![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,684,304 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,913,792 |
اثرات جیرههای گیاهی بر میزان بار باکتریایی و ترکیب جمعیت میکروبی روده فیل ماهی (Huso huso) | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 15، دوره 71، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 117-125 اصل مقاله (986.41 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2016.57408 | ||
نویسندگان | ||
مریم روحی* 1؛ ناصر آق2؛ محمود رضازاد باری3 | ||
1گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه- ایران | ||
2گروه آرتمیاو آبزیان، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران | ||
3گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه- ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: در سالهای اخیر، یافتن جایگزین مناسب بجای پودر ماهی جهت تأمین نیازهای صنعت تولید خوراک آبزیان در تحقیقات مد نظر گرفته شده است. هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی بر تعداد و ترکیب جمعیت باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهی میباشد. روش کار: برای این منظور فیل ماهیان با میانگین وزنی g5±133 در 18 مخزن پرورشی (300l) با تراکم 30 قطعه در هر مخزن و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. منبع پروتئین و روغن در جیره گروه شاهد شامل پودر و روغن ماهی بود و جیرههای آزمایشی به ترتیب از صفر، 40، 60، 80 و 100٪ پروتئینهای گیاهی (گلوتن گندم، گلوتن ذرت و کنجاله سویا) و 20% روغنهای گیاهی (کلزا، آفتابگردان، بذرکتان و روغن گلرنگ) تشکیل گردیدند. نتایج: جایگزینی پودر ماهی تا 80% به همراه جایگزینی 80% روغن ماهی با منابع گیاهی اختلاف معنیداری در شاخص وزن نهایی ماهیان(g 17±235) پس از 60 روز تغذیه با جیرههای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد نداشت(05/0<p). جایگزینی 80% روغن ماهی و 100% پودر ماهی با منابع گیاهی باعث کاهش معنیدار وزن نهایی ماهیان شد (05/0>p). جایگزینی 80% روغن ماهی با روغنهای گیاهی سبب کاهش معنیدار بار باکتریایی محتویات روده ماهیان و افزایش معنیدار درصد باکتریهای جنس انتروباکتریاسه شد ولی در بار باکتریایی موکوس روده آنها در تیمارهای آزمایشی و شاهد تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. جایگزینی 60، 80 و 100% پودر ماهی به همراه 80% روغن ماهی با منابع گیاهی باعث کاهش معنیدار بار باکتریایی محتویات و موکوس روده ماهیان در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0>p) و نیز این جایگزینی سبب تغییر ترکیب باکتریایی روده گردید. نتیجه گیری نهایی: استفاده از منابع پروتئین گیاهی باعث کاهش بار باکتریایی محتویات و موکوس روده فیل ماهیان جوان و تغییر ترکیب فلور باکتریایی آن میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
جمعیت باکتریایی؛ فیل ماهی؛ پودر ماهی؛ بار باکتریایی؛ منابع گیاهی | ||
مراجع | ||
1. Amann, R.I., Ludwig, W., Schleifer, K.H., (1995) Phylogenetic identification and in situ detection of individual microbial cells without cultivation. Microbiol Rev. 59: 143-169.## Anderson, R.L. Wolf, W.J. (1995) Compositional changes in trypsin inhibitors, phytic acid, and isoflavones related to soybean processing. J Nutr. 125: 581-588.## Baeverfjord, G., Krogdahl, A. (1996) Development and regression of soybean meal induced enteritis in Atlantic salmon, Salmo salar, distal intestine: A comparison with the intestines of fasted fish. J Fish Dis. 19: 375-387.## Cahill, M.M. (1990) Bacterial flora of fishes: a review. Microb Ecol. 19: 21-4.## Cappuccino, N., Mackay, R., Eisner, C. (2002) Spread of the invasive alien vine Vincetoxicum rossicum: trade-offs between seed dispersability and seed quality. Am Mus Novit. 148: 263-270.## Desai, A.R., Links, M.G., Collins., S.A., Mansfield, G.S., Drew,, M.D., Van Kessel, A.G., Hill, J.E. (2012) Effects of plant-based diets on the distal gut microbiome of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture. 134: 350-353.## Francis, G., Makkar, H.P.S., Becker, K. (2001) Antinutritional factors present on plant-derived alternate fish feed ingredient and their effects in fish. Aquaculture. 199: 197-222.## Fuller, R. (1977) The importance of lactobacilli in maintaining normal microbial balance in the crop. Br Poult Sci. 18: 85-94.## Gatlin, D.M., Barrows, F.T., Brown, P., Dabrowski, K., Gaylord, T.G., Hardy, R.W., Herman, E., Hu, G.S., Krogdahl, Å., Nelson, R., Overturf, K., Rust, M., Sealey, W., Skonberg, D., Souza, E.J., Stone, D., Wilson, R., Wurtele, E. (2007) Expanding theutilization of sustainable plant products in aquafeeds: a review. Aquac Res. 38: 551-579.## Gong, J., Forster, R.J., Yu, H., Chambers, J.R., Wheatcroft, R., Sabour, P.M., Chen, S. (2002) Molecular analysis of bacterial populations in the ileum of broiler chickens and comparison with bacteria in the caecum. FEMS Microbiol. Ecol. 41: 171-179.## Hansen, A.C., Rosenlund, G., Karlsen, O., Koppe, W., Hemre, G.I. (2007) Total replacement of fish meal with plant proteins in diets for Atlantic cod (Gadus morhua) I - Effects on growth and protein retention. Aquaculture. 272: 599-611. ## Jahanbakhshi, A., Imanpuor, M., Taghizadeh, V., Shabani, A. (2012) Effects of replacing fish meal with plant protein (Sesame oil cake and corn gluten) on growth performance, survival and carcass quality of juvenile beluga (Huso huso). W J Fish Mar Sci. 4: 422-425.## Khajepour, F., Hosseini, S.A. (2012) Citric acid improves growth performance and phosphorus digestibility in Beluga (Huso huso) fed diets where soybean meal partly replaced fish meal. Anim Feed Sci Technol. 171: 68- 73.## Krogdahl, A., Bakke-McKellep, A.M., Røed, K.H., Baeverfjord G. (2000) Feeding Atlantic salmon Salmosalar L. soybean products: effects on disease resistance (furunculosis), and lysozyme and IgM levels in the intestinalmucosa. Aquac Nutr. 6: 77-84.## Krogdahl, A., Penn, M., Thorsen, J., Refstie, S., Bakke, A.M. (2010) Important antinutrients in plant feedstuffs for aquaculture: an update on recent findings regarding responses in salmonids. Aquac. Res. 41: 333-344.## Mazurkiewicz, J., Przybyl, A., Golski, J. (2009) Usability of some plant protein ingredients in the diets of Siberian sturgeon. Acipenser baerii. Arch Pol Fish.17: 45-52.## Merrifield, D.L., Bradley, G., Baker, R.T.M., Dimitroglou, A., Davies, S.J. (2009) Soybean meal alters autochthonous microbial populations, microvilli morphology and compromises intestinal enterocyte integrity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). J Fish Dis. 32: 755-766.## Merrifield, D.L., Dimitroglou, A., Foey, A., Davies, S.J., Baker, R.R., Bøgwald, J., Castex, M., Ringø, E. (2010) The current status and future focus of probiotic and prebiotic applications for salmonids. Aquaculture. 302: 1-18.## Olsen, R.E., Myklebust, R., Kryvi, H., Mayhew, T.M. Ringo, E. (2001) Damaging effect of dietary inulin on intestinal enterocytes in Arctic charr (Salvelinus alpinus L.). Aquac Res. 32: 931-934.## Olsen, R.E., Hansen, A.C., Roselund, G., Hemre, G.I., Mayhew Gutierrez-Wing, M.T., Malone, R.F. (2006) Biological filters in aquaculture: Trends and research directions for freshwater and marine applications. Aquac Eng. 34: 163-171.## Ringo, E., Strom, E., Tabachck, J.A. (1995) Intestinal microflora of Salmonids. A Review Aquac Res. 26: 773-789.## Ringo, E., Sperstad, S., Myklebust, R., Refstie, S., Krogdahl, Å. (2006) Characterisation of the microbiota associated with intestine of Atlantic cod (Gadus morhua L.): The effect of fish meal, standard soybean meal and a bioprocessed soybean meal. Aquaculture. 261: 829-841.## Shangong, W., Tianheng, G., Yingzhen, Z., Weiwei, W., Yingyin, C., Guitang, W. (2010) Microbial diversity of intestinal contents and mucus in yellow catfish (Pelteobagrus fulvidraco). Aquaculture. 303: 1-7.## Sener, E., Yildiz, M., Savas, E. (2005) Effect of dietary lipid source on growth and fatty acid composition in Russian sturgeon (Acipenser Gueldenstadtii) Juveniles. Turk J Vet Anim Sci. 29: 1011-1107.## Verner-Jeffreys, D.W., Shields, R.J., Bricknell, I.R., Birkbeck, T.H. (2003) Changes in thegut-associated microflora during the development of Atlantic halibut (Hippoglossus hippoglossus L.) larvae in three British hatcheries. Aquaculture. 219: 21-42.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,162 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,012 |