تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,097,679 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,205,387 |
رتبهبندی واحدهای مرغداری گوشتی بر اساس ساختمان، تأسیسات و تجهیزات با استفاده از مدل تصمیمگیری چند شاخصه در استان زنجان | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 18، شماره 3، آبان 1395، صفحه 387-397 اصل مقاله (736.59 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.56783 | ||
نویسندگان | ||
محمد حسین نعمتی* 1؛ سید عبداله حسینی2؛ علی منصوری3؛ سید سعید موسوی4 | ||
1استادیار پژوهشی گروه علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، زنجان - ایران | ||
2دانشیار پژوهشی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بخش تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، کرج - ایران | ||
3استادیار گروه حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه زنجان، زنجان - ایران | ||
4محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، زنجان -ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور رتبهبندی واحدهای پرورش جوجه گوشتی استان زنجان براساس ساختمان، تأسیسات و تجهیزات و اثر آن بر عوامل تولید طراحی شد. برای تعیین سهم هر یک از عوامل در رتبه واحد، از روش تصمیمگیری چند شاخصه مدل SAW استفاده گردید. اطلاعات مربوط به ساختمان، تاسیسات و تجهیزات 108 واحد مرغداری در قالب فرمهای طراحی شده استخراج و میزان سرمایهگذاری انجام شده بازای هر قطعه برای تکتک عوامل محاسبه شد. برای محاسبه اوزان تعدیل شده از نظرات 20 نفر کارشناس خبره و شاغل در بخش در قالب فرمهای طراحی شده استفاده شد. نتایج نشان داد، سیستم تهویه (هواکشها و ورودی هوا)، عایقسازی سقف و دیوار در سالنهای مرغداری حدود 55 درصد ضریب تکنولوژیکی را به خود اختصاص داد. واحدهای پرورشی دارای رتبه یک و دو از ضریب تکنولوژیکی بالاتری برخوردار بودند؛ با بهبود ضریب مکانیزاسیون تراکم جوجه در واحد سطح افزایش یافت؛ این واحدها بیشتر از تهویه تونلی و هواکشهایی با قطر بزرگ استفاده میکردند؛ برای عایق سقف از پشم شیشه، یونولیت و کارتن پلاست استفاده کرده و ضخامت دیوارها 35 سانتیمتر میباشد؛ بیشتر از هیترهای خارج سالن بهره میگرفتند؛ سیستم آبخوری و دانخوری تاثیری بر راندمان تولید نداشت. وزن کشتار و درصد ماندگاری تحت تاثیر درجه مکانیزاسیون قرار نگرفت لیکن در رتبههای یک و دو مقدار خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی کاهش و شاخص کارایی تولید افزایش معنیدار نشان داد (01/0>p). بهطور کلی در واحدهای مرغداری سیستم تهویه، عایقسازی سقف و دیوار بیشترین تأثیر را در بهبود راندمان انرژی و افزایش کارایی سیستم داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
عایقسازی؛ سیستم تهویه؛ شاخص کارایی تولید؛ ضریب تکنولوژیکی؛ مکانیزاسیون | ||
مراجع | ||
1 . مرکز آمار ایران (1391) چکیده نتایج سرشماری از مرغداریهای پرورش مرغ گوشتی، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی، ریاست جمهوری. 2 . مومنی، م (1392) مباحث نوین تحقیق در عملیات. ناشر: مؤلف، 338ص.
3 . Banhazi TM, Seedorf J, Laffrique M, and Rutley DL (2008) Identification of the risk factors for high airborne particle concentrations in broiler buildings using statistical modeling. biosystems engineering, 101: 100-110. 4 . Bokkers EAM, van Zanten HHE, and Van den Brand H (2010) Field study on effects of a heat exchanger on broiler performance, energy use, and calculated carbon dioxide emission at commercial broiler farms, and the experiences of farmers using a heat exchanger. Poultry Science, 89: 2743–2750. 5 . Horne, PLM and Leenstra FR (2010) Broiler farm size in relation to sustainability aspects. In: Proceedings of the XIIIth European Poultry Conference, Tours, France, 23-27. 6 . Klasing KC, Laurin DE, Peng RK, and Fry DM (1987) Immunologically mediated growth depression in chicks: influence of feed intake, corticosterone and interleukin-1. The Journal of Nutrition, 117, 1629–1637. 7 . Kristensen HH, Burgess LR, Demmers TGH, and Wathes CM (2000) The preferences of laying hens for different concentrations of atmospheric ammonia . Applied Animal Behavior Science, 68, 307–318. 8 . MacDonald, JM (2008) The Economic Organization of U.S. Broiler Production. United States. Dept. of Agriculture. Economic Research. Service, II. Title. HD9437.U62. 9 . Mitchell BW, Buhr RJ, Berrang ME, Bailey JS, and Cox NA (2002) Reducing airborne pathogens, dust and Salmonella transmission in experiment al hatching cabinets using an electrostatic space charge system. Poultry Science, 81, 49–55. 10 . Xin H, Sell JL, and Ahn DU (1996) Effect of light and darkness on heat and moisture production of broilers. Transactions of the American Society of Agricultural Engineers, 39(6): 2255–2258. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,087 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,106 |