تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,005 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,494,244 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,755,003 |
تأثیر استفاده از پودر پوست میوه انار در جیرههای حاوی چربی بر عملکرد جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 12، دوره 18، شماره 2، تیر 1395، صفحه 335-346 اصل مقاله (3.81 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.55201 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا رضوانی* 1؛ شهرام رحیمی2؛ محمد دادپسند3 | ||
1استادیار، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران | ||
2دانشآموخته کارشناسی ارشد، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران | ||
3دانشیار، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران | ||
چکیده | ||
اثر آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی پودر پوست میوه انار با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی 11 روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2 × 2 با دو سطح پودر پوست میوه انار (صفر و دو درصد جیره) و دو سطح روغن سویا در جیره (صفر و شش درصد در دوره رشد و صفر و هشت درصد در دوره پایانی)،در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. پودر پوست میوه انار سبب بهبود تیتر آنتیبادی در 39 روزگی، افزایش گوارشپذیری چربی و افزایش جمعیت باکتری تولیدکننده اسید لاکتیک و کاهش جمعیت باکتری اشریشیاکولای در روده کور و ایلئوم شد (05/0 ≥ P). گوارشپذیری ماده خشک در جیرههای حاوی روغن سویا کمتر بود و تغذیه این جیرهها موجب افزایش جمعیت باکتریهای اسید لاکتیک و اشریشیاکولای در روده کور و ایلئوم شد (05/0 ≥ P). براساس نتایج حاصل، افزودن پودر پوست میوه انار به جیرههای دارای چربی در مقایسه با جیره کنترل، بدون تأثیر منفی بر عملکرد رشد، موجب بهبود فعالیت سیستم ایمنی، افزایش جمعیت باکتریهای مفید و کاهش جمعیت باکتریهای مضر دستگاه گوارش جوجههای گوشتی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پودر پوست میوه انار؛ تیتر آنتیبادی؛ چربی؛ عملکرد؛ فلور میکروبی؛ گوارشپذیری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,091 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 945 |