تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,085,108 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,130 |
پیاده سازی و ساخت سامانۀ زبان الکترونیک به منظور تشخیص تقلب در زعفران | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 46، شماره 4، دی 1394، صفحه 405-413 اصل مقاله (539.89 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2015.57347 | ||
نویسندگان | ||
کبری حیدربیگی* 1؛ سید سعید محتسبی2؛ شاهین رفیعی2؛ مهدی قاسمی ورنامخواستی3؛ کرامت اله رضایی4؛ ماریا لوز رودریگوز-مندز5 | ||
1استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه ایلام | ||
2استاد گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تهران | ||
3استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شهرکرد | ||
4استاد گروه صنایع غذایی، دانشگاه تهران | ||
5استاد گروه مهندسی شیمی، دانشگاه والادولید، اسپانیا | ||
چکیده | ||
زعفران بهدلیل عطر، رنگ، و خواص دارویی آن محصولی شناختهشده و بهعنوان افزودنی مهم خوراکی، شایان توجه است. علاوه بر این، بهدلیل قیمت بالای زعفران، تقلب در آن در بازارهای جهانی متداول است. در این پژوهش، سامانۀ قابل حمل زبان الکترونیک دارای آرایهای از حسگرهای ولتامتری بر پایۀ الکترودهای صفحۀ چاپی (SPE) بهمنظور تشخیص تقلب در زعفران، شرحوبسط یافت. انواع زعفران تقلبی از مخلوطکردن زعفران اصلی با خامۀ زعفران، گلرنگ، کلالۀ رنگشدۀ ذرت، و رنگهای شیمیایی تارترازین و متیل اورنج، تهیه شده است. شکل و مکان پیکهای هر ولتاموگرام حاصل از آرایۀ حسگری زبان الکترونیک در محلولهای متفاوت و ویژۀ همان ماده و پیکهای هر ولتاموگرام وابسته به اجزای ردوکس در محلول مورد نظر بود. ویژگیهای استخراجشده از سیگنالهای حاصل از سامانۀ زبان الکترونیک، با روشهای تحلیل مؤلفههای اصلی (PCA)، و تحلیل تفکیک خطی (LDA) پردازش و تمام نمونهها بهطور کامل از یکدیگر متمایز شدند. نتایج طبقهبندی نمونهها، قابلیت بالای سامانۀ زبان الکترونیک را در تشخیص و تمایز تقلب در زعفران نشان داد. بنابر قابلیت حسگرهای زبان الکترونیک، این سامانه میتواند جایگزین روشهای زمانبر و پیچیدۀ متداول در تشخیص و تعیین ترکیبات زعفران و تعیین درجۀ خلوص زعفران شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تقلب؛ زبان الکترونیک؛ زعفران؛ PCA؛ LDA | ||
مراجع | ||
Anastasaki, E.G., Kanakis, C.D., Pappas, C.S., Tarantilis, P.A., Polissiou, M.G. 2008. Geographical origin of Saffron spice by Mid-Infrared Spectroscopy (MIR). 7th Joint meeting of AFERP, ASP, GA, PSE & SIF, Natural products with pharmaceutical, nutraceutical, cosmetic and agrochemical interest, Athens, GREECE.
Apetrei, C., Gutierrez, F., Rodriguez-Mendez, M.L., Saja, J.A. 2007. Novel method based on carbon paste electrodes for the evaluation of the bitterness of virgin olive oils. Sensors and Actuators (B). 121, 567-575.
Apetrei, I.M., Apetrei, C. 2013. Voltammetric e-tongue for the quantification of total polyphenol content in olive oils. Food Research International. 54(2), 2075-2082.
Baldwin, E.A., Bai, J., Plotto, A., Dea, S. 2011. Electronic Noses and Tongues: Applications for the Food and Pharmaceutical Industries. Sensors. 11(5), 4744-4766.
Campo, C.P., Garde-Cerdan, T., Sanchez, A.M., Maggi, L., Carmona, M., Alonso, G.L. 2009. Determination of free amino acids and ammonium ion in saffron (Crocus sativus L.) from different geographical origins. Food Chemistry. 114, 1542–1548.
Carmona, M., Martinez, J., Zalacain, A., Rodriguez-Mendez, M.L., Saja, J.A., Alonso, G.L. 2006. Analysis of saffron volatile fraction by TD–GC–MS and e-nose. European Food Research Technology. 223, 96–101. Dar, R.A., Brahman, P.K., Khurana, N., Wagay, J.A., Lone, Z.A., Ganaie, M.A., Pitre, K.S. 2013. Evaluation of antioxidant activity of crocin, podophyllotoxin and kaempferol by chemical, biochemical and electrochemical assays. Arabian Journal of Chemistry. In Press, Corrected Proof. Available online 20 February 2013.
Fanjul-Bolado, P., Queipo, P., Lamas-Ardisana, P.J., Costa-Garcia, A. 2007. Manufacture and evaluation of carbon nanotube modified screen-printed electrodes as electrochemical tools. Talanta. 74, 427-433.
Fanjul-Bolado, P., Hernandez-Santos, D., Lamas-Ardisana, P.J., Martin-Pernia, A., Costa-Garcia, A. 2008. Electrochemical characterization of screen-printed and conventional carbon paste electrodes. Electrochimica Acta. 53, 3635-3642.
Gay, M., Apetrei, C., Nevares, I., Alamo, M., Zurro, J., Prieto, N., Saja, J.A., Rodriguez-Mendez, M.L. 2010. Application of an electronic tongue to study the effect of the use of pieces of wood and micro-oxygenation in the aging of red wine. Electrochim Acta. 55, 6782-6788.
Ghasemi-Vamankhasti, M., Mohtasebi, S.S., Rodriguez-Mendez, M.L., Lozano, J., Razavi, S.H., Ahmadi, H. 2011. Potential application of electronic nose technology in brewery. Trends in food Science and Technology. 22, 165-174.
Haghighi, B., Feizy, J., Hemati-Kakhki, A. 2007. LC Determination of Adulterated Saffron Prepared by Adding Styles Colored with Some Natural Colorants. Chromatographia. 66 (5/6), 325-332.
ISO 3632. 2011. International Organization for Standarization. Saffron (Crocus sativus L.). Part 1: Specification, Part 2: Test methods. Geneva: ISO. Ivarsson, P., Krantz-Rulcker, C., Winquist, F., Lundstrom, I. 2005. A Voltammetric Electronic Tongue. Chemical Senses. 30(1), 258-259. Janczyk, M., Kutyla, A., Solohub, K., Wosicka, H., Cal, K., Ciosek, P. 2011. Potentiometric Electronic Tongues for Foodstuff and Biosample Recognition-An Overview. Sensors. 11, 4688-4701.
Kadara, R.O., Jenkinson, N., Banks, C.E., 2009. Characterisation of commercially available electrochemical sensing platforms. Sensors and Actuators (B). 138, 556-562.
Labrador, R.H., Masot, R., Alcaniz, M., Baigts, D., Soto, J., Martinez-Manez, R., Garcia-Breijo, E., Gil, L., Barat, J.M. 2010. Prediction of NaCl, nitrate and nitrite contents in minced meat by using a voltammetric electronic tongue and an impedimetric sensor. Food Chemistry. 122, 864-870.
Maasheri, S.M., Nazeri, S.M., Khezri, H., Ghorghlo, M., Gorgani, M., Tavasoli, A. 2010. Saffron adulteration- expanding the use of synthetic chemical colors in saffron. (In Persian)
Medina-Plaza, C., Revilla, G., Munoz, R., Fernandez-Escudero, J.A., Barajas, E., Medrano, G., Saja, J.A., Rodriguez-Mendez, M.L. 2014. Electronic tongue formed by sensors and biosensors containing phthalocyanines as electron mediators, Application to the analysis of red grapes. Journal of Porphyrins and Phthalocyanines. 18, 76-86.
O’Halloran, M.P., Pravda, M., Guilbault, G.G. 2001. Prussian Blue bulk modified screen-printed electrodes for H2O2 detection and for biosensors. Talanta. 55, 605-611.
Parmeh, Z., Hosseini, M., Nabizadeh, A., Mohebi, H. 2009. Iranian saffron export capacity and target markets. Journal of Trade. 1, 59-95. (In Persian)
Pedroza, M.A., Carmona, M., Pardo, F., Salinas, M.R., Zalacain, A. 2012. Waste grape skins thermal dehydration: potential release of colour, phenolic and aroma compounds into wine. CyTA- Journal of Food. 10(3), 225-234.
Pioggia, G., Francesco, F.D., Marchetti, A., Ferro, M., Ahluwalia, A. 2007. A composite sensor array impedentiometric electronic tongue- Part I. Characterization. Biosensors and Bioelectronics. 22, 2618-2623.
Prieto, N., Gay, M., Vidal, S., Aagaard, O., Saja, J.A., Rodriguez-Mendez, M.L. 2011. Analysis of the influence of the type of closure in the organoleptic characteristics of a red wine by using an electronic panel. Food Chemistry. 129,589-594.
Psotova, J., Chlopcikova, S., Miketova, P., Hrbac, J., Simanek, V. 2004. Chemoprotective effect of plant phenolics against anthracycline-induced toxicity on rat cardiomyocytes. Part III. Apigenin, baicalelin, kaempherol, luteolin and quercetin. Phytother Research. 18, 516-521.
Renedo, O.D., Alonso-Lomillo, M.A., Arcos Martinez, M.J. 2007. Recent developments in the field of screen-printed electrodes and their related applications. Talanta. 73, 202-219. Riul, J.A., Dantas, C.A.R., Miyazaki, C.M., Oliveira, J.O.N. 2010. Recent advances in electronic tongues. Analyst. 135, 2481-2495.
Rodriguez-Mendez, M.L., Parra, V., Apetrei, C., Villanueva, S., Gay, M., Prieto, N., Martinez, J., Saja, J.A. 2008. E-tongue based on voltammetric electrodes modified with electroactive materials.Applications. Microchimica Acta. 163, 23-31.
Scampicchio, M., Benedetti, S., Brunetti, B., Mannino, S. 2006. Amperometric Electronic Tongue for the Evaluation of the Tea Astringency. Electroanalysis. 18, 1643-1648.
Vlasov, Y.G., Ermolenko, Y.E., Legin, A.V., Rudnitskaya, A.M., Kolodnikov, V. 2010. Chemical sensors and their systems. Journal of Analytical Chemistry. 65, 890–898.
Wang, J., Tian, B. 1992. Screen-Printed Stripping Voltammetric/Potentiometric Electrodes for Decentralized Testing of Trace Lead. Analytical Chemistry. 64, 1706-1709.
Wang, J., Tian, B., Nascimento, V.B., Angnes, L. 1998. Performance of screen-printed carbon electrodes fabricated from different carbon inks. Electrochimica Acta. 43(23), 3459- 3465.
Winquist, F. 2008. Voltammetric electronic tongues-Basic principles and applications. Microchimica Acta. 163, 3-10.
Winterhalter, P., Straubinger, R.M. 2000. Saffron. Renewed interest in an ancient spice. Food Review International. 16(1), 39–59.
Zougagh, M., Rios, A., Valcarcel, M. 2005. An automated screening method for the fast, simple discrimination between natural and artificial colorants in commercial saffron products. Analytica Chimica Acta. 535, 133-138. Zalacain, A., Ordoudi, S.A., Diaaz-Plaza, E.M., Carmona, M., M. Zquez, I.B., Tsimidou, Z., Alonso, G.L. 2005. Near-infrared spectroscopy in saffron quality control: determination of chemical composition and geographical origin. Journal of Agriculture and Food Chemistry. 53, 9337-9341. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,824 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,696 |