![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,682 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,820 |
تأثیر رقم، زمان برداشت، و اندازۀ میوه بر خصوصیات مکانیکی انار | ||
مهندسی بیوسیستم ایران | ||
مقاله 9، دوره 46، شماره 2، تیر 1394، صفحه 169-174 اصل مقاله (321.21 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijbse.2015.55674 | ||
نویسندگان | ||
محمدحسین سعیدیراد* 1؛ علی اکبر حسین پور2؛ سعید ظریف نشاط1 | ||
1استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی | ||
22کارشناس ارشد، مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، تأثیر رقم، زمان برداشت، و اندازۀ میوه روی خصوصیات مکانیکی پوست، جرم مخصوص، و مقاومت انار در برابر بارگذاری فشاری بررسی شد. نتایج نشان داد سه رقم انار مطالعهشده (اردستانی، شیشهکپ و ملس) پوستههایی با ضخامتهای متفاوت داشتهاند که این امر موجب تفاوت در نیروی لازم برای نفوذ میوۀ کامل انار به میزان 10درصد میشد. رقم شیشهکپ ضخیمترین پوسته را به نسبت دو رقم دیگر داشت. رقمهای اردستانی و شیشهکپ به ترتیب مقاومتهای 453 و 428 نیوتن در برابر نیروهای فشاری از خود نشان دادند. رقم ملس کمترین مقاومت را در برابر بارگذاری فشاری داشت که این مقاومت با گذشت زمان و تأخیر در برداشت به میزان 15درصد کاهش پیدا میکرد. همچنین مشخص شد که با افزایش اندازۀ میوه جرم مخصوص به میزان 39درصد کاهش و مقاومت آن در برابر بارگذاری فشاری، 25درصد افزایش مییافت. | ||
کلیدواژهها | ||
انار؛ جرم مخصوص؛ رقم؛ مقاومت مکانیکی | ||
مراجع | ||
Anon. (2010) Agricultural Statistical Bulletin. Ministry of Jihad-Agriculture. Province of Khorasan Razavi.(In Farsi). Akbarpour, V., Hemmati, K. & Sharifani, M. (2009) Physical and chemical properties of pomegranate fruit in maturation stage. American- Eurasian, J. Agric. & environ. Sci., 6(4): 411-416. .(In Farsi). ASAE. (2000) Compression of food materials of convex shape standard. ASAE S368.3 MAR 95. Behzadi, Sh. H. (1998) Scattering and variation of pomegranate in Iran. Agricultural Education Publication. (In Farsi). Celik A. & Ercisli S. (2009) Some physical properties of pomegranate cv. Eksinar. Int. Agrophysics, 23, 295-298. Macolm, C. (2006)Food Texture and Viscosity: Concept and Measurement. Elsevier Science & Technology Books. Mohsenin, N. N. (1970) Physical properties of plant and animal materials. New York: Gordon and Breach, pp. 51–87, 889. Mustafa, A. & Hobani, A. (1993) Physical properties of pomegranate fruits. Journal King Saudi University, (2). PP 165-175. Ragni, L. & Berardinelli, A. (2001) Mechanical behavior of apples and damage during sorting and packaging. J.Agric.Engin. Res.78(3), 273-279. Roth, E., Kovacs, E. , Hertog, M. , Vanstreels, E. & Nicolai, B. (2005) Relationship between physical and biochemical parameters in apple softening. 5th int. postharvest symp, Acta Hort. 689, ISHS 2005. Tavakoli, H. T. (2003) Mechanics of agricultural materials. Zanjan University Publication.(In Farsi). Wang, J., Teng, B. & Yu, Y. (2006) The firmness detection by excitation dynamic characteristics for peach. Food Control, 17: 353–35. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,899 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,133 |