تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,126,149 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,234,247 |
بررسی تأثیر تنک دستی و شیمیایی میوه بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه زرشک بی دانه | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 3، دوره 18، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 31-44 اصل مقاله (8.47 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2016.56568 | ||
نویسندگان | ||
فرشته کامیاب* 1؛ محمد عابدینی2؛ مسعود خضری3 | ||
1استادیار، گروه مهندسی علوم باغبانی، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران | ||
3استادیار، گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران | ||
چکیده | ||
درختان میوه باید عملکرد کافی در طول عمر اقتصادی خود به طور سالیانه داشته باشند. درختان میوه معمولاً بیش از حد توانایی باردهی خود، گل تولید میکنند که اگر همگی این گلها به میوه تبدیل شوند، درخت ضعیف و میوهها ریز و نامرغوب شده و معمولاً درخت دچار پدیده تناوب باردهی میشود. به همین دلیل، باید برخی از گلها و میوههای جوان را به روش دستی، مکانیکی و یا شیمیایی حذف نمود. در پژوهش حاضر، تأثیر تنک دستی (10، 20 و 40 درصد حذف خوشههای میوه) و محلولپاشی با هورمون نفتالین استیک اسید (5، 10، 20 و 40 میلیگرم در لیتر) و اتفن (25، 50، 100 و 200 میلیگرم در لیتر) در مقایسه با شاهد (بدون اعمال تنک) بر میزان تنک میوه و برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه زرشک بیدانه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند، در سال 1393 بررسی گردید. کاربرد نفتالین استیک اسید و اتفن سبب تنک مؤثر میوهها گردید، بهطوریکه بیشترین میزان تنک در تیمار نفتالین استیک اسید 10 میلیگرم در لیتر و همچنین اتفن 50 میلیگرم در لیتر مشاهده گردید. از طرف دیگر، این تیمارها میزان عملکرد را نیز نسبت به تیمار شاهد افزایش دادند. تنک دستی و کاربرد نفتالین استیک اسید و اتفن باعث افزایش طول، قطر، حجم، وزن تر 100 حبه، وزن خشک 100 حبه، آنتوسیانین، ویتامین ث، کل مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسید کل شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
اندازه میوه؛ اتفن؛ کیفیت؛ عملکرد؛ نفتالین استیک اسید | ||
مراجع | ||
1 . آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی (1390) نتایج طرح آمارگیری نمونهای محصولات باغی. دفتر آمار و فنآوری اطلاعات. 2 . بالندری ا و کافی م (1381) زرشک فناوری تولید و فرآوری. چاپ اول، ناشر زبان و ادب مشهد. 202 ص. 3 . پویان م (1387) زرشک از نگاه اقتصاد و تولید. چاپ اول، انتشارات قهستان. 275 ص. 4 . تقیپور ا و راحمی م (1388) بررسی تأثیر چند ماده شیمیایی بر درصد تنک و کیفیت میوه زردآلو (Prunus armenica L. cv. ‘Khiary’). علوم باغبانی. 23(2): 84-78. 5 . خوشخوی م، شیبانی ب، روحانی ا و تفضلی ع ( 1381) اصول باغبانی. چاپ نوزدهم، انتشارات دانشگاه شیراز. 426 ص. 6 . طلایی ع (1377) فیزیولوژی درختان میوه. چاپ اول، انتشارات دانشگاه تهران (ترجمه). 436 ص. 7 . کاووسی ب، عشقی س و تفضلی ع ( 1388) تأثیر تنک خوشه بر عملکرد متعادل و ویژگیهای کیفی انگور رقم عسکری. علوم و فنون کشاورزی. 13(48): 15-25.
8 . Alper D and Kismali I (2002) Investigations on the effect of different crop load of ‘masya’ and ‘Cardinal’ grape cultivars on the yields and quality of grape and cuttings. Ege. UniversityZiraat FakültesiDergisi. 39(1): 9-16. 9 . Basiouny FM (1996) Blueberry fruit quality and storability influenced by postharvest application of polyamines and heat treatments. Proceeding Florida State Horticultural Society. 109: 269-272. 10 . Bertelsen MG (2002) Banzyladenine and other thinning agents for pear cv. ‘Calarafrijs’. Journal of the American Pomological Society. 56: 149-155. 11 . Choi IM, Lee H, Yun C and Lee CH (1997) Influence of number of cluster per vine on vine growth and fruit quality in 2-year-old ‘Kyoho’ grape (Vitis labruscana B.). Journal of Horticultural Sciences. 39(1): 134-139. 12 . Dhinesh Babu K and Yadave DS (2004) Physical and chemical thinning of peach in subtropical north eastern India. Acta Horticalturae. 662: 327-331. 13 . Dhuria GH, Bhutani VP and Parmar C (1976) Thinning plum with 2-Chloroethylphosphonic acid. Scientia Horticulturae. 4: 279-283. 14 . F.A.O. (2011) Fruit production analysis. In: http://www.faostat.fao.org. Access Date: 10. Dec. 2014. 15 . Frank B, Matta Jose R and James M (2005) Response of ‘Rabbiteye’ blueberries to Chemical Thinning Agents. Mississippi Agricultural and Forestry Experiment Station. Research Report. 23(15): 1-6. 16 . Gough RE, Shutak VG and Windus ND (1976) Observations on the vegetative and reproductive growth of the cultivated high bush blueberry. Horticultural Science. 11: 260-261. 17 . Gallasch PT (1978) Thinning Imperial mandarin with ethephon increase on fruit size and grower return. In: P. Carry (Ed.). Proceeding of the International Society Citriculture, Florida, USA. Pp. 276-279. 18 . Gallash PT, Bevington B and Moss GI (1980) Ethephon thinned heavy crops of Valencia Oranges in three widely spaced districts of Australia. Proceeding of the International Society, New Zealand. Pp. 250-256. 19 . Hunter JJ and Visser JH (1990) The effect of partial defoliation on growth characteristics of Vitis vinifera L. Journal of Enology and Viticulture. 11(1): 26-33. 20 . Kassem HA, Al-Obeed RS, Ahmed MA and Omar AKH (2011) Productivity, fruit quality and profitability of Jujube trees improvement by pre harvest application of agro-chemicals. Middle-East Journal of Scientific Research. 9(5): 628-637. 21 . Khezri M, Talaie A, Javanshah and Hadavi F (2010) Effect of exogenous application of free polyamines on physiological disorders and yield of ‘Kaleh-Ghoochi’ pistachio shoots (Pistacia vera L.). Scintia Horticulturae. 125: 270-276. 22 . Kolier OC, Marodin GA Manica I, Shwarz SF and Barradas CI N (1988) Response of Mandarin (Citrus deliciosa L. cv. ‘Montenegrina’) to chemical manual fruit thinning. Proceedings of theTropical Region, American SocietyHorticultural.30: 45-57. 23 . Krizek DT, Brita SJ and Miewcki RM (1998) Inhibitory effects of ambient Level of solar UV-A and UV-B on growth of cv‘ New red fire’ Lettuce. Plant Physiology. 103: 1-7. 24 . Lichtenthder HK (1987) Chlorophylls and carotenoids: Pigments of photosynthetic bio membranes. Methods in Enzymology. 148: 350-382. 25 . Nzima MDS, Martin GC and Nishijima C (1997) Seasonal changes in total nonstructural carbohydrates within branches and roots of naturally off and on ‘Kerman’ pistachio trees. Journal of the American SocietyforHorticultural Science. 122(6): 856-862. 26 . Ohmiya A and Haji T (2002) Promotion of ethylene biosynthesis in peach mesocarp discs by auxin. Plant Growth Regulators. 36: 209-214. 27 . Sanjay S (1995) Ripening and quality of grape (Vitis vinifera L.) as affected by cluster thining. Journal of Horticulturae Science. 8(1): 9-15. 28 . Son L (2004) Effect of hand and chemical thinning on fruit size and quality of ‘Priana’ and ‘Beliana’ apricot cultivars. New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science. 23: 331-335. 29 . Spann TM and Heerema RJ (2010) A simple method for non-destructive estimation of total shoot leaf area in tree fruit cropes. Scientia Horticulture. 125: 528-533. 30 . Stembridge GE and Gambrell CE (1971) Thinning peaches with bloom and post bloom application of 2- chloroethyl phosphonicacid. Journalof the American SocietyforHorticultural Science. 96(1):7-9. 31 . Suranyi D (1986) The role of ecological factors affecting the fruit thinning of apricot. Acta Horticulture. 192: 73-81. 32 . Taghipour L, Rahemi M and Assar P (2011) Thinning with NAA, NAD, ethephon, urea and by hand to improve fruit quality of ‘Gerdi’ apricot. Braz. Journal of Plant Physiology. 23(4): 279-284. 33 . Webester AD and Hollands MS (1993) Thinning ‘Victoria’ plums with ammonium thiosulphat. Journal of Horticulturae Science. 68: 237-245. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,809 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,214 |