تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,552 |
تعداد مقالات | 70,714 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,591,678 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,791,379 |
به کارگیری 3 روش متفاوت استخراج DNA برای آنالیز بقایای ژنومی DNA در روغن خام و تصفیه شده سویا | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 11، دوره 71، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 83-89 اصل مقاله (943.86 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2016.57403 | ||
نویسندگان | ||
غزال نعمتی1؛ ابوالفضل کامکار1؛ بریجیت اکرت2؛ افشین آخوندزاده1؛ نگین نوری1؛ ایرج اشرافی3؛ پرویز شایان* 4، 5 | ||
1گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران | ||
2موسسه Molecular Biological System Transferر(MBST)، تهران- ایران | ||
3گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران | ||
4موسسه Molecular Biological System Transfer(MBST)، تهران- ایران | ||
5گروه انگل شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران- ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: روغن سویا یکی از پرمصرف ترین روغنهای گیاهی در جهان است. این روزها، استفاده از دانههای سویا اصلاح ژنتیکی شده برای تولید روغن سویا به طور مداوم در حال افزایش میباشد. روش مناسب برای تشخیص گیاهان اصلاح ژنتیکی شده در روغن و غذا با میزان بالا فرآوری، روشی است که بر پایه آنالیز بقایای ژنتیکی موجود در غذا باشد. کارایی و تکثیر موفق DNA استخراج شده، شدیداً به روش مورد استفاده برای استخراج DNA از روغن وابسته است. هدف: به کار بردن 3 روش مختلف استخراج DNA برای بررسی بقایای ژنتیکی موجود در روغن به منظور دستیابی به DNA با خلوص بالا میباشد. روش کار: روشهای استخراج بر اساس اتصال اختصاصی DNA به غشاهای سیلیکایی (ستون) و رزین طراحی شده اند. آنالیز DNA استخراج شده با روش PCR و با استفاده از جفت پرایمرطراحی شده از ژن 18S rRNA و 5.8S rRNA و پرایمر اختصاصی مشتق شده از ژن لکتین گیاه سویا انجام شد. نتایج: در این مطالعه، با استفاده از روش 1، DNA قابل تکثیراز نمونههای روغن سویا استخراج نشد. در روش 2، روغن ابتدا با PBS مخلوط و سپس با استفاده از ایزوپروپانول رسوب داده شد، در این روش نیز تکثیر مشاهده نشد اما میزان OD260 کاهش یافت. در روش 1و 2 DNA استخراج شده جهت تکثیر به میزان کافی خالص نبود. برای حذف مؤثرتر آلودگی، روش 3 که ترکیبی از روش 2 به همراه کلرفرم بود، استفاده گردید که DNA استخراج شده از تمامی نمونهها با موفقیت تکثیر شدند. نتیجهگیرینهایی: اعتقاد ما بر این است اگر چه یکی از مشکلات استخراج DNA در ماده غذایی کمی میزان DNA موجود در روغن میباشد اما در واقع مهمترین نقش را در موفقیت تکثیر DNA استخراج شده از روغن، خلوص آن دارد. روش 3 میتواند به عنوان روش مناسبی برای جدا سازی DNA خالص از روغن سویا مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن سویا خام؛ استخراج DNA؛ رPCR؛ روغن سویا تصفیه شده | ||
مراجع | ||
Ayed, R.B., Grati-Kamoun, N., Moreau, F., Rebaï, A. (2009) Comparative study of microsatellite profiles of DNA from oil and leaves of two Tunisian olive cultivars. Eur Food Res Technol. 229: 757-762.## Busconi, M., Foroni, C., Corradi, M., Bongiorni, C., Cattapan, F., Fogher, C. (2003) DNA extraction from olive oil and its use in the identification of the production cultivar. Food Chem. 83: 127-134.## Consolandi, C., Palmieri, L., Severgnini, M., Maestri, E., Marmiroli, N., Agrimonti, C., Baldoni, L., Donini, P., De Bellis, G., Castiglioni, B. (2008) A procedure for olive oil traceability and authenticity: DNA extraction, multiplex PCR and LDR-universal array analysis. Eur Food Res Technol. 227: 1429-1438.## Costa, J., Mafra, I., Amaral, J.S., Oliveira, M. (2010a) Monitoring genetically modified soybean along the industrial soybean oil extraction and refining processes by polymerase chain reaction techniques. Food Res Int. 43: 301-306.## Costa, J., Mafra, I., Amaral, J.S., Oliveira, M.B.P. (2010b) Detection of genetically modified soybean DNA in refined vegetable oils. Eur Food Res Technol. 230: 915-923.## Costa, J., Mafra, I., Oliveira, M. (2012) Advances in vegetable oil authentication by DNA-based markers. Trends Food Sci Tech. 26: 43-55.## Giménez, M.J., Pistón, F., Martín, A., Atienza, S.G. (2010) Application of real-time PCR on the development of molecular markers and to evaluate critical aspects for olive oil authentication. Food Chem. 118: 482-487.## Gryson, N., Messens, K., Dewettinck, K. (2004) Influence of different oil-refining parameters and sampling size on the detection of genetically modified DNA in soybean oil. J Am Oil Chem Soc. 81: 231-234.## Martins-Lopes, P., Gomes, S., Santos, E., Guedes-Pinto, H. (2008) DNA markers for Portuguese olive oil fingerprinting. J Agric Food Chem. 56: 11786-11791.## Muzzalupo, I., Perri, E. (2002) Recovery and characterisation of DNA from virgin olive oil. Eur Food Res Technol. 214: 528-531.## Nikolić, Z., Vasiljević, I., Zdjelar, G., Đorđević, V., Ignjatov, M., Jovičić, D., Milošević, D. (2014) Detection of genetically modified soybean in crude soybean oil. Food Chem. 145: 1072-1075.## Pauli, U., Liniger, M., Zimmermann, A. (1998) Detection of DNA in soybean oil. Zeitschrift für Lebensmitteluntersuchung und-Forschung A. 207: 264-267.## Pinto, A.D., Forte, V., Guastadisegni, M.C., Martino, C., Schena, F.P., Tantillo, G. (2007) A comparison of DNA extraction methods for food analysis. Food Control. 18: 76-80.## Testolin, R., Lain, O. (2005) DNA extraction from olive oil and PCR amplification of microsatellite markers. J Food Sci. 70: C108-C112.## | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,469 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,905 |