تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,090 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,668 |
مقایسه اثر عصاره رزماری، آویشن، بره موم، آنتی بیوتیک و پروبیوتیک بر فراسنجه های خونی، میکروفلور دستگاه گوارش و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی چالش یافته با سالمونلا انتریتیدیس | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 20، دوره 71، شماره 2، تیر 1395، صفحه 245-253 اصل مقاله (830.77 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2016.57923 | ||
نویسندگان | ||
مسعود طاهر؛ شعبان رحیمی* ؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ عباس عاشوری؛ سکینه بابایی | ||
گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران- ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: سالمونلا انتریتیدیس یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده بیماری در طیور است. برخی از ترکیبات گیاهی به دلیل داشتن اثر ضد باکتریایی و هم چنین ترکیباتی مانند برهموم و پروبیوتیک میتوانند همانند آنتی بیوتیکها در کنترل و یا پیشگیری از عفونت ناشی از سالمونلا مؤثر باشند. هدف: این مطالعه به منظور مقایسه اثر عصاره رزماری، آویشن، برهموم، آنتیبیوتیک و پروبیوتیک بر سیستم ایمنی، میکروفلور دستگاه گوارش و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی چالش یافته با سالمونلا انتریتیدیس طراحی شده است. روش کار: تعداد 420 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نر سویه کاب در هفت گروه شامل گروههای عصاره اتانولی رزماری، عصاره اتانولی برهموم، عصاره اتانولی آویشن، پروبیوتیک و ویرجینیامایسین (10٪) و دو گروه شاهد منفی و مثبت گروهبندی شده و به مدت 6 هفته پرورش داده شدند. بعد از سپری شدن دوره پرورش جوجهها خونگیری و ذبح شدند و اثر تیمارهای فوق بر آنها مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که عصارههای گیاهی و پروبیوتیک میتوانند باعث بهبود سیستم ایمنی، کاهش لیپیدهای سرم خون، کاهش باکتریهای مضری چون سالمونلا و اشریشیاکلی و نیز افزایش میکروارگانیزمهای مفیدی نظیر باکتریهای اسید لاکتیک در دستگاه گوارش پرنده شوند. نتیجهگیری نهایی: این مطالعه نشان داد که عصارههای گیاهی و پروبیوتیک را میتوان به عنوان جایگزینی برای آنتیبیوتیکها در جیره جوجههای گوشتی بکار برد. | ||
کلیدواژهها | ||
رزماری؛ آویشن؛ جوجه های گوشتی؛ سیستم ایمنی؛ سالمونلا انتریتیدیس | ||
مراجع | ||
Al-Kassie, G.A. (2009) Influence of two plant extracts derived from thyme and cinnamon on broiler performance. Pak Vet J. 29: 169-173. Baba, E., Nagaishi, S., Fukata, T., Arakava, A. (1991) The role of intestinal microflora on the prevention of Salmonella colonization in gnotobiotic chicks. Poult Sci. 70: 1902-1907. Babu, U.S., Wiesenfeld, P.L., Jenkins, M.Y. (1998) Effect of dietary rosemary extract on cell-mediated immunity of young rats. Plant Food Hum Nutr. 53: 169-174. Bolukbasi, S.C., Erhan, M.K., Kaynar, O. (2008) The effect of feeding thyme, sage and rosemary oil on laying hen performance, cholesterol and some proteins ratio of egg yolk and E. coli count in feces. Arch Fu Gef. 72: 231-237. Case, G.L., He, L., Mo, H., Elson, C.E. (1995) Induction of geranyl pyrophosphate pyrophosphatase activity by cholesterol-suppressive isoprenoids. Lipids. 30: 357-359. Cook, N.C., Samman, S. (1996) Flavonoids-chemistry, metabolism, cardioprotective effects, and dietary sources. J Nutr Biochem. 7: 66-76. Corrier, D.E., Deloach, J.R. (1990) Evaluation of cell mediated cutaneous basophil hypersensitivity in young chickens by an interdigital skin test. Poult Sci. 69: 403-408. Elson, C.E., Yu, S.G. (1994) The chemoprevention of cancer by mevalonate-derived constituents of fruits and vegetables. J Nutr. 124: 607-614. Falaki, M., Shargh, M.S., Dastar, B., Zerehdaran, S., Khomairi, M. (2011) The investigation of Intestinal Microflora and Growth Response of Young Broilers Given Feed Supplemented with Different Levels of Peobiotic and Prebiotic. J Anim Vet Adv. 10: 385-390. Fu, X.Q., Liu Z.J. (1997) Microhemagglutination inhibition (HI) test. 97, In: Handbook of Poultry Diseases Detection. Fu, X.Q., Liu, Z.J. (eds.). China Agriculture University Press, Beijingm, China, Total pages. Fuller, R. (1989) A Review: Probiotics in man and animals. J Apple Bacteriol. 66: 365-378. Ghazalah, A.A., Ali, A.M. (2008) Rosemary leaves as a dietary supplement for growth in broiler chickens. J Poult Sci. 7: 234-239. Ghisalberti, E.L. (1979) Propolis: a review. Bee World. 60: 59-84. Hegazi, A.G., Abdel-Hady, F.K. (2002) Effect of some honey bee products on immune response of chicken infected with virulent NDV. Egyptian propolis: II-Chemical composition, antiviral and antimicrobial activities of East Nile Delta propolis. Z. Naturforsch. 57c: 386-394. Inooka, S., Kimura, M. (1983) The effect of Bacillus natto in feed on the sheep red blood cell antibody response in chickens. Avian Dis: 1086-1089. Jang, I., Ko, Y., Kang, S., Lee, C. (2007) Effect of a commercial essential oil on growth performance, digestive enzyme activity and intestinal microflora population in broiler chickens. Anim Feed Sci Tech. 134: 304-315. Kalandakanond, S., Thngsong, T.B., Chavananikul, V. (2008) Blood haematological cholesterol profile and antibody Titer response of broilers with added probiotic containing both bacteria and yeast or an antibiotic in drinking water. Thai J Vet Med. 38: 45-56. Khaksefidi, A., Ghoorchi, T. (2006) Effect of probiotic on performance and immunocompetence in broiler chicks. PoultSci. 43: 296-300. Kim, J., Marshall, M.R., Wei, C. (1995) Antibacterial activities of some essential oil components against five foodborne pathogens. J Agr Food Chem. 43: 2839-2845. Koenen, M.E., Kramer, J., Van Der Hulst, R., Heres, L., Jeurissen, S.H.M., Boersma, W.J.A. (2004) Immunomodulation by probiotic lactobacilli in layer- and meat-type chickens. Brit Poultry Sci. 45: 355-366. Lee, K.W., Evert, H., Kappert, H.J., Frehner, M., Losa, R., Beynen, A.C. (2003) Effects of dietary essential oil components on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chickens. Brit Poultry Sci. 44: 450-457. Mateova, S., Gaálová, M., Šály, J., Fialkovičová, M. (2009) Investigation of the effect of probiotics and potentiated probiotics on productivity of laying hens. Czech J Anim Sci. 54: 24-30. Midilli, M.M., Kocabagli, N., Muglali, O.H., Turan, N., Yilmaz, H., Cakir, S. (2008) Effects of dietary probiotic and prebiotic supplementation on growth performance and serum IgG concentration of broilers. S Afr J Anim Sci. 38: 21-27. Miettinen, M., Matikainen, S., Vuopio-Varkila, J., Pirhonen, J., Varkila, K., Kurimoto, M., Julkunen, I. (1998) Lactobacilli and Streptococci induce interleukin-12 (IL-12), IL-18, and Gamma interferon production in human peripheral blood mononuclear cells infect. Immun. 66: 6058-6062. Mohan-Kumar, O.R., Christopher, K.J. (1988)The role of Lactobacillus Sporogenes (Probiotic) as Feed additive. Poult Guide. 25: 37-40. Nursoy, H., Kaplan, O., Oguz, M., Yilmaz, O. (2004) Effects of varying levels of live yeast culture on yield and some parameters in laying hen diets. Indian Vet J. 81: 59-62. Panda, A.K., Reddy, M.R., Rama Rao, S.V., Raju, M.V.L.N., Praharaj, N.K. (2000) Growth, carcass characteristics, immunocompetence and response to Escherichia coli of broilers fed diets with various levels of probiotic. Archiv für Geflügelkunde. 64: 152-156. Park, Y.K., Koo, M.H., Abreu, J.A.S., Ikegaki, M., Cury, J.A., Rosalen, P.L. (1998) Antimicrobial activity of propolis on oral microorganisms. Curr Microbiol. 36: 24-28. Patterson, T.A., Barkholder, K.M. (2004) Application of prebiotics and probiotics in Pharmacological screening of some medicinal plants as antimicrobial and feed additives. Poult Sci. 82: 627-637. Patterson, J.A., Burkholder, K.M. (2003) Application of prebiotics and probiotics in poultry production. Poult Sci. 82: 627-631. Pearce, B.C., Parker, R.A., Deason, M.E., Qureshi, A.A., Wright, J.J. (1992) Hypocholesterolemic activity of synthetic and natural tocotrienols. J Med Chem. 35: 3595-606. Peterson, A.L., Qureshi, M.A., Ferket, P.R., Fuller, J.C. (1999) Enhancement of cellular and humoral immunity in young broilers by the dietary supplementation of β-hydroxy- β-methylbutyrate. Immunopharm. Immunot. 21: 307-330. Rahimi, Sh., Khaksefidi, A. (2006) A comparison between the effects of a probiotic (bioplus 2B) and antibiotic (virginamycin) on the performance of broiler chickens under heat stress condition. I J V R. 7: 23-28. Rhee, K.J., Jasper, P.J., Sethupathi, P., Shanmugam, M., Lanning, D., Knight, K.L. (2005) Positive selection of the peripheral B cell repertoire in gut-associated lymphoid tissues. J Exp Med. 201: 55-2. Roura, E., Homedes, J., klasing, K.C. (1992) Perevantion of immunologic stress contributes to the growth permitting ability of dietary antibiotics in chicks. J Nutr. 122: 2383-2390. Rowghani, E., Arab, M., Akbarian, A. (2007) Effects of a probiotic and other feed additives on performance and immune response of broiler chicks. J Poult Sci. 6: 261-265. Seeman, P. (1974) Ultrastructure of membrane lesions in immune lysis, osmotic lysis and drug-induced lysis. Fed Proc. 33: 2116-2124. Seeman, P., Cheng, D., IIes, G.F. (1973) Structure of membrane holes in, osmotic and saponin hemolysis. J Cell Biol. 56: 519-527. Shoeib, H., Sayed, A., Sotohy, S., Abdel-Ghaffar, S.K. (1996) Response of broiler chicks to probiotic (pronifer) supplementation. Assiut Veterinary Medical Journal. 36: 103-116. Sosa, S., Baricevic, D., Cinco, M., Padovan, D., Tubaro, A., Della, L.R. (1997) Preliminary investigation on the anti-inflammatory and anti-microbial activities of propolis. Phar Pharmacol. Lett. 7: 168-171. Strompfova, V., Marcianakova, M., Gancarcikova, S., Jonecova, Z., Scirankova, L., Guba, P., Koscova, J., Boldizarova, K., Laukova, A. (2005) New probiotic strain Lactobacillus frmentum AD1 and its effect in Japanese quail. Vet Med Czech. 50: 415-420. Taheri, H.R., Moravej, H., Malakzadegan, A., Tabandeh, F., Zaghari, M., Shivazad, M., Adibmoradi, M. (2010) Efficacy of Pediococcus acidlactici-based probiotic on intestinal coliforms and villus height, serum cholesterol level and performance of broiler chickens. Afr J Biotechnol. 9: 7564-7567. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,695 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,687 |