تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,124,431 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,232,979 |
بررسی اثر آبیاری تکمیلی بر عملکرد و کارایی مصرف آب سه رقم عدس (Lens Culinaris L.) | ||
مدیریت آب و آبیاری | ||
مقاله 7، دوره 5، شماره 2، مهر 1394، صفحه 215-227 اصل مقاله (652.5 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jwim.2015.57445 | ||
نویسندگان | ||
هوشنگ قمرنیا* 1؛ آزاده خلدی رضائی2؛ مختار قبادی3 | ||
1استاد گروه مهندسی آب، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران | ||
2کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران | ||
3دانشیار گروه زراعت، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر اعمال چهار سطح آبیاری تکمیلی بر کارایی مصرف آب و عملکرد سه رقم عدس (کیمیا، ILL6037 و قزوین) در دو سال زراعی 92-1391 و 93-1392 بررسی شد. آزمایشها در ایستگاه تحقیقاتی گروه مهندسی آب پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه، با بهرهگیری از گلدانهای موجود بهصورت فاکتوریل دوعامله و بر پایۀ طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. سطوح مختلف آبیاری تکمیلی عبارت بود از: آبیاری در مراحل گلدهی، غلافدهی، دانهدهی و یک حالت بدون انجام آبیاری تکمیلی. زمان اعمال تیمارهای آبیاری تکمیلی در مراحل گلدهی، غلافدهی و دانهدهی، بهترتیب با مشاهدۀ 50 درصد به گل نشستن بوتهها، غلافبستن و شروع دانهبستن سنبلهها بود. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد دانه مربوط به رقم کیمیا در تیمار آبیاری تکمیلی در مرحلۀ دانهدهی بود که بهترتیب برای سالهای اول و دوم، 3/122 و 1/104 گرم در مترمربع به دست آمد. در هر دو سال، رقم کیمیا نسبتبه دو رقم دیگر تحت تیمار آبیاری تکمیلی در مرحلۀ دانهدهی، بیشترین کارایی مصرف آب را به خود اختصاص داد. همچنین بیشترین میزان پروتئین، از آنِ رقم کیمیا در تیمار دیم (بدون آبیاری تکمیلی) بود که بهترتیب برای سالهای اول و دوم 01/30 و 60/30 درصد به دست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین؛ دانهدهی؛ دیم؛ کیمیا؛ گلدان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,482 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 860 |