تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,703 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,633 |
اثرات افزودن عصاره گیاه پونه، پروبیوتیک و فلورفنیکل بر ایمنی سلولی، برخی از باکتریهای دستگاه گوارش و هیستومورفولوژی کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان | ||
شیلات | ||
مقاله 11، دوره 69، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 115-122 اصل مقاله (541.46 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.57908 | ||
نویسندگان | ||
رضا نقی ها* 1؛ محمد هوشمند1؛ مهرداد معمار2؛ آریا شفاعی پور3؛ محمد رضا ساعی4 | ||
1استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
2استادیار گروه بافت شناسی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران | ||
3استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
4دانشجوی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش، تعیین تغییرات فلور طبیعی دستگاه گوارش و توان سامانهی ایمنی خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان پس از مصرف پروبیوتیک، پادزیست و عصاره گیاه پونه بود. پژوهش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی شامل 5 تیمار و 3 تکرار انجام شد که در هر تکرار 40 قطعه بچهماهی 22 گرمی قزلآلای رنگینکمان قرار داشت. تیمارهای آزمایش شامل: جیرهی پایه و چهار گروه دیگر به ترتیب با جیره پایه حاوی پادزیست فلورفنیکل؛ 5/0 و یا 1 درصد عصاره پونه و 2/0 درصد پروبیوتیک تغذیه شدند. پس از یک دوره 8 هفتهای، گسترش خونی جهت بررسی ایمنی سلولی، محتویات دستگاه گوارش جهت بررسی شمار باکتریهای مفید و مضر، نمونههای بافت کبد و آبششها جهت بررسی تغییرات هیستومورفولوژیک جمعآوری گردید. نتایج نشان داد که افزودن پادزیست باعث افزایش معنی دار درصد لنفوسیت در مقایسه با گروه شاهد گردید. همچنین درصد منوسیتها به طور معناداری در تیمارهای حاوی عصاره افزایش یافت. شمار کل باکتریهای دستگاه گوارش تغییر معنی داری را نشان نداد، اما شمار باکتریهای لاکتوباسیلوس در تمامی گروههای تغذیه شده با جیره حاوی افزودنی (پادزیست، عصاره و پروبیوتیک) بیشتر از گروه شاهد بود. در گروه دریافت کننده فلورفنیکل، هپاتوسیتها واکوئوله شده و میزان لیپید و گلیکوژن در هپاتوسیتها بیش از حد معمول بود. به نظر میرسد که استفاده از عصاره گیاه پونه، در تغذیه ماهی نه تنها اثر سوئی بر بافت کبد نداشته بلکه ممکن است در بهبود عملکرد کبد و نقش سم زدایی آن مفید بوده و شمار لنفوسیتها و منوسیتها و همچنین شمار باکتریهای لاکتوباسیلوس موجود در دستگاه گوارش افزایش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
قزلآلای رنگینکمان؛ لاکتوباسیلوس؛ پونه؛ پروبیوتیک؛ هیستومورفولوژی؛ فلورفنیکل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,703 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,403 |