تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,361 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,454 |
تأثیر کاربرد قبل از برداشت اسید سالیسیلیک بر ویژگیهای کیفی میوه زردآلو رقم ‘شاملو’ در طول دوره انبارداری | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 7، دوره 17، شماره 1، اردیبهشت 1394، صفحه 81-91 اصل مقاله (957.28 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2015.54790 | ||
نویسندگان | ||
قاسم سرتیپ* 1؛ جعفر حاجی لو2 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
2دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
در تحقیق حاضر، تأثیر کاربرد قبل از برداشت غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر عمر انبارمانی زردآلو رقم ‘شاملو’ بررسی شد. میوهها شش روز قبل از برداشت با محلول اسید سالیسیلیک در غلظتهای صفر، 5/1، 3 و 5/4 میلیمولار در روی درخت تیمار شده و پس از برداشت در دمای 2 درجۀ سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد بهمدت سه هفته نگهداری شدند. سپس ویژگیهای میوه شامل سفتی بافت میوه، اسیدیته، درصد مجموع مواد جامد محلول، مقدار آسکوربیک اسید، مقدار فنل و فلاونوئید کل هر هفته یک بار اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که تیمار اسید سالیسیلیک بهطور معناداری مانع کاهش وزن و سفتی بافت میوهها شد. در انتهای دورۀ نگهداری بیشترین مقدار فنل و آسکوربیک اسید در تیمارهای 5/4 میلیمولار اسید سالیسیلیک و کمترین مقدار آنها در میوههای شاهد ثبت شد. در آزمایش حاضر، بیشترین مقدار سفتی بافت میوه، اسیدیتۀ قابل تیتراسیون، فلاونوئید و همچنین کمترین مقدار کاهش وزن، مجموع مواد جامد محلول و اسیدیته در انتهای دورۀ انبارداری در میوههای تیمارشده با غلظت 3 میلیمولار اسید سالیسیلیک ثبت شد. | ||
کلیدواژهها | ||
سفتی بافت؛ عمر پس از برداشت؛ فلاونوئید کل؛ فنل کل؛ کاهش وزن | ||
مراجع | ||
1 . شبانی ل و احسانپور ا (1388) القای آنزیمهای آنتیاکسیدان، ترکیبات فنولیک و فلاونوئید در کشت در شیشۀ شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) با استفاده از متیل جاسمونات و اسید سالیسیلیک. زیستشناسی. 22(4): 703-691. 2 . Aghdam MS, Motallebiazar A, Mostofi Y, Moghaddam JF and Ghasemneghad M (2010) Effects of MeSA vapor treatment on the postharvest quality of Hayward kiwifruit. Acta Horticulturae. 877: 743-748.
3 . Akhtar A, Abbasi NA and Hussain A (2010) Effect of calcium chloride treatments on quality characteristics of loquat fruit during storage. Pakistan Botany. 42: 181-188.
4 . AOAC (2000) Vitamins and other nutrients. Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists. 17th Ed. Washington DC.
5 . Babalar M, Asghari M, Talaei A and Khosroshahi A (2007) Effect of Pre and Postharvest salicylic acid treatment on ethylene production, fungal decay and overall quality of selva strawberry fruit. Food Chemistry. 105: 449-453.
6 . Chen JY, Wen PF, Kong WF, Pan QH, Zhan JC, Li JM, Wan SB and Huang WD (2006) Effect of salicylic acid on phenylpropanoids and phenylalanine ammonia-lyase in harvested grape berries. Postharvest Biology and Technology. 40: 64-72.
7 . Dat JF, Foyer CH and Scott IM (1998) Changes in salicylic acid and antioxidants during induced thermo tolerance in mustard seedlings. Plant Physiology. 118: 1455-1461.
8 . Han T and Li LP (1997) Physiological effect of salicylic acid on storage of apple in short period. Plant Physiology. 33: 347-348.
9 . Huang R, Xia R, Lu Y, Hu L and Xu Y (2008) Effect of pre-harvest salicylic acid treatment on post-harvest antioxidant in pulp and peel of ‘Cara cara’ navel orange (Citrus sinenisis L. Osbec).Science of Food and Agriculture. 88: 229-236.
10 . Hubbard NL, Pharr DM and Huber SC (1991) Sucrose phosphate synthase and other sucrose metabolizing enzymes in fruits of various species. Plant Physiology. 82: 191-196.
11 . Imran H, Yuxing Z, Guoqiang DU, Guoying W and Jianghong Z (2007) Effect of salicylic acid (SA) on delaying fruit senescence of Huang Kum pear. Frontiers of Agriculture in China. 1(4): 456-459.
12 . Kaijv M, Sheng L and Chao C (2006) Antioxidation of flavonoids of Green Rhizome. Food Science. 27: 110-115.
13 . Leslie CA and Romani RJ (1988) Inhibition of ethylene biosynthesis by salicylic acid. Plant Physiology. 88: 833-837.
14 . Manthe B, Schulz M and Schnabl H (1992) Effects of salicylic acid on growth and stomatal movements of Vicia faba L.: evidence for salicylic acid metabolization. Chemical Ecology. 18: 1525-1539.
15 . Mo Y, Gong D, Liang G, Han R, Xie J and Li W (2008) Enhanced preservation effect of sugar apple fruit by salicylic acid treatment during postharvest storage. Science of Food and Agriculture. 88: 2693-2699.
16 . Mueller MJ, Brodschelm W, Spannagl E and Zenk MH (1993) Signaling in the elicitation process is mediated through the octadecanoid pathway leading to jasmonic acid. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. 90: 7490-7494.
17 . Ortuno A, Reynaldo I, Fuster MD, Botia J, Puig DJ, Sabater F, Lindon AQ, Porras I and Del Rio JL (1997) Citrus cultivars with high flavonoid contents in the fruits. Sicentia Horticulturae. 68: 231-236.
18 . Patthamakanokporn O (2004) Changes of antioxidant activity and total phenolic compounds during storage of selected fruits and their juices. Mahidol University, Thailand, 82 p.
19 . Raskin I (1992) Role os salicylic acid in plants. Annual Review of Plant Physiology and Plant Molecular Biology. 43: 439-463.
20 . Shafiee M, Taghavi TS and Babalar M (2010) Addition of salicylic acid to nutrient solution combined with postharvest treatments (hot water, salicylic acid, and calcium dipping) improved postharvest fruit quality of strawberry. Scientia Horticulture. 124: 40-45.
21 . Singleton VL and Rossi JA (1965) Colorimetry of total phenolics with phosphor molybdicphosphotungestic acid reagents. Enology and Viticulture. 16: 144-158.
22 . Srivastava MK and Dwivedi UN (2000) Delayed ripening of banana fruit by salicylic acid. Plant Science. 158: 87-96.
23 . Tahir I (2006) Control of pre- and postharvest factors to improve apple quality and storability. Swedish University of Agricultural Science. 65 p.
24 . Tareen M, Abbasi N and Hafiz I (2012) Effect of salicylic acid treatments on storage life of peach fruits Cv. ‘flordaking’. Pakistan Botany. 44(1): 119-124.
25 . Wang LJ, Chen S, Kong WF, Li SH and Archbold DD (2006) Salicylic acid pertreatment alleviates chilling injury and effects the antioxidant system and heat shock proteins of peaches during cold storage. Postharvest Biology and Technology. 41: 444-251.
26 . Wisniewska H and Chelcowski J (1999) Influence of exogenic salicylic acid on Fusarium seedling blight reduction in barley. Acta Physiologiae Plantarum. 21: 63-66.
27 . Zhang Y, Chen K, Zhang S and Ferguson I (2003) The role of salicylic acid in postharvest ripening of kiwifruit. Postharvest Biology and Technology. 28: 67-74. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,900 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,371 |