تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,392 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,482 |
اثر سطوح مختلف اسانس درمنه دشتی (Artemisia sieberi) بر خصوصیات مورفولوژی روده، جمعیت میکروبی و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 11، دوره 70، شماره 2، تیر 1394، صفحه 195-202 اصل مقاله (888.21 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2015.53747 | ||
نویسندگان | ||
شکوفه غضنفری* 1؛ مسعود ادیب مرادی2؛ فرزانه رحیمی نیت1 | ||
1گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران، تهران-ایران | ||
2گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعه: اسانسها به عنوان محرکهای رشد نقش مهمی در بهبود فلور میکروبی و خصوصیات مورفولوژیکی روده و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی دارند. هدف: هدف از تحقیق حاضر، بررسی سطوح مختلف اسانس درمنه دشتی بر مورفولوژی روده، جمعیت میکروبی سکوم و سیستم ایمنی در جوجههای گوشتی بود. روش کار: از 200 قطعه جوجه یک روزه سویه رأس (308) در قالب طرح کاملاًً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (جیره پایه)، سطوح مختلف اسانس درمنه دشتی (mg/kg100، 200 و 300 + جیره پایه) و mg/kg600 آنتی بیوتیک فلاووفسفولیپول + جیره پایه بودند. در 42 روزگی، خصوصیات مورفولوژی و جمعیت میکروبی روده و سیستم ایمنی از طریق اندازهگیری وزن بورس و طحال و اندازهگیری پادتن تولیدی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: تیمار اسانس درمنه دشتی در سطح mg/kg300 و تیمار آنتی بیوتیک بیشترین جمعیت لاکتوباسیل و کمترین جمعیت اشرشیاکلی را در بین تیمارهای آزمایشی داشتند (0001/0>p). تیمارهای اسانس درمنه دشتی و آنتی بیوتیک بیشترین ارتفاع پرز را در بخش دئودنوم نسبت به تیمار شاهد داشتند (01/0>p). ضخامت لایه اپیتلیوم و تعداد سلولهای گابلت در تیمارهای اسانس درمنه دشتی و آنتی بیوتیک در تمامی بخشهای روده کوچک کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). از نظر عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد. تیمار اسانس درمنه دشتی در سطح mg/kg300 دارای بیشترین مقدار تیتر نیوکاسل بود (01/0< p). نتیجه گیری نهایی: افزودن اسانس درمنه دشتی در سطح mg/kg300 به جیره غذایی جوجههای گوشتی میتواند در تثبیت میکروفلورای مفید (لاکتوباسیل) و کاهش باکتریهای مضر (اشرشیاکلی) سکوم مؤثر باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
تیتر آنتی بادی؛ درمنه دشتی؛ جوجه گوشتی؛ لاکتوباسیل؛ ارتفاع پرز | ||
مراجع | ||
Bakkali, F., Averbeck, S., Averbeck, D., Idaomar, M. (2008) Biological effects of essential oils. Food. Chem Toxicol. 46: 446–75. Bauer, R. (1996) Echinacea drugs, effects and active ingredients. Z Aerztl Fortbild. 90: 111-115. Caspary, W.F. (1992) Physiology and pathophysiology of intestinal absorption. Am J Clin Nutr. 55: 299-308. Cook, N.C., Samman, S. (1999) Flavonoids-chemistry metabolism, cardio perfective effects and dietary sources. J Nutr Biochem.7: 66-76. Dafwang, I. I., Cook, M.E., Sunde, M. L., Bird, H. R. (1985) Bursal, intestinal and spleen weights and antibody response of chicks fed subtherapuetic levels of dietary antibiotics. Poult Sci. 64: 634-639. Dong, X.F., Gao, W.W., Tong, J.M., Lia, H.Q., Sa, R.N., Zhang, Q. (2007) Effect of polysavone (AlfaAlfa Extract) on abdominal fat deposition and immunity in broiler chickens. Poult Sci. 86: 1955-1959. El-Habbak, M.M.E., Saleh, K., Arbid, M.S., Hagazi, A.G., Sofy, H. (1989) Influence of Garlic (Allium sativum L.) on some biological and biochemical changes in Japanese quails with special refrence to its hypocholestrolemic activity. Archive fur Geflugclkunde. 53: 73-79. Engberg, R.M., Hedemann, M.S., Jensen, B.B., Lesser, T.D. (2000) Effect of zinc bacitracin and salinomycin on intestinal microflora and performance of broilers. Poult Sci. 79: 1311–1319. Fararh, K.M., Atoji, Y., Shimizu, Y., Shiina, T., Nikami, H., Takewaki, T. (2004) Mechanisms of the hypoglycaemic and immunopotentiating effects of Nigella sativa L. oil in streptozotocininduced diabetic hamsters. Res Vet Sci. 77: 123-9. Gee, J.M., Lee-Finglas, W., Wortley, G.W., Johnson, J.T. (1996) Fermentable carbohydrate elevate plasma entroglucagon but high viscosity is also necessary to stimulate small bowell mucosal cell proliferation in rats. J Nutr. 105: 827-838. Goel, V., Chang, C., Slama, J.V., Barton, R., Bauer, R., Gahler, R., Basu, T.K. (2002) Alkylimides of Echinacea purpurea stimulate alveolar macrophage function in normal rats. Int J Immunopharmacol. 2:381-387. Goudarzi, M., Rahbari, S., Hadadzadeh, H., Yeganeh Parsat, M., Shafiyi, A., Pourmaydani, A. (2005) Study the effect of leaf and extract of Artemisia annua on coccidiosis in broiler chickens. J Vet Res (University of Tehran). 61: 339-344. Greathead, H. (2003) Plants and plant extracts for improving animal productivity. Proc Nutr Soc. 62: 279-290. Haq, A.U., Meraj, K.A., Rasool, S. (1999) Effect of supplementing Allium sativum (Garlic) and Azadirachta indica (Neem) leaves in broiler feeds on their blood cholesterol, triglycerides and antibody titre. Int J Agric Biol. 1: 125-127. Hashemi, S.R., Zulkifli, I., Davoodi, H., Zunita, Z., Ebrahimi, M. (2012) Growth performance, intestinal microflora, plasma fatty acid profile in broiler chickens fed herbal plant (Euphorbia hirta) and mix of acidifiers. Anim Feed Sci Technol. 178: 167–174. Iji, P.A., Saki, A.A., Tivey, D.R. (2001) Intestinal development and body growth of broiler chicks on diets supplemented with non-starch polysaccharides. Anim Feed Sci Technol. 89: 175-188. Khalaji, S., Zaghari, M., Hatami, K.H., Lotfi, L., Nazarian, H. (2011) Black Cumin Seeds, Artemisia leaves (Artemisia Sieberi), and Camellia L. plant extract as phytogenic products in broiler diets and their effects on performance, blood constituents, immunity and cecal microbial population. Poult Sci. 90: 2500–2510. Lavinia, S., Dumitrescu, G., Drinceanu, D., Stef, D. (2009) The effect of medicinal plants and plant extracted oils on broiler duodenum morphology and immunological profile of broiler. Rom Biotechnol Lett. 9: 1906-1914. Lee, K.W., Everts, H., Beyen, A.C. (2003) Dietary carvacrol lowers body gain but improves feed conversion in female broiler chickens. J Appl Poult Res. 12: 394-399. Lopes-Lutz, D., Alviano, D.S., Alviano, C.S., Kolodziejczyk, P.P. (2008) Screening of chemical composition, antimicrobial and antioxidant activities of Artemisia essential oils. Phytochemistry. 69: 1732–1738. Lis-Balchin, M., Deans, S.G., Eaglesham, E. (1998) Relationship between bioactivity and chemical composition of commercial essential oils. Flavour Fragr J. 13: 98-104. Mahboubi, M., Farzin, N. (2009) Antimicrobial activity of Artemisia sieberi essential oil from central Iran. Iran J Microbiol. 1: 43-48. Mitsch, P., Zitter-Eglseer, K., Kohler, B., Gabler, C., Losa, R., Zimpernik, I. (2004) The effect of two different blends of essential oil components on the proliferation of Clostridium perfingens in the intestines of broiler chickens. J Poult Sci. 83: 669-675. Nie, W., Zhang, Y.X. (1999) Progress of the immunomodulating effect of polysaccharides and their mechanism. Chin Pharmacol Bull. 15: 3-5. Nikaido, H., Vaara, M. (1985) Molecular basis of bacterial outer membrane permeability. Microbiol Rev. 49: 1-23. Ouweh, A.C., Tiihonen, K., Kettunen, H., Peuranen, S., Schulze, H., Rautonen, N. (2010) In vitro effects of essential oils on potential pathogens and beneficial members of the normal microbiota. Vet Med. 55: 71-78. Royo, P., Martin-Casabona, N., Martinez, E., Andonegui, M. (1999) In vitro susceptibility of Mycobacterium Kansasii to the difluorinated quinolone of spoufloxacin using a broth microdilution and macrodilution MIC system. Int J Tuberc Lung Dis. 3: 349-53. Takahashi, K., Mashiko, T., Akiba, Y. (2000) Effects of dietary concentration of xylitol on growth in male broiler chicks during immunological stress. Poult Sci. 79: 743-747. Toghyani, M., Tohidi, M., Gheisari, A.A., Tabeidian, S.A. (2010) Performance, immunity, serum biochemical and hematological parameters in broiler chicks fed dietary thyme as alternative for an antibiotic growth promoter. Afr J Biotechnol. 9: 6819-6825. Tiihonen, K., Kettunen, H., Bento, M.H.L., Saarinen, M., Lahtinen, S., Ouwehand, A.C., Schulze, H., Rautonena, N. (2010) The effect of feeding essential oils on broiler performance and gut microbiota. Br Poult Sci. 51: 381-392. Viveros, A., Chamorro, S., Pizarro, M., Arija, I., Centeno, C., Brenes, A. (2011) Effects of dietary polyphenol-rich grape products on intestinal microflora and gut morphology in broiler chicks. Poult Sci. 90: 566-578. Wang, X., Gibson, G.R. (1993) Effect of the in vitro fermentation of oligofructose and inulin by bacteria growing in the human large intestine. J Appl Bacteriol. 75: 373-388. Yousefi, J., Nasir-Ahmadi, A., Jasbi, A.R. (2005) Biological activity Artemisia Haussknechtii essential oil. Pajouhesh Sazandegi (In Persian). 29: 28-30. Zhang, C.Y., Yam, K.L., Chikindas, M.L. (2004) Effective control of Listeria monocytoge nes by combination of nisin formulated and slowly released into a broth system. Int J Food Microbiol. 90: 15-22. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,209 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,127 |