تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,895 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,763,973 |
اثر نانوذرات نقره پوشش دادهشده بر کلینوپتیلولیت بر صفات عملکردی، آنزیمهای کبدی و غلظت لیپیدهای خون جوجههای گوشتی | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 15، دوره 18، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 161-171 اصل مقاله (759.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2016.54849 | ||
نویسندگان | ||
مینا اسماعیلی1؛ سید رضا هاشمی* 2؛ داریوش داودی3؛ یوسف جعفری آهنگری4؛ سعید حسنی5؛ نیلوفر بلندی1؛ اکرم شبانی6 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه فیزیولوژی دام، دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2استادیار گروه فیزیولوژی دام، دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
3استادیار بخش تحقیقات نانوتکنولوژی، پژوهشکدۀ بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج، ایران | ||
4استاد گروه فیزیولوژی دام، دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
5دانشیار گروه ژنتیک و اصلاح نژاد دام، دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
6دانشجوی دکتری گروه تغذیۀ دام، دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
بهمنظور بررسی اثر نانوذرات نقرۀ پوششدادهشده بر کلینوپتیلولیت بر صفات عملکردی، آنزیمهای کبدی، و غلظت لیپیدهای خون با استفاده از 375 قطعه جوجۀ گوشتی سویۀ تجاری کاب 500، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار، و 15 پرنده در هر تکرار انجام شد. استفاده از نانوذرات نقرۀ پوششدادهشده بر کلینوپتیلولیت سبب بهبود ضریب تبدیل در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>P)، درحالیکه تأثیر معنیداری بر افزایش وزن و خوراک جوجههای گوشتی ندارد. استفادۀ نانوذرات نقرۀ پوششدادهشده بر کلینوپتیلولیت سبب کاهش غلظت آنزیمهای آلانینآمینوترانسفراز و آلکالینفسفاتاز شد (05/0>P). نانوذرات نقرۀ پوششدادهشده بر کلینوپتیلولیت غلظت کلسترول، تریگلیسرید،LDL ، و VLDL را کاهش و غلظت HDL خون جوجههای گوشتی افزایش داد (05/0>P). براساس نتایج، نانوذرات نقرۀ پوششدادهشده بر کلینوپتیلولیت میتواند بهعنوان محرک رشد و سلامت مورد توجه قرار گیرد. همچنین باتوجه به نتایج حاصل از بررسی آنزیمهای کبدی و لیپیدهای خون از صدمات کبدی در دورۀ پرورش جلوگیری کند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم کبدی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ کلینوپتیلولیت؛ لیپید خون؛ نانوذرات نقره | ||
مراجع | ||
1. اکرادی ل، امیری اندی م، سلیمی ناغانی ا و احمدی ف (1390) بررسی اثر نفروتوکسیک نانوسیلور در ماکیان گوشتی. مجلۀ دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی. 5(2): 32-25. 2. بلوچنژاد مجرد ت، روغنی م، همایونفر ه و خواست خدایی ز (1387) اثر حفاظتی تجویز درازمدت سیلی مارین بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون و استرس اکسیداتیو در موش صحرایی دیابتی. مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان. 10(2): 150-143. 3. پریزادیان کاوان پ، شمش م، حسنی س و مصطفیلو ی (1392) تأثیر اندازه و سطوح مختلف کلینوپتیلویت در جیره بر فعالیت آنزیمهای گوارشی، خصوصیات استخوان درشتنی و لاشه جوجههای گوشتی. علوم دامی ایران. 101: 111-101. 4. حیدرنژاد م س، یارمحمدی سامانی پ، مبینی دهکردی م و رهنما س (1392) تأثیر درمان موضعی با نانوذرات نقره بر روی آنزیمهای ALT، AST کبدی و مقدار هموگلوبین در موش سفید آزمایشگاهی. مجلۀ دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 21(86): 44-35. 5. خسروینیا ح ا، کریمی ترشیزی م ا، علیرضایی م، شهسواری ر و قاسمی ص (1392) اثر اسانس مرزه خوزستانی (Satureja khuzistanica) در آب آشامیدنی، بر نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3، محتوی کلسترول و پایداری لیپیدها در عضلۀ سینه نیمچههای گوشتی. علوم دامی ایران. 44(1): 81-71. 6. روشنایی ک، رضویان س م ح، احمدی ر، حیدریه ن و مساعیمنش م ب (1391) اثر نانونقره خوراکی بر عوامل خونی، هورمونی و ادراری رتهای صحرایی نژاد ویستار. مجلۀ دانشگاه علوم پزشکی قم. 6(3): 70-65. 7. زرگران اصفهانی م، شریفی س د، برین ع و افضلزاده ا (1389) اثر نانوذرات نقره بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی. علوم دامی ایران. 41(2): 143-137. 8. ساکی ع ا و سالاری ج (1392) تزریق درون تخممرغ نانوذرات نقره و عصارههای آویشن و مرزه در روز هفدهم جنینی و تأثیر آن بر عملکرد و پارامترهای خونی جوجههای گوشتی در روزههای 14 و 21 دورۀ پرورش. علوم دامی ایران. 101: 78-71. 9. غلام حسینی زهرایی م، شکوری م د، میرزایی آقجه قشلاق ف و دستمالچی ف (1392) تأثیر نانو زئولیت نقره، زئولیت و آنتیبیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذّی جوجههای گوشتی طی دورۀ آغازین.پژوهشهای علوم دامی. 32(4): 68-57. 10. قدرت ع، ایلا ن و صالحی م (1388) بررسی اثر خورانیدن نانوذرات نقره و پروبیوتیک و اثر متقابل آنها بر عملکرد جوجههای گوشتی. دانش و پژوهش علوم دامی. 4: 17-11. 11. کرم سیچانی س، نقش ن و رزمی ن (1391) تأثیر عصاره الکلی اسپند بر غلظت مالون دیآلدئید و فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در موشهای تیما شده با نانوذرات نقره. مجلۀ دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 22(95): 17-10. 12. نقیزاده ف، کریمی ترشیزی م ا و رحیمی ش (1390) تأثیر نانوسیلور و ضدعفونیکنندههای خوراک بر عملکرد، جمعیت میکروبی روده و کلسترول زردۀ مرغ تخمگذار. تولیدات دامی ایران. 13(1): 59-48. 13. نقیزاده م و کریمی ترشیزی م ا (1392) ارزیابی نانوسیلور به عنوان جایگزین آنتیبیوتیک بر عملکرد و فراسنجههای مرفومتریک رودۀ جوجههای گوشتی. علوم دامی ایران. 44(3): 262-255.
14 . Ahmadi J (2009) Application of different levels of silver nanoparticles in food on the performance and some blood parameters of broiler chickens. World Applied Sciences. 7: 24-27. 15 . Ahmadi F (2011) Impact of different levels of silver nanoparticles (Ag-NPs) on performance, oxidative enzymes and blood parameters in broiler chicks. Pakistan Veterinary. 32: 325-328. 16 . Ahmadi F and Hafsi Kurdestany A (2010) The impact of silver nanoparticles on growth performance, lymphoid organs and oxidative stress indicators in broiler chicks. Global Veterinaria. 5: 366-370. 17 . Ahmadi F, Mohammadi Khah M, Javid S, Zarneshan A, Akradi L and Salehifar P (2013) The effect of dietary silver nanoparticles on performance, immune organs and lipid serum of broiler chickens during starter period. International Journal of Biosciences. 3: 95-100. 18 . Akradi L, Sohrabi Haghdoost I, Djeddi AN and Mortazavi P (2012) Histopathologic and apoptotic effect of nanosilver in liver of broiler chickens. African Journal of Biotechnology. 22: 6207-6211. 19 . Choi O, Clevenger TE, Deng B, Surampalli RY, Ross JL and Hu Z (2009) Role of sulfide and ligand strength in controlling nanosilver toxicity. Water Research. 43: 1879-1886. 20 . Cobb-Vantress (2012) Cobb 500 broiler manual. http://www.cobb-vantress.com. 21 . Duncan DB (1955) Multiple range and multiple F tests. Biometrics. 11: 1-42. 22 . Felehgari Kh, Ahmadi F, Rokhzadi A, Hafsy Kurdestany A and Mohammadi Khah M (2013) The effect of dietary silver nanoparticles and inorganic selenium supplementation on performance and digestive organs of broilers during starter period. Academy for Environment and Life Sciences. 2: 104-108. 23 . Friedewald WT, Levy RI and Fredrickson DS (1972) Estimation of concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma without use of the ultra-centrifuge. Clinical Chemistry. 18: 449-502. 24 . Hashemi SR and Davoodi H(2011) Herbal plants and their derivatives as growth and health promoters in animal nutrition. Veterinary Research Communications. 35: 180-169. 25 . Morones JR, Elechiguerra JL, Camacho A, Holt K, Kouri JB, Ramirez JT and Yacaman MJ (2005) The bactericidal effect of silver nanoparticles. Nanotechnology. 16: 2346-2353. 26 . National Research Council (1994) Nutrient Requirements of Poultry. (9th rev. ed.) National Academy Press, Washington, DC. 27 . Pineda L, Chwalibog A, Sawosz E, Lauridsen C, Engberg R, Elnif J, Hotowy A, Sawosz, Gao FY, Ali A and Sepehri Moghaddam H (2012) Effect of silver nanoparticles on growth performance, metabolism and microbial profile of broiler chickens. Archives of Animal Nutrition. 66: 416-429. 28 . SAS Institute (2003) SAS/STAT® Users guide, Release 9.1 edition. SAS Institute Inc., Cary, NC. 29 . Wenger J, Gerard D, Lenne P, Rigneault H, Dintinger J, Ebbesen T, Boned A, Conchonaud F and Marguet D (2006) Dual-color X uorescence cross-correlation spectroscopy in a single nanoaperture: towards rapid multicomponent screening at high concentrations. Optics Express. 14: 12206-12216. 30 . Zhang H, Kong B, Xiong Y and Sun X (2009) Antimicrobial activity of spice extracts against pathogenic and spoilage bacteria in modified atmosphere packaged fresh pork and vacuum packaged ham slices stored at 4°C.Meat Sciences. 81: 686-692. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,744 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 825 |