). Agricultural and Biological Chemistry 55: 2227-2233. 16 . Noy Y and Sklan D (1999) Different types of early feeding and performance in chicks and poults. Journal of Applied Poultry Research 8:16–24. 17 . Rezaei M, Karimi Torshizi MA and Rouzbehan Y (2011) The influence of different levels of micronized insoluble fiber on broiler performance and litter moisture. Poultry Science 90: 2008–2012. 18 . SAS (2004) Institute. SAS User's Guide. Statistics, Version 9. 19 . Sibbald IR )1976( A bioassay for true metabolizable energy in feedstuffs. Poultry Science 55:303-308. 20 . Van Soest PJ (1991) Methods of dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583-3597. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,325 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 614 |