تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,098,684 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,329 |
تعیین سهم عوامل هزینهای موثر بر قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ گوشتی با روش تصمیم گیری چند شاخصه در استان تهران | ||
تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 17، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 51-58 اصل مقاله (532.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jap.2015.54019 | ||
نویسندگان | ||
سید عبداله حسینی* 1؛ مرتضی کوچک زاده ملاری2؛ حمیدرضا سیدآبادی3 | ||
1استادیار، بخش تحقیقات تغذیه، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور | ||
2کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار | ||
3محقق، بخش تحقیقات بیوتکنولوژی، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور | ||
چکیده | ||
این مطالعه برای تعیین سهم عوامل هزینهای مؤثر بر قیمت تمامشدۀ هر کیلوگرم مرغ با روش تصمیمگیری چندشاخصه در استان تهران انجام گرفت. مزارع براساس هزینۀ تولید هر کیلوگرم مرغ زنده، به سه گروه هزینۀ کمتر از 35000، بین 35000 تا 40000، و بیشتر از 40000 ریال طبقهبندی و اطلاعات موردنظر ازطریق پرسشنامه جمعآوری شد. هزینههای واکسن، آزمایشگاه، سوخت، حملونقل، جوجه، خوراک، آب، افزودنیها، بیمه، بستر، و پرسنلی از عوامل ایجاد اختلاف قیمت بین سه گروه بررسی شد. سهم عوامل هزینهای مؤثر بر ایجاد اختلاف قیمت هر کیلوگرم بین سه گروه با روش تصمیمگیری چندشاخصه تعیین شد. تفاوتی ازنظر وزن زنده و ضریب تبدیل خوراک بین سه گروه بررسیشده، مشاهده نشد. هزینههای آب و افزودنیهای آن، پرسنلی، واکسن، و سوخت سهم فراوانی بر اختلاف قیمت محصول تولیدی در بین سه گروه بررسیشده داشتند، درحالیکه هزینۀ خوراک و بیمه کمترین سهم را به خود اختصاص دادند. گروه با هزینۀ تولید بالاتر از 4000 تومان کمترین بهروری را از منابع هزینهای داشت. براساس نتایج تحقیق حاضر، برای کاهش هزینههای تولید در مزارع مرغداری باید به تمامی عوامل هزینهای توجه شود. بهعنوان مثال، در این تحقیق هزینۀ خوراک و بیمه با وجود بیشترین و کمترین سهم در کل هزینههای تولید، تأثیر اندکی در ایجاد تفاوت بین گروههای گوناگون بررسیشده داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
تصمیمگیری چندشاخصه؛ سهم عوامل هزینهای؛ قیمت تمام شده؛ مرغ گوشتی | ||
مراجع | ||
1 . آمار معاونت امور دام، (1389)، انتشارات معاونت امور دام، طرح و برنامه. 2. چیذری، ا ح، (1380)، بررسی اقتصادی عوامل تولید در واحدهای تولید مرغ گوشتی در شهرستان ساوجبلاغ، پژوهش و سازندگی. 51: 22-25. 3. حسینی، س ع، زاغری م، لطفالهیان ه، شیوازاد م، و مروج ح، (1390)، تعیین سطح مناسب متیونین مرغهای مادر با استفاده از روش اقتصادی حداکثرسازی سود و تصمیمگیری بر مبنای پاسخهای چندگانه، علوم دامی ایران. 42(4): 329-333. 4. مؤمنی، م، (1385)، مباحث نوین تحقیق در عملیات، انتشارات دانشگاه تهران. 5. نیکنسب، ح، (1377)، بررسی بهرهوری و تخصیص بهینۀ عوامل تولید مرغ گوشتی در شهرستان ساوجبلاغ، پایاننامۀ کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس. 6. یزدانی، س، و دشتی، ق، (1375). بهرهوری عوامل تولید در صنعت طیور، مجموعه مقالات اولین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران (جلد اول)، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان. 7. عباسپور، ی، (1381)، بررسی وضعیت گوسفندان پرواری در استان ایلام، گزارش نهایی پروژۀ تحقیقاتی، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور، کرج. 8. رضازاده، ر، (1382)، ارزیابی شاخصهای عملکردی در واحدهای پرورش دان استان خراسان، گزارش نهایی پروژۀ تحقیقاتی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی. ص. 28.
9. Meimandipour A, Hosseini SA, Lotfolahian H, Hosseini J, Hosseini H and Sadeghipanah H (2012) Multiattribute decision-making: use of scoring methods to compare the performance of laying hen fed with different levels of yeast. Italian Journal of Animal Science. 11: 82-86. 10. Hosseini A, Mahdavi A, Lotfollahian H, MohitiAsli M, Rezapourian E, Meimandipour A and Alemi F (2012) Determination of energy equivalent value of natuzyme -p in corn and soybean based diet by multiattribut decision making. The 1st Internathional Conference on Animal Nutrition and Environment. Thailand. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,897 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,101 |