تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,914 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,788 |
تأثیر شدتهای مختلف نور بر رنگیزههای فتوسنتزی و غیرفتوسنتزی دو رقم گل رز | ||
به زراعی کشاورزی | ||
مقاله 4، دوره 16، شماره 2، شهریور 1393، صفحه 259-270 اصل مقاله (849.87 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jci.2014.53042 | ||
نویسندگان | ||
منصوره حاتمیان1؛ مصطفی عرب* 2؛ محمودرضا روزبان2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران | ||
2استادیار گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران | ||
چکیده | ||
بیوسنتز رنگیزههای گیاهی بهشدت تحت تأثیر عوامل محیطی بهویژه شدت نور قرار میگیرد. بهمنظور بررسی تأثیر شدتهای مختلف نور بر غلظت رنگیزههای فتوسنتزی در برگ و غیرفتوسنتزی در گلبرگ دو رقم رز تجاری، شدتهای مختلف نور شامل 240، 520، 640 و 1200 (شاهد، بدون استفاده از تور) میکرومول بر متر مربع بر ثانیه با استفاده از تورهای پلاستیکی روی بوتههای دو رقم رز (‘ردوان’ و ‘گلمیرا’) اعمال شد. نتایج تجزیۀ واریانس دادهها، اختلاف معناداری را در مقدار کلروفیل کل و کاروتنوئید در تأثیرات اصلی شدتهای مختلف نور نشان داد، بهطوریکه در شدت نور 240 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه، مقدار کلروفیل کل و کاروتنوئید افزایش یافت و در تیمار شاهد از مقدار آنها کاسته شد. همچنین در شدت نور 240 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه، کمترین مقدار آنتوسیانین تولید شد. نتایج این آزمایش نشان داد که با کاهش شدت نور تا 240 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه، غلظت کلروفیل افزایش مییابد. همچنین همراه با افزایش کلروفیل در شدت نور 240 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه، کاروتنوئیدهای برگ رز افزایش یافتند. اگرچه اختلاف معناداری در غلظت فلاونوئید مشاهده نشد، تجمع آنتوسیانین در شدت نور 1200 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه نشان میدهد که تأثیر این ماده، سازوکاری حفاظتی برای گیاهان در برابر سطوح مضر نور بوده است. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین؛ شدت نور؛ فلاونوئید؛ کاروتنوئید؛ کلروفیل | ||
مراجع | ||
2 . Anderson M and Jordheim M (2005) The anthocyanins. In: Anderson., Markham K.R. (eds.) Flavonoids: Chemistry. Biochemistry and Applications. CRC Press.
3 . Biran I, Robinson M and Halevy N (1974) Factors determining petal colour of Baccara roses. Exprimental Botany. 25: 614-623.
4 . Brand MH (1997) Shade influences plant growth, leaf color and chlorophyll content of Kalmia latifolia L. cultivars. Horticulture Science. 32: 206-208.
5 . Bredmose N (1993) Effect of year-round supplementary lighting on shoot development, flowering and quality of two glasshouse rose cultivars. Scientia Horticulturae.54: 69-85.
6 . Dole JM and Wilkins HF (1999) Floriculture principle and species. Prentice-Hall. United States of America. 400 pp.
7 . Faust J (2004) Light management in greenhouses (Research Report). Available at: http://www.specmeters.com/pdf/articles/A051.pdf.
8 . Ferrante A, Trivellini A and Serra G (2010) Colours Intensity and Flower longevity of Garden Roses. Biological Sciences. 5(1): 125-130.
9 . Gisleord H and Mortenson L (1994) Effect of light intensity on growth and quality of cut roses. Acta Horticulture. 418: 25-30.
10 . Gorton H and Vogelmann T (1996) Effects of epidermal cell shape and pigmentation on optical properties of Anfirrhinum petals at visible and ultraviolet wavelengths. Plant Physiology. 112: 879-8238.
11 . Goodwin TW and Phagpolngarm S (1960) Studies in carotenogenesis. 28. The effect of illumination on carotenoid synthesis in French-bean (Phaseolus vulgaris) seedlings. Biochemistry. 76: 197-99.
12 . Hamerlynck E, Tuba Z, Csintalan Z, Nagy Z, Henebry G and Goodin D (2000) Diurnal variation in photochemical dynamics and surface reflectance of the desiccation-tolerant moss, Tortula ruralis. Plant Ecology. 151: 55-63.
13 . Hiscox JD and Israelstam GF (1979) A method for the extraction of chlorophyll from leaf tissue without maceration. Canadian Journal of Botany. 57: 1332-1334.
14 . Jeong KY, Pasian CC and Tay D (2007) Response of six Begonia species to different shading levels. Acta Horticuture. 761: 215-220.
15 . Kay RE and Phinney B (1956) Plastid pigment changes in the early seedling leaves of Zea mays L. Plant Physiology. 31: 226-31.
16 . Kays SJ (1991) Postharvest physiology of perishable plant products. Van Nostrand Reinhold Publ. New York. 335 pp.
17 . Kramer PJ and Koslowski T (1979) Physiology of wood Plant. New York: Academic Press. 811 pp.
18 . Krizek DT, Brita SJ and Miewcki RM (1998) Inhibitory effects of ambient level of solar UV-A and UV-B on growth of cv. New Red Fire lettuce. Physiologia Plantarum. 103: 1-7.
19 . Leng P, Itamura H, Yamamura H and Deng XM (2002) Anthocyanin accumulation in apple and peach shoots during cold acclimation. Scientia Horticulturae. 83: 43-50.
20 . Leoncio C, Clinton OC and Simpson LK (1976) Light dependent carotenoid synthesis in tomato. Fruit Chemistry. 24: 46-59.
21 . Maekawa S, Terabun M and Nakamura N (1980) Effect of Ultraviolet and visible light on flower pigmentation of Ehigasa roses. Japanese Society of Horticulture Science. 49: 251-259.
22 . McMahon MJ, Kelly JW and Decoteau DR (1990)Specterial Transmittance of selected greenhouse construction and nursery shading material. Environmental Horticulture.8: 118-121.
23 . Merzlyak M and Chivkunova OB (2000) Light-stress-induced pigment changes and evidence for anthocyanin photoprotection in apples. Journal of Photochemistry and Photobiology. 55: 155-163.
24 . Pandey DM, Kang KH and Yeo UD (2005) Effects of excessive photon on the photosynthetic pigments and violaxanthin de epoxidase activity in the xanthophylls cycle of spinach leaf. Plant Science. 168: 161-166.
25 . Reay PF and Lancaste JE (2000) Accumulation of anthocyanins and quercetin glycosides in Gala and Royal Gala apple fruit skin with UV-B-Visible irradiation: modifying effects of fruit maturity, fruit side and temperature. Scientia Horticulture. 90: 57-68.
26 . Samartzidis C, Awada T, Maloupa E, Radoglou K and Constantinidou HIA (2005) Rose productivity and physiological responses to dierent substrates for soil-less culture. Scientia Horticulture. 106: 203-212.
27 . Schiefthaler U, Russell AW, Bolhar-Nordenkampf HR and Critchley C (1999) Photoregulation and photodamage in Schefflera arboricola leaves adapted to different light environments.Plant Physiology. 26: 485-494.
28 . Taiz L and E Zieger (2002) Plant Physiology. 5th Ed. Sinauer Associates.
29 . Tao J, Zhang S, An X and Zhao Z (2003) Effects of light on carotenoid biosynthesis and color formation of citrus fruit peel. Applied Ecology. 14: 1833-1836.
30 . Wagner GJ (1979) Content and vacuole/extravacuole distribution of neutral sugars,free amino acids, and anthocyanin in protoplasts. Plant Physiological. 64: 88-93.
31 . Whatley F and Whatley FR (1982) A luz e a vida das plants: Temas de biologia. Sao Paulo. 30: 101 p.
32 . Wolf FT (1963) Effects of light and darkness on biosynthesis of carotenoid pigments in wheat seedlings. Plant Physiology. Pp. 649-652.
33 . Zieslin N and Mor Y (1981) Plant management of greenhouse roses; Formation of renewal canes. Scientia Horticulturae.15: 67-75.
34 . Zieslin N and Mor Y (1990) Light on roses: a review. Scientia Horticulturae. 43: 1-14.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,916 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,599 |