تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,123,443 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,231,569 |
تأثیر تغذیهای منبع اسیدهای چرب امگا-3 بر دینامیک تخمدان و انسولین در گاوهای شیری هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 6، دوره 46، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 39-46 اصل مقاله (318.99 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2015.54589 | ||
نویسندگان | ||
صابر کاس آقایی1؛ ارمین توحیدی* 2؛ مهدی گنج خانلو2؛ حمید کهرام3؛ هدی جواهری بارفروشی4 | ||
1دانش آموختۀ کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | ||
4استادیار بخش تحقیقات مدیریت پرورش دام و طیور مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش مطالعۀ دینامیک تخمدان و انسولین در گاوهای شیری تغذیهشده با منبع اسید چرب امگا3 بود. 10 رأس گاو شیری چند شکمزا از نژاد هلشتاین انتخاب شدند و پس از دورۀ عادتدهی، جیرههای حاوی روغن پالم (شاهد) و روغن ماهی (تیمار) را از روز 40- تا 60 پس از زایش دریافت کردند. تست تحمل گلوکز در روزهای 14 و 42 پس از زایش به منظور بررسی دینامیک انسولین انجام گرفت. فحلی گاوها نیز با استفاده از دو تزریق پروستاگلاندین در روزهای 20 و 34 بعد از زایش، همزمان گردید و متعاقباً دینامیک تخمدان ارزیابی شد. نمونههای خون در روزهای 35-، 21-، صفر، 21، 42 و 63 روز بعد از زایش جمعآوری شد. روغن ماهی بر غلظت پلاسمایی گلوکز، نیتروژن اورهای، کلسترول، تریگلیسرید و HDL تأثیر معناداری نداشت، اما غلظت LDL را به طور معناداری (05/0P<) کاهش داد. نتایج حاصل از تست تحمل گلوکز از بهبود حساسیت به انسولین در تیمار مصرفکنندۀ اسیدهای چرب امگا-3 حکایت داشت. از نظر تعداد فولیکول کوچک، متوسط و بزرگ تفاوت معناداری بین گروههای آزمایشی مشاهده نشد. بنابراین، تغذیۀ اسید چرب امگا-3 در گاوهای شیری هلشتاین میتواند سبب بهبود مقاومت به انسولین شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب امگا3؛ انسولین؛ فولیکول؛ گاو شیری | ||
مراجع | ||
Dirandeh, E., Towhidi, A., Ansari Pirsaraei, Z., Ganjkhanlou, M., Zeinoaldini, S. & Khalilvandi, H. (2014). Effects of different sources of fat on gene expression-related to insulin resistance in Holstain cows. 4th National conference of Holstain association of Iran. P: 105-108.
Fenwick, M. A., Fitzpatrick, R., Kenny, D. A. , Diskin, M. G., Patton, J., Murphy, J. J. & Wathes, D. C. (2008). Interrelationships between negative energy balance (NEB) and IGF regulation in liver of lactating dairy cows. Domestic Animal Endocrinology, 34, 31-44.
Ferguson, J., Sklan, D., Chalupa, W. & Kronfeld, D. (1990). Effects of hard fats on in vitro and in vivo rumen fermentation, milk production, and reproduction in dairy cows. Journal of Dairy Science, 73, 2864-2879.
Kassa, T., Ambrose, J., Adams, A., Risco, C., Staples, C., Thatcher, M.-J., Van Horn, H., Garcia, A., Head, H. & Thatcher, W. (2002). Effects of whole cottonseed diet and recombinant bovine somatotropin on ovarian follicles in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 85, 2823-2830.
Luo, J., Rizkalla, S. W., Boillot, J., Alamowitch, C., Chaib, H., Bruzzo, F., Desplanque, N., Dalix, A.-M., Durand, G. & Slama, G. (1996). Dietary (n-3) polyunsaturated fatty acids improve adipocyte insulin action and glucose metabolism in insulin-resistant rats: Relation to membrane fatty acids. The Journal of Nutrition, 126, 1951-1958.
Petit, H., Germiquet, C. & Lebel, D. (2004). Effect of feeding whole, unprocessed sunflower seeds and flaxseed on milk production, milk composition, and prostaglandin secretion in dairy cows. Journal of Dairy Science, 87, 3889-3898.
Petit, H. V. (2002).Digestion, milk production, milk composition, and blood composition of dairy cows fed whole flaxseed. Journal of Dairy Science, 85, 1482-1490.
Pires, J. A. (2007). Lipid modulation of insulin resistance in holstein cows. University of Wisconsin-Madison.
Robinson, R., Pushpakumara, P., Cheng, Z., Peters, A., Abayasekara, D. & Wathes, D. (2002). Effects of dietary polyunsaturated fatty acids on ovarian and uterine function in lactating dairy cows. Reproduction, 124, 119-131.
Smith, K., Rauf, A., Benefield, B., Bell, A. & Overton, T. (2006). Responses of tissues to insulin as affected by homeorhetic state in dairy cattle. Journal of Dairy Science, 89, 352.
Staples, C., Burke, J. & Thatcher, W. (1998). Influence of supplemental fats on reproductive tissues and performance of lactating cows. Journal of Dairy Science, 81, 856-871.
Thomas, M., Bao, B. & Williams, G. (1997). Dietary fats varying in their fatty acid composition differentially influence follicular growth in cows fed isoenergetic diets. Journal of Animal Science,75, 2512-2519.
Zeron, Y., Sklan, D. & Arav, A. (2002). Effect of polyunsaturated fatty acid supplementation on biophysical parameters and chilling sensitivity of ewe oocytes. Molecular Reproduction and Development, 61, 271-278. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,015 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,172 |