تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,577 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,435 |
تأثیرات سطوح مختلف کربوهیدرات جیره در شاخصهای رشد و ترکیبات شیمیایی بدن میگوی رودخانهای شرق (Macrobrachium nipponense de Haan, 1849) | ||
شیلات | ||
مقاله 9، دوره 68، شماره 1، فروردین 1394، صفحه 105-115 اصل مقاله (490.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jfisheries.2015.53875 | ||
نویسندگان | ||
حمید علاف نویریان* ؛ مجیدرضا خوش خلق | ||
استادیار، گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بهبود شرایط رشد گونههای پرورشی، تعیین سطوح مناسب مواد مغذی انرژیزا، بهویژه میزان کربوهیدرات، ضروری است. با توجه به اینکه تاکنون مطالعات جامعی دربارة نیازهای غذایی با تأکید بر اثر کربوهیدرات در این گونه انجام نشده است، از این رو آزمایشی تغذیهای به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف کربوهیدرات در عوامل رشد و ترکیب شیمیایی بدن میگوی رودخانهای شرق انجام شد. پنج سطح 15، 20، 25، 30 و 35 درصد کربوهیدرات در سه تکرار برای هر یک از تیمارهای تغذیهای با پروتئین ثابت (61/.± 35 درصد) و چربی ثابت (43 /0 ± 8 درصد) فرموله و تنظیم شد. تعداد 225 قطعه میگوی جوان با میانگین وزن 33 /0 ± 5/1 گرم به طور کاملاً تصادفی بین 15 عدد مخزن آکواریومی 200 لیتری، توزیع شد. میگوهای جوان تغذیهشده با جیرة حاوی 30 درصد کربوهیدرات مطلوبترین شرایط را از نظر شاخصهای رشد و تغذیهای نشان دادند و با سایر تیمارها اختلاف معناداری داشتند (05/0< P). نتایج شاخصهای رشد و تغذیهای مانند درصد افزایش وزن نسبی (RGR)، ضریب رشد ویژه (SGR)، کارایی پروتئین (PER)، ضریب تبدیل غذا (FCR) و درصد بازماندگی (SR) در تیمارهای 1 و 5 با سطح 15 و 35 درصد کربوهیدرات تفاوت معناداری نشان ندادند (05/0 P>). مقایسة میانگین ترکیب شیمیایی لاشة میگوهای جوان مورد آزمایش تفاوت معناداری در میزان پروتئین خام، چربی خام، خاکستر کل و رطوبت در بین تیمارهای 2، 3 و 4 نشان نداد (05/0 > P)، در حالی که تیمارهای 1 و 5 از میزان رطوبت بیشتر و چربی و پروتئین کمتری در لاشه برخوردار بودند (05/0 < P). | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات شیمیایی بدن؛ شاخص رشد؛ کربوهیدرات؛ میگوی رودخانهای شرق؛ Macrobrachium nipponense | ||
مراجع | ||
[1]. Noverian, H.A., Mohammadi, M., 2008. The effect of different level protein on growth indices of oriental river prawn (Macrobrachium nipponense) in juvenile stage. Journal of Marine science and technology. 7(1-2). 111-122. [2]. Akiyama, D. M., 1992. The use of soy products and other plant products supplemen in aquaculture feeds. American soybean Association. 25p. [3]. Ali, S. A., 1996. Carbohydrate nutrition under different dietary conditions in prawn Penaeus indicus. Journal of tropical Aquaculture., 22(11).2-13. [4]. Ali, S.A., 1989. Studies on the evaluation of different sources of protein carbohydrates and mineral requirements of juvenile penaeid prawn (Penaeus indicus) ph.D Thesis, cochin university of science and Technology, India. 200pp. [5]. Bautista, M. N., 1986. The response of Penaeus monodon Juveniles to varyi protein/energy ratios in test diets. Aquaculture. 53. 22-24. [6]. Boonyaratpalin, M., 1998. Nutrition of Penaeus indicus and Penaeus merguiens. Review in fisheries science. 6(land 2). 15-20. [7]. Conklin, D. E. 2004. Use of soybean in the diet of marine shrimp. American soybe association. 14. [8]. Deshimaru, O., Yone, Y., 1978. Optimum level of dietary protein for prawn, Penaues japonicus. Bull, Jap. Soc. Sci. Fish., 44, 44-52. [9]. Ershadi, S., Noverian, H.A., Ghorbani Vaghei, R., 2011. Effect of replacing of fishmeal with canola meal on growth and body composition of white leg shrimp (Litopenaeus vannamei) stage of growth. M.Sc. Dissertation. Faculty of natural resources, Guilan university. 63pp. [10]. FAO. 2009. fishstat plus (v.2.32) 02.03.2009. FAO, Rom. [11]. Fenucci, J.L., Fenucci. A.C., Lawrence, A. L., Zein-Eldin, Z.P. 1982. T assimilation of protein and carbohydrate from prepared diets by shrimp, Penae stylirostries. proceeding of the world mariculture society, 13. 134-14. [12]. Goda, A. M., 2008. Effect of dietary protein and lipid levels and protein-energy ra on growth indices, feed utilization and body composition of freshwater prawn (Macrobrachium rosenbergii) post larvae. Aquaculture Res. 39.89-91. [13]. Gomez, G. D. Nakagawa, H., Kasahara, S. 1988. Effect of dietary protein /starch ra and energy level on growth of the giant freshwater prawn (Macrobrachiu rosenbergii). 54(8).140-146. [14]. Gorgin, S., Alimohammadi, A., 2004. The first report of freshwater prawn (Macrobrachium nipponense) in Iran and comporing its morphological character of resenbergi. Journal of Pazhohesh va sazandegi, 65, 57-69. [15]. Hajra, A., Gosh, A., Mandal, S.K., 1988. biochemical studies on the determination optimum dietary protein to energy ratio for Penaeus monodon (Fabricus) juvenile. Aquaculture. 71. 7-16. [16]. Jover, M., Cannona, J.F., Soler, D. R. 1999. Effect of feeding cooked extruded diet containing different levels of protein, lipid and carbohydrate on growth of red swam crayfish. Aquaculture. 178..127-132. [17]. Jussila, J., Mannonen, A., 1997. Energy content of marron (Cherax tenuimanus) a noble crayfish (Astacus astacus). hepatopancreas and relationship to hepatopancre moisture content. Aquaculture. 149(3). 157-163. [18]. Koshio, S., Kanazawa, Teshima, S.I., 1992. Nutritional evaluation of dietary soybean protein for juvenile freshwater prawn Macribrachium rosenbergii. 58(5). 65-97. [19]. Nasrollahzadeh, A., Noverian, H.A., 2010. Distribution of oriental river prawn (Macrobrachium nipponense de Haan, 1849 ) in Cia - Darvishan river, Shahchazar region. 3rd Iran shrimp conference. Bushehrm Iran. 65. [20]. New, M.B. 1980. The diet of prawn. FAO, programme for the expansion of freshwater prawn farming in thailland. [21]. New, M.B. 1990. Freshwater Prawn culture: review. Aquaculture. 88. pp. 99-143. [22]. Noverian, H. Mohammadi, M. 2008. The effect of different level of protein on growth indices of juvenile oriental river (Macrobrachium nipponense). Journal of marine sciences and technology. 7(1-2).111-122. [23]. Noverian, H. Mosapour, M. 2011. the effect of different level of carbohydrate growth indices and body composition of freshwater cray fish (Astacus leptodactylus)The second national conference on fisheries sciences & aquatic organism. 10-12 m Lahidjan. Iran. pp. 59-65. [24]. Noverian, H. A., Gopal, V. 2005. Effects of different levels of protein, Energy. [25]. Sedwick, R. W., 1979. Influence of dietary protein and energy on growth, food consumption and food conversation efficiency in Penaeus merguiensis dema Aquaculture. 16(1). 17-23. [26]. Sick, L. V., Millikin, M. R., 1983. Dietary and nutrient requirement for culture of the asian prawn, Macrobrachium rosenbergii in CRC handbook of mariculture. crustacean aquaculture. J.P. Mcvey (ed). CRC press, Boca Raton, Flo. 29-41. [27]. Tacon, A.G., 1996. Nutritional studies in crustaceans and the problems of applyi research findings to practical farming systems. Aquaculture Nutrition. 2.165-178. [28]. Teshima, S., Kanazawa, A., 1984. Effect of protein, lipid and carbohydrate levels purified diets on growth and survival of the prawn larvae. Bull. JPN. Soc. Sci. Fis 50. 1709-1715. [29]. Gopal, V., Babuphilip, M., Sathianandan, T. V., 2009. Nutritional evaluation varying protein: energy ratios in feeds for Indian white shrimp Penaeus indicus. AsiFisheries Science, 22 (1), 85-93. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,921 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 854 |