تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,320 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,437 |
کاربرد پوششدهی همراه با بخار متیل سالیسیلات در حفظ ترکیبات آنتیرادیکالی میوه پرتقال خونی | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 14، دوره 17، شماره 2، تیر 1394، صفحه 471-485 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2015.54371 | ||
نویسندگان | ||
سونیا جمالی آنجیلانی* 1؛ جواد فتاحی مقدم2؛ ولی ربیعی3 | ||
1کارشناس ارشد، گروه باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
2استادیار، گروه فنی مهندسی، مؤسسة تحقیقات مرکبات کشور، رامسر، ایران | ||
3دانشیار، گروه باغبانی، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران | ||
چکیده | ||
بخش زیادی از میوة مرکبات تولیدشده بهویژه در شمال ایران در انبارهای معمولی نگهداری میشود. این آزمایش در سال 1392 بهمنظور بررسی روشهایی برای حفظ کیفیت ظاهری و درونی میوه، در ایستگاه تحقیقات مرکبات کشور انجام گرفت. در این آزمایش، تیمارهایی شامل واکس بریتکس، واکس انباری، کیسة پلاستیک تکمیوه و کیسة پلاستیک دومیوه، بهتنهایی و در تلفیق با متیلسالیسیلات (MeSA) و در نهایت شاهد استفاده شدند. میوهها پس از تیمار بهمدت 80 روز در انبار معمولی قرار داده شدند و با نمونهگیری بهفاصلة هر 20 روز توان آنتیرادیکالی آنها ارزیابی شد. نسبت TSS/TA پس از 80 روز در میوههای بدون پوشش شاهد و بخاردهیشده با متیلسالیسیلات بیشترین مقدار بود. تکمیوههای بخاردهیشده درون کیسة پلاستیک پس از 40 روز بیشترین مقدار آنتوسیانین (99/3 میلیگرم/ گرم وزن تازه) و فنول کل پوست (23/0 میلیگرم/گرم وزن تازه) را داشتند. تکمیوههای بخاردهیشده که در کیسة پلاستیکی نگهداری شده بودند، بیشترین مقدار اسید آسکوربیک (49/28 میلیگرم/ گرم وزن تازه) را در مقایسه با دیگر تیمارها داشتند. بیشترین مقدار فنول گوشت پس از 60 روز در میوههای تحت تیمار واکس بریتکس مشاهده شد. بهطور کلی، تیمارهای تلفیقی متیلسالیسیلات با پوششدهی، اثر معناداری در کاهش پوسیدگی و حفظ کیفیت درونی میوه طی نگهداری در انبار معمولی داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ آنتیرادیکال؛ پوشش پلاستیک؛ فنول کل؛ واکس | ||
مراجع | ||
1 . جکسون د و لونی ن (1382) تولید میوههای معتدله و نیمهگرمسیری، ترجمة سیاری، م. انتشارات دانشگاه ایلام. ایلام. 2 . صفیزاده م و راحمی م (1383) اثرهای التیامدهی و بستهبندی پیش از انبار بر پوسیدگی، کیفیت انباری پرتقال والنسیا، علوم و فنون باغبانی ایران. 5 (1): 100-93. 3 . عشورینژاد م و قاسمنژاد م (1391) اثر بستهبندی با فیلم سلوفان و انبارمانی سرد بر کیفیت نگهداری و عمر انبارمانی میوة ازگیل ژاپنی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 7(2): 102-95. 4 . فتاحیمقدم ج، حمیداوغلی ی، فتوحیقزوینی ر، قاسمنژاد م و بخشی د (1390) ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و آنتیاکسیدانی پوست برخی ارقام تجاری مرکبات. علوم باغبانی. 25: 217-211. 5 . قاسمنژاد م، بابالار م و مستوفی ی (1387) اثر جاسمونات و متیلسالیسیلات در کاهش سرمازدگی و پوسیدگی میوههای گریپفروت مارش و پرتقال تامسون تولیدشده در شمال و جنوب کشور. علوم کشاورزی ایران. 39: 79-71.
6 . Ali A, Maqbool MG, Alderson P and Zahid N )2013( Effect of gum arabic as an edible coating on antioxidant capacity of tomato (Solanum lycopersicum L.) fruit during storage. Postharvest Biology and Technology. 76: 119-124. 7 . Ali A, Tengku M, Muda M, Sijam K and Siddiqu Y )2011( Effect of chitosan coatings on the physicochemical characteristics of Eksotika II papaya (Carica papaya L.) fruit during cold storage. Food Chemistry. 124: 620-626. 8 . Asghari M and Soleimani Aghdam M )2010( Impact of salicylic acid on post-harvest physiology of horticultural crops. Trends in Food Science and Technology. 21: 502-509. 9 . BGol NB, Patel R, Rao P and Ramana TV )2013( Improvement of quality and shelf-life of strawberries with edible coatings enriched with chitosan. Postharvest Biology and Technology. 85: 185-195. 10 . Ben- Yehoshua Sh, Peretz J, Moran R, Lavie B and Kim JJ )2001) Reducing the incidence of superficial flavedo necrosis (noxan) of ‘Shamouti’ oranges (Citrus sinensis, Osbeck). Postharvest Biology and Technology. 22: 19-27. 11 . Chien PJ, Sheu F and Lin HR )2007( Coating citrus (Murcott tangor) fruit with low molecular weight chitosan increases postharvest quality and shelf life. Food Chemistry. 100: 1160-1164. 12 . Hu Q, Fang Y, Yang Y, and Ma N )2011( Effect of nanocomposite-based packaging on postharvest quality of ethylene treated kiwifruit during and storage. Food Research International. 44: 1589-1596. 13 . Meng X, Li B, Liu J and Tian Sh )2008( Physiological responses and quality attributes of table grape fruit to chitosan preharvest spray and postharvest coating during storage. Food Chemistry. 106: 501-508. 14 . Molyneux P (2004) The use of the stable free radical diphenylpicrylhydrazyl (DPPH) for estimating antioxidant activity. Science and Technology. 26(2): 211-219. 15 . Moraes Barros HR, Castro Ferreira TA and Genovese MI )2012( Antioxidant capacity and mineral content of pulp and peel from commercial cultivars of citrus from Brazil. Food Chemistry. 134: 1892-1898. 16 . Qin QZ, Tian SP, Xu Y and Wang YK )2003( Enhancement of biocontrol effect of antagonistic yeasts by salicylic acid in sweet cherry fruit. Physiological and Molecular Plant Pathology. 62: 147-154. 17 . Rao TVR, Gol BN and Shah KK )2011( Effect of postharvest treatments and storage temperatures on the quality and shelf life of sweet pepper (Capsicum annum L.). Scientia Horticulturae. 132: 18-26. 18 . Sayyari M, Bablar M, Kalantari S and Siama K )2011( Vapor treatments with methyl salicylate or methyl gasmonate alleviated chilling injury and enhanced antioxidant potential during postharvest storage of pomegranates. Food Chemistry. 124: 964-970. 19 . Shafiee M, Taghavi TS and Babalar M )2010( Addition of salicylic acid to nutrient solution combined with postharvest treatments (hot water, salicylic acid, and calcium dipping) improved postharvest fruit quality of strawberry. Scientia Horticulturae. 124: 40-45. 20 . Soleimani Aghdam M, Motallebiazar A, Mostofi Y, Fattahi Moghaddam J and Ghasemnezhad M )2011( Methylsalicylate affects the quality of ‘Hayward’ kiwifruits during storage at low- temperature. Agricultural Science. 3(2) :149-156. 21 . Tabatabaekoloor R )2012( Orange responses to storage conditions and polyethylene wrapped liner. Agricultural Engineer International. 14( 2): 127-130. 22 . Tareen MJ, Akhtar NA and Hafiz IA )2012( Postharvest application of salicylic acid enhanced antioxidant enzyme activity and maintained quality of peach cv. ‘Flordaking’ fruit during storage. Scientia Horticulturae. 142: 221-228. 23 . Tavarini S, Remorini D and Massai R )2008( Antioxidant capacity, ascorbic acid, total phenols and carotenoids change during harvest and after storage of ‘Hayward’ kiwifruit. Food Chemistry. 107: 282-288. 24 . Valero D, Diaz-Mula HM, Zapata PJ, Castillo S, Guillen F, MartinezRomero D and Serrano M )2011( Postharvest treatments with salicylic acid, acetylsalicylic acid or oxalic acid delayed ripening and enhanced bioactive compounds and antioxidant capacity in sweet cherry. Food Chemistry. 59: 5483-5489. 25 . Wang L, Chen S, Kong W, Li S and Archbold D )2006( Salicylic acid pretreatment alleviates chilling injury and affects the antioxidant system and heat shock proteins of peaches during cold storage. Postharvest Biology and Technology. 41: 244-251. 26 . Wang ShY and Gao H )2013( Effect of chitosan-based edible coating on antioxidants, antioxidant enzyme system, and postharvest fruit quality of strawberries Fragaria xaranassa Duch. LWT- Food Science and Technology. 52: 71-79. 27 . Wrolstad RE )1976( Color and pigment analysis in fruit products. Station Bull. 621. Agriculture Experiment Station of Oregon State. University of Corvallis, OR,USA. 28 . Yousefpour Dokhanieha A, Soleimani Aghdam M, Rezapour Fard J and Hassanpour H )2013(Postharvest salicylic acid treatment enhances antioxidant potential of cornelian cherry fruit. Scientia Horticulturae. 154: 31-36. 29 . Yu Y, Zhang Sh, RenYI, Li H, Zhang X and Di J (2012) Jujube preservation using chitosan film with nano-silicon dioxide. Food Engineering. 113: 408-414.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,137 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 996 |