تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,696 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,629 |
بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بستهبندی شده در خلا در شرایط نگهداری در یخچال | ||
شیلات | ||
مقاله 4، دوره 69، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 29-37 اصل مقاله (832.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2016.57888 | ||
نویسندگان | ||
حنانه رضائیان1؛ سید ولی حسینی* 2؛ عباسعلی مطلبی مغانجوقی3؛ علیرضا میرواقفی2 | ||
1کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
3استاد موسسه تحقیقات شیلات ایران، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصاره خیار دریایی درغلظتهای مختلف (0، 5/0، 1 و 2 درصد) بر ماندگاری فیلههای قزلآلای رنگین کمان بستهبندی شده در خلا و نگهداری شده در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. فیلهها به مدت 16 روز در یخچال (دمای 5/0±4 درجه سانتیگراد) نگهداری و هر 4 روز یکبار آزمونهای میکروبی (شامل بار باکتریایی کل، سودوموناس، انتروباکتریاسه و باکتریهای تولید کننده سولفید هیدروژن) بر روی نمونهها انجام شد. مقادیر اندازه گیری شدۀ جمعیت سودوموناسها، انتروباکتریاسه و باکتریهای تولید کنندۀ گاز سولفید هیدروژن در طول دوره نگهداری، در نمونههای تیمار شده با عصارۀ خیار دریایی بطور معنیداری کمتر از نمونههای شاهد بود. همچنین در بین غلظتهای مختلف عصاره، عصاره 2 درصد بیشترین اثر ضدباکتری را نشان داد. یافتههای تحقیق حاضر نشان داد که عصاره خیار دریایی احتمالا بواسطه دارا بودن ترکیبات زیستی با خاصیت ضدباکتریایی، میتواند بعنوان یک نگهدارنده طبیعی برای فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در زمان نگهداری کوتاه مدت آنها (نگهداری در شرایط سرد مانند نگهداری در یخچال) مورد توجه قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره خیار دریایی؛ ماهی؛ کیفیت میکروبی؛ نگهداری؛ ماندگاری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,929 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,123 |