
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,544 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,887,342 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,931,497 |
تأثیر گوگردـ آهک، آمونیوم تیوسولفات و پروهگزادیونـ کلسیم بر تنک میوه و بهبود ویژگیهای کمّی و کیفی میوۀ هلو رقم رد هیون | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 2، دوره 46، شماره 2، مرداد 1394، صفحه 193-199 اصل مقاله (348.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2015.54615 | ||
نویسندگان | ||
وهب اسدی* 1؛ محمد اسماعیل امیری2؛ محسن پیرمرادیان3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
2دانشیار گروه باغبانی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
3مربی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، اصفهان | ||
چکیده | ||
عملیات تنککردن برای تولید محصول باکیفیت در کشت هلو امری ضروری است. بهدلیل هزینۀ بالای تنک دستی و ناکارآمدی تنک مکانیکی، تمایل به تنک شیمیایی رو به افزایش است. با هدف بررسی تأثیر گوگردـ آهک (6 درصد و 8 درصد (60 و 80 میلیلیتر در لیتر) و دوبار مصرف 6 درصد)، آمونیوم تیوسولفات (20 و 25 میلیلیتر در لیتر و دوبار مصرف 20 میلیلیتر در لیتر) و پروهگزادیونـ کلسیم (آپوجی) (300 و 450 میلیگرم در لیتر و دوبار مصرف 300 میلیگرم در لیتر) بهمنزلۀ تنککننده، بر ویژگیهای کمّی و کیفی میوۀ هلو رقم رد هیون، پژوهشی در سال 1391 و 1392 در یک باغ تجاری با درختان ششساله در شهرستان سمیرم اصفهان صورت گرفت. همۀ تیمارها جز آپوجی بهطور معناداری سبب کاهش 65 درصدی تشکیل میوه شدند. تیمارها سبب افزایش 45 تا 50 درصدی حجم و وزن و نیز بهبود میزان کل مواد جامد محلول، رنگ میوه و سطح برگ شدند، ولی تیمارها تفاوت معناداری در میزان اسید کل نشان ندادند. درختان تیمارشده با ترکیبات دوبار مصرف آمونیوم تیوسولفات 20 میلیلیتر درلیتر و دوبار مصرف گوگردـ آهک 6 درصد نسبتاً خصوصیات کمّی و کیفی بهتری را نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
آپوجی؛ آمونیوم تیوسولفات؛ بازده عملکرد؛ گوگردـ آهک؛ هلو | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,522 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,580 |