تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,506,933 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,770,855 |
اثر مقادیر مختلف عصاره روغنی رزماری (Rosmarinus officinalis) بر شاخص های رشد و مورفولوژی روده بچه فیل ماهیان پرورشی (Huso huso) | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 12، دوره 71، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 91-98 اصل مقاله (1.32 M) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2016.57405 | ||
نویسندگان | ||
مجتبی حق جو جهرمی1؛ عیسی ابراهیمی درچه* 2؛ امین نعمت الهی3 | ||
1دانش آموخته، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان- ایران | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان- ایران | ||
3گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد، چهارمحال و بختیاری- ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: در سالهای اخیر، استفاده خوراکی از گیاهان دارویی بعنوان عوامل محرک رشد و جایگزینی آن با مواد مصنوعی در آبزی پروری مورد توجه قرار گرفته است. عصاره روغنی رزماری یکی از مواد دارویی گیاهی با خاصیت آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریایی است که اثرات آن در انسان و حیوانات به اثبات رسیده است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی رزماری بر شاخصهای رشد و مورفولوژی روده بچه فیل ماهیان 6 ماهه پرورشی طراحی و اجرا گردید. روش کار: تعداد 126 قطعه بچه فیلماهی با میانگین وزن g28/5 ± 94/130 به شش گروه تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد با جیره پایه (فاقد عصاره رزماری)، گروههای دوم، سوم، چهارم و پنجم به ترتیب با جیرههای حاوی ml1/0، 1، 10 و 20 عصاره روغنی رزماری به ازاء هر کیلوگرم جیره غذایی و گروه ششم با جیره حاوی g03/0 اکسیتتراسایکلین به ازاء هر کیلوگرم جیره غذایی به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش، شاخصهای رشد (شامل وزن نهایی، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذا) محاسبه گردید. علاوه بر این از روده فیلماهیان نمونهبرداری بعمل آمد و میانگین طول، عرض و سطح جذب پرزهای روده در هر تیمار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان دهنده تأثیر معنیدار سطح ml/kg1 عصاره روغنی رزماری بر افزایش طول (mm11/0± 25/2)، عرض (mmر01/0± 52/0) و سطح جذب (mmر207/0± 17/1) پرز روده بود (05/0>p). در حالی که اختلاف معنیداری در شاخصهای رشد بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0<p). نتیجه گیری نهایی: با توجه به تأثیر معنیدار عصاره روغنی رزماری در افزایش سطح جذب روده بچه فیل ماهیان 6 ماهه و هم چنین افزایش نسبی شاخصهای رشد در ماهیان تغذیه شده با عصاره رزماری نسبت به تیمار شاهد، بنظر میرسد این ماده میتواند بعنوان یک عامل محرک رشد در جیره غذایی بچه فیل ماهیان 6 ماهه پرورشی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
فیل ماهی؛ شاخص های رشد؛ مورفولوژی روده؛ عصاره روغنی رزماری | ||
مراجع | ||
Ayed, R.B., Grati-Kamoun, N., Moreau, F., Rebaï, A. (2009) Comparative study of microsatellite profiles of DNA from oil and leaves of two Tunisian olive cultivars. Eur Food Res Technol. 229: 757-762.## Busconi, M., Foroni, C., Corradi, M., Bongiorni, C., Cattapan, F., Fogher, C. (2003) DNA extraction from olive oil and its use in the identification of the production cultivar. Food Chem. 83: 127-134.## Consolandi, C., Palmieri, L., Severgnini, M., Maestri, E., Marmiroli, N., Agrimonti, C., Baldoni, L., Donini, P., De Bellis, G., Castiglioni, B. (2008) A procedure for olive oil traceability and authenticity: DNA extraction, multiplex PCR and LDR-universal array analysis. Eur Food Res Technol. 227: 1429-1438.## Costa, J., Mafra, I., Amaral, J.S., Oliveira, M. (2010a) Monitoring genetically modified soybean along the industrial soybean oil extraction and refining processes by polymerase chain reaction techniques. Food Res Int. 43: 301-306.## Costa, J., Mafra, I., Amaral, J.S., Oliveira, M.B.P. (2010b) Detection of genetically modified soybean DNA in refined vegetable oils. Eur Food Res Technol. 230: 915-923.## Costa, J., Mafra, I., Oliveira, M. (2012) Advances in vegetable oil authentication by DNA-based markers. Trends Food Sci Tech. 26: 43-55.## Giménez, M.J., Pistón, F., Martín, A., Atienza, S.G. (2010) Application of real-time PCR on the development of molecular markers and to evaluate critical aspects for olive oil authentication. Food Chem. 118: 482-487.## Gryson, N., Messens, K., Dewettinck, K. (2004) Influence of different oil-refining parameters and sampling size on the detection of genetically modified DNA in soybean oil. J Am Oil Chem Soc. 81: 231-234.## Martins-Lopes, P., Gomes, S., Santos, E., Guedes-Pinto, H. (2008) DNA markers for Portuguese olive oil fingerprinting. J Agric Food Chem. 56: 11786-11791.## Muzzalupo, I., Perri, E. (2002) Recovery and characterisation of DNA from virgin olive oil. Eur Food Res Technol. 214: 528-531.## Nikolić, Z., Vasiljević, I., Zdjelar, G., Đorđević, V., Ignjatov, M., Jovičić, D., Milošević, D. (2014) Detection of genetically modified soybean in crude soybean oil. Food Chem. 145: 1072-1075.## Pauli, U., Liniger, M., Zimmermann, A. (1998) Detection of DNA in soybean oil. Zeitschrift für Lebensmitteluntersuchung und-Forschung A. 207: 264-267.## Pinto, A.D., Forte, V., Guastadisegni, M.C., Martino, C., Schena, F.P., Tantillo, G. (2007) A comparison of DNA extraction methods for food analysis. Food Control. 18: 76-80.## Testolin, R., Lain, O. (2005) DNA extraction from olive oil and PCR amplification of microsatellite markers. J Food Sci. 70: C108-C112.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,191 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,335 |